Hij werd gepest om zijn lange haar. Maar dat weerhield hem niet van zijn inspirerende daad

Dacht u dat alleen volwassenen het verschil kunnen maken voor hun medemens? Mis. Deze achtjarige heeft namelijk een inspirerende manier gevonden om anderen te helpen. Bekijk hier het resultaat.

In 2012 besloot de toen zesjarige Christian McPhilamy om zijn haar lang te laten groeien, zodat hij het kon doneren aan mensen die het nodig hebben, zoals kankerpatiënten. Hij kwam op dit idee nadat hij een reclame had gezien voor het St. Jude Kinderziekenhuis. Toen hij die avond samen met zijn moeder via Google meer informatie over het kinderziekenhuis opzocht, kwamen ze een advertentie tegen van een liefdadigheidsinstelling die haar inzamelt om pruiken van te maken.

Christians moeder legde hem uit dat deze pruiken zijn bestemd voor kankerpatiënten, en Christian was direct enthousiast: hij besloot om zijn eigen haar lang te laten groeien, zodat hij het kon doneren aan mensen die zelf geen haar hebben. Dit leidde ertoe dat hij vaak werd aangezien voor een meisje, en op school werd geplaagd. Maar Christian gaf niet op.

Zijn moeder is enorm trots op hem:

 “Christian has such a huge heart, I don’t even know if there are words to describe how proud I am of him. (…) Even out and about or at a park, he would be playing with a bunch of boys and they’d be like, ‘You look like a girl.’ And he would just explain to them. He held his head high and he never once said that he wanted to cut it off ever”

En zo is het. Want wie zou er nu niet trots zijn op een kind dat zo’n dappere beslissing maakt? Ondanks de pesterijen van zijn leeftijdsgenoten gaf Christian niet op en heeft hij zijn haar meer dan twee jaar laten groeien. En het resultaat mag er zijn: vier lokken van meer dan 25 centimeter.

Afgelopen week kwam Christians missie namelijk tot een einde. Zijn mooie lange haar werd verdeeld in vier staartjes, die eerst werden afgeknipt om te worden opgestuurd naar het goede doel. Daarna werd zijn haar in model geknipt door de kapper. Bekijk deze foto’s maar.

Dit was Christians lange haar voordat het werd afgeknipt.
Dit was Christians lange haar voordat het werd afgeknipt.
Het haar werd eerst verdeeld in vier lokken.
Het haar werd eerst verdeeld in vier lokken.
Het resultaat: vier prachtige haarlokken
Het resultaat: vier prachtige haarlokken
Christians haar moest natuurlijk wel weer in model worden geknipt.
Christians haar moest natuurlijk wel weer in model worden geknipt.

 

Wow, wat fantastisch. Dat een jongen van zes al het verantwoordelijkheidsgevoel heeft om te besluiten om anderen te helpen door zijn haar te laten groeien, is bijzonder. Maar dat hij ook de wilskracht had om zijn haar meer dan twee jaar te laten doorgroeien, ondanks de pesterijen die hij te verduren kreeg, is al helemaal indrukwekkend. Zo zie je maar: iedereen, jong of oud, kan voor zijn medemens het verschil maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Erg aandoenlijk.. maar een kind van 6 hoort zich eigenlijk nog niet om anderen te bekommeren…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.