Helmut Kohl op intensive care

De Duitse oud-Bondskanselier Helmut Kohl zou al drie weken op de intensive care liggen. Zijn toestand is kritiek.

Dat meldt Der Spiegel. Uit bronnen in de omgeving van Kohl heeft het blad begrepen dat Kohl naar de intensive care van het universiteitsziekenhuis in Heidelberg is verplaatst nadat een darmoperatie complicaties opleverde. Op vier mei kreeg de oud-Bondkanselier al een nieuwe heup aangemeten in het ziekenhuis. Toen leek het erop dat hij snel weer naar huis zou kunnen.

Kohl is vooral bekend om de rol die hij speelde in de hereniging van Oost- en West-Duitsland na de Koude Oorlog. Na de val van de Berlijnse Muur en het IJzeren Gordijn zorgde hij ervoor dat de voormalige communistische DDR opging in de Bondsrepubliek Duitsland. Kohl, die Bondskanselier van West-Duitsland was, werd toen de eerste Bondskanselier van het verenigde Duitsland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. halo1

  Hij is van 1931 …. dus hij heeft zn rust en sporen wel verdiend lijkt me.. Bismarck de Tweede.

 2. _Mediaevist_

  Er is nog wel iets van de man bekend, namelijk dat hij bakken met DDR-wapens aan de Bosnische Mujahideen heeft gegeven en dat hij het te gek vond om Servische burgers te laten bombarderen. Al te rouwig hoeven we niet te zijn als dit sujet de pijp uitgaat.

  1. Maaike

   Natuurlijk, Kohl is geen conservatief katholiek, maar een verkapte moslim.

 3. Seneca

  @Maaike
  Neen, hij is echt geen moslim en dat weet u ook wel. Het feit blijft bestaan, dat deze doortrapte politicus samen met die zo mogelijk nog smeriger Pompidou de Euro hebben geschapen en deze is ons door de ‘brave’ vaderlandse politici letterlijk door de strot geduwd. Aan dat door de strot duwen hebben alle partijen – die daarom zeer verdacht zijn – van de VVD tot de PvdA met het ‘christelijke’ CDA meegedaan.

 4. Lieftinck

  Kohl heeft een hoop voormekaar gekregen waar ik helemaal niet blij mee ben (afgezien van de eenwording).

  Maar de manier waarop hij dat voormekaar gekregen heeft (eenwording Duitsland, de EU en de Euro, een sterke Duitse economie), geeft aan dat hij een briljante politicus was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.