Kabinet kondigt grote lastenverlichtingsoperatie aan

Naar verluid kan de burger volgend jaar €5 miljard in eigen zak houden, nadat het kabinet de belastingen fors wil verlagen.

Al sinds het Kunduz-akkoord dat gesloten werd in het voorjaar van 2012, hebben de Kabinetten-Rutte I en II een aantal belastingen verhoogd. Zo is de BTW omhooggegaan, maar ook de inkomstenbelasting werd opgevoerd en moesten mensen ook meer accijns betalen over hun volle glas bier of hun volle brandstoftank.

De Telegraaf kondigt echter aan dat coalitiepartijen VVD en PvdA een akkoord hebben bereikt over lastenverlichting en hun deal zo snel mogelijk gaan voorleggen aan de Tweede Kamer:

Nederland wacht een forse belastingverlaging. De burger mag volgend jaar in totaal voor zo’n vijf miljard euro op zak houden. Met name werkend Nederland is spekkoper; VVD en PvdA hebben afgesproken dat de lasten op arbeid omlaag gaan.

De twee partijen zijn het eens over de contouren van enkele belastingmaatregelen voor 2016, die officieel met Prinsjesdag gepresenteerd zullen worden.

Momenteel voorzien de voorstellen erin de belasting te verlagen op een aantal terreinen:

Naast de lasten op arbeid en de btw is er ook nagedacht over de toekomst van zelfstandigenaftrek voor zpp’ers, de toekomst van de zorgtoeslag en veranderingen aan het belasten van vermogen van mensen. 

Ook zullen er enkele zaken worden aangepast aan belastingen op voertuigen.

De belastingverlaging is ondere mogelijk gemaakt doordat het CPB met zeer positieve cijfers kwam over de groei van de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal kwam er 8 miljard beschikbaar, waarvan een groot deel echter bestemd wordt om het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen mee te financieren.

Er zitten wel een paar haken en ogen aan het plan: omdat VVD en PvdA de steun nodig hebben van nog een paar andere partijen om ook in de Eerste Kamer tot een meerderheid te komen, zal eerst informeel moeten worden onderhandeld met enkele oppositiepartijen. Uiteraard zal men kijken naar de ‘vriendschappelijke drie’ van D66, SGP en ChristenUnie, maar ook steun van partijen als het CDA en GroenLinks zal meer dan welkom zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Ja, het Kabinet oogst het resultaat van haar succesvolle beleid en gaat de vruchten uitdelen aan de burgers.
  Dat is fijn voor de burgers en fijn voor VVD en PvdA die in een zetel naar de verkiezingen gaan. Ik vind dat ze dat verdienen.

  1. carthago

   Die vruchten zijn gejatte appels van de werkende burgerij en ze krijgen die afgekloven terug, simonoloog.

   1. Simon Brouwenstein

    Beste Carthago,

    Dat de druiven voor PVV-aanhangers zuur zijn begrijp ik wel hoor.

    1. J.C.

     @Simon Brouwenstein,

     U heeft er geen snars van begrepen. Als de economie zodanig verbetert dat de ouderen een goede oude dag kunnen hebben, de inmiddels blijkbaar geaccepteerde oververtegenwoordigde onacceptabele misdragingen passend worden bestraft, als de werkloosheid werkelijk (zonder andere definiëringen) afneemt, als Rutte II niet op iedere vraag het antwoord geeft dat het geheimhouding moet betrachten, als de (D66) “hervormingen” niet steeds bij de werknemers, de studenten, de zieken, de ouderen en kleine ondernemers worden gelegd, zal de PVV de regering ongetwijfeld complimenteren. Maar de ik zie het niet gebeuren, want voor de gewone man zal er waarschijnlijk weinig veranderen…..

     Maar slaap lekker verder Simon.

     1. hans-e-pans

      Je zou het ook stemmen kopen kunnen noemen.

  2. Anna

   Brouwenstein. Vraag dat eens aan al degenen die grote slachtoffers zijn geworden van alle miljarden bezuinigingen om de banken, EU,euro, failliete landen,oorlogen en de massa-immigratiekosten te bekostigen.

   1. Simon Brouwenstein

    Dit Kabinet heeft de bankencrisis niet veroorzaakt maar opgelost.

    1. Niek Verheyen

     Whoehahahahaha!

  3. LantR.fant

   Simon, het is geweldig hoe u weer aan het “langspeelplaten” bent, Maar in een ander artikel van vandaag over de meevallende groei reageerde u niet.

   “Eerlijk gezegd heb ik eerder het idee dat dit herstel -ondanks- de inspanning van de coalitie optreedt.
   De burgers worden crisismoe en likken hun wonden.
   De rente staat nu zo laag dat men weer woningen gaat kopen.

   En achter die woningverkoop gaat, net als in 1987 de hele carrousel weer draaien. Meer werk in de bouw, meer werk in de keukens, meer werk bij hypotheekadviseurs en notarissen, meer werk bij verhuizers, die mensen gaan weer personeel aannemen en/of investeren in nieuwe auto’s en muik en zo breidt zich dat uit.

   Tel daarbij dat de vergrijzing inmiddels een serieuze uitstroom van personeel op stoom begint te brengen, dan komt er ook meer groei in werkgelegenheid.

   En voor de coalitie is dit slechts “gefundenes Fressen”.”

   Zou u eerst hierop willen reageren voordat u verder -en onterecht- roeptoetert over die “geweldige daden” van dit kabinet?

   1. Simon Brouwenstein

    U heeft de indruk dat het economisch herstel niet aan dit Kabinet is te danken. Dat lijkt me juist, net zoals de economische crisis niet aan het Kabinet te wijten was.
    Wat een Kabinet wel kan doen is een land door de crisis leiden door de noodzakelijke hervormingen door te voeren, de overheidsfinanciën te beheersen en rust in de polder te houden. Dat heeft het Kabinet keurig gedaan.

 2. carthago

  Wordt weer een sigaar uit eigen lege doos dus.Na de koude sanering vanaf het omvallen van de banken en het instandhouden van de failliete knoflookperiferie is de staatsschuld verdubbelt met 200 miljard,en als dank “krijgen “we(?)5 miljard terug,ja ja.Fantastische afleidingsmanoeuvre voor de komende tsunami van kokosnoten en kalifaatgangers .

  1. Simon Brouwenstein

   Gelukkig wist Carthago het gesprek al weer snel terug te voeren naar de kern van de zaak: de islam.

   1. carthago

    Klopt helemaal simonoloog ,want een afleidingsmanoeuvre middels een tsunami kun je nooit genoeg onderschatten ,dat heeft de geschiedenis wel bewezen .

 3. Lieftinck

  Hoe zit het met de Zalm norm?

  Meevallers moesten toch voor het grootste deel gebruikt worden voor verlaging van financieringstekort.

  Zijn wij dan echt die goudvissen zonder geheugen, en vallen we weer in dezelfde vallen?

  Als het even tegenzit dan kan er weer bezuinigd worden.

 4. toetssteen

  Het shoppen in Duitsland en België zal nog meer boomen. En natuurlijk de internet verkopen.
  Inzake lastenverlichting, da’s een hilarische als de lasten stijgen. (Gemeentelijke belastingen)
  O ja, er is vorig jaar een nieuw rekensysteem ingevoerd….

  1. AnnieJansz

   Dat is raar, in mijn gemeente is vorig jaar en dit jaar geen enkele belasting verhoogd.

   En dat nieuwe rekensysteem, razend benieuwd wat dat is.

   Het enige is dat het gemeentefonds gekoppelid is aan de nationale uitgaven, dat noemen ze “trap op, trap af”, maar kost u als burger geen cent.

 5. poldi

  Volgend jaar dus..niet zoals Simon Brouwenstein in trappen beste mensen. Het jaar daarop zijn er verkiezingen. Voelt U hem aankomen?

  1. Simon Brouwenstein

   Ja poldi, in 2017 zijn er verkiezingen. Volgend ontstaat een versnelde economische groei, mede door de lastenverlaging.
   Voelt u hem aankomen?

   1. poldi

    Ja Simon, lang leve de onnozelheid.

    1. AnnieJansz

     Poldi waagt het, de wetmatigheden der economische wetenschap in twijfel te trekken met een briljant argument. “onnozelheid”

     1. -Harry

      Zeg Arie-Annie Jansje .

      Hoe moeten we je nu aanspreken nu je in de transgenderscene zit ?

      Meneer , is het niet meer .
      Mevrouw ? Nee een ex-vent wordt gelukkig nooit een echte vrouw .
      Eunuch dan ?
      Transitiepassagier ?
      Je hebt ons met een hinderlijk probleem opgezadeld .

      Klinkt nogal bespottelijk trouwens als een hulpje van de rommelmarkt een grote broek aan trekt en begint over : “de wetmatigheden der economische wetenschap ” !

      “Dit kost één vijftig , mevrouw , zal ik het voor U inpakken ” ?
      Wilt U er een plastic tasje bij ?

      Tja , wetmatigheden der economische wetenschap .
      Op jouw niveau , dan .

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Ik weet echt niet waar uw verstand zit, maar van economie begript u 0,0.

    Euro tov de dollar hoeveel is de euro onderuit gegaan? Natte vinger, ehms ruim 15%. Hé export cijfers, zakjapannertje erbij die groeit! Ja in Euro’s die knalhard aan het ontwaarden zijn!

    1. AnnieJansz

     U haalt de term “geldontwaarding” van stal, wat volgens mij juist een van de vele instrumenten is in de economie.

     Ik begrijp niet wat u met uw voorbeeld duidelijk wilt maken, maar het overtuigt mij niet dat ik met een topeconoom van doen heb.

     1. -Harry

      Zeg ArieJansje ,

      Denk jij dat je ons wel kunt overtuigen dat wij met jou met een topeconoom van doen hebben ?

      ” Vindt U het te duur mevrouw ? Vijftig cent dan ? Ik pak het gratis voor U in hoor , in een ongelezen volkskrant , die krijgt U er gratis bij ” .

      Tja , verdomde wetmatigheden …………

     2. toetssteen

      @AJ
      Een ding is míj wel duidelijk, u begrijpt niets van economie en gaat daarom gispen.
      Jammer transgender, ik heb wiskunde en economie gestudeerd.

 6. Anna

  Eerst belastingen verlagen vervolgens de nog openstaande miljarden lastenverzwaringen uitvoeren. De economie is zeer zwak ondanks de optimistische voorspellingen over de economie. De derde recessie is in aantocht. Zwakke banken,Duitse metaalindustrie ingezakt, Frankrijk onder de O, Italië in recessie etc.

  1. Epimenides

   Reken maar, we hebben het begin van alle ellende nog niet gezien.

   1. Simon Brouwenstein

    Ja, beste Epimedines, de zon zal zwart worden als een haren zak.

    1. toetssteen

     Brouwenstein goes biblebelt.

   2. -Harry

    Tja Epimenides ,

    degeen die als een van de weinigen deze crisis voorspeld had ( ben helaas de naam even kwijt ) en daarvoor gewaarschuwd heeft met hele sterke argumenten , denkt dat we in september mogelijk weer een nieuwe crisis over ons uitgestort krijgen .

    Die zal nog meer schade aanrichten dan de huidige omdat haast iedereen verarmd is .
    De rek is er uit , zogezegd .

    1. AnnieJansz

     Ik voorspel ook een economische crisis op termijn, vergeet dan niet mijn naam te vermelden. Ik heb jullie alvast gewaarschuwd.

  2. carthago

   Dat klopt,de economie drijft op nieuwe en veel hogere schulden,zoals bijvoorbeeld Griekenland. De ecb bijvoorbeeld staat via Noord Europa garant voor duizenden miljarden knoflookschuld ,dat kunnen ze nooit terugdokken ,dat wordt een onderdeel van onze BNP .

 7. poldi

  Reactie uit de Elsevier
  ——————————
  Tsja, het kabinet heeft niet het eeuwige leven. De kiezers moeten worden gepaaid. Komt die zgn. opleving het kabinet niet goed van pas? Ik geloof niets van die goed nieuws show. Het CPB zit er bijna altijd naast met hun ramingen, de EU komt structureel tekort (dus naheffingen), Griekenland krijgt nieuwe deal, de volksverhuizing uit Afrika gaat nog toenemen, de economische opleving blijkt bubbel te zijn etc. Als VVD en PvdA er al zo snel uit zijn regeert bovendien het opportunisme. De VVD heeft vast de kaart korting op arbeid getrokken en de PvdA die van de hogere heffing op vermogens. Wij kiezers zijn niet gek hoor.

 8. poldi

  En trouwens is er al rekening gehouden met:
  * verminderde aardgasbaten
  * verlies op verkoop ABN-AMRO
  * grote instroom asiel/gelukzoekers
  * inlossen garanties Griekenland
  * naheffingen 2014 en 2014 Brussel

  om maar een paar tegenvallers te noemen.

  1. Simon Brouwenstein

   De heer poldi hoopt kennelijk op nare tegenvallers. De zon in het water doet zo’n pijn aan de ogen.

   1. -Harry

    Waarom keer je toch alles om Zweinstein ?

    Wat Poldi hier aanvoert is heel reëel en hij zou beslist wensen dat het anders was . Alleen jij hebt er kennelijk belang bij om het weer te ridiculiseren .

    Kun je even uitleggen , als dat niet in opdracht is , wat jouw belang dan daarbij zou zijn ?
    Want niemand gelooft dat dat uit overtuiging zou zijn .

    1. poldi

     @Harry

     Ook ik krijg gezien zijn reacties steeds meer de stellige indruk dat @Simon Brouwenstein een mol is met een opdracht.

 9. Anna

  Na onderzoek onder de economen 11-2014 en 2-2015 bleek dat de politieke kleur van de meeste economen D66 is en zodoende hun D66 invloed op de beleidsvorming. D66 wil volgend jaar nog heel veel miljarden bezuinigen. D66 kent slecht optimistische EU en euro verwachtingen.

 10. Philippine

  VVD en PvdA hebben plannen maar die zijn nog niet ‘geopenbaard’. De andere partijen weten dus nog van niets. Zo zeiden zij op de NOS om 18:00.
  Ook Hans de Geus op RTL was op zijn zachtst gezegd gematigd in zijn optimisme.

  1. Gielah

   De geheime agenda van deze coalitie… die gehoorzaam Brussel volgt….is ons überhaupt nog niet gepenbaard.
   De boys kijken wel LINK uit.

 11. Daniel

  @Anna, waar staat dat van die D66 economen?
  In de media zie ik economen van diverse pluimage.

  Eigenlijk hoor ik de kamer en het kabinet alleen maar over economie en economen praten. Net of er geen andere belangrijke wetenschappen zijn die een bijdrage kunnen leveren. En over economie kunnen we allemaal gokken, want dat is het.
  Een vierkantswortel van X2 is voor de meesten in de kamer al te moeilijk. Die laten zich liever overtuigen door een massa lobbyisten.

  Bah….economen.

  1. toetssteen

   @Daniel
   Kwadraten in verband brengen met economie? Dat is net zo mal als een wiskundige voorspellingen laten doen inzake religie.

 12. Daniel

  De (r)overheid gaan de toeslagen ook aanpakken, daar gaat m’n riante inkomen.

  Straks gaan ze me korten op m’n huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, tegemoetkoming schoolkosten, heffingskortingen en bijzondere bijstand.
  En wie helpt me dan?

  1. Simon Brouwenstein

   Het beste advies dat ik u kan geven, beste Daniel, is om op de PvdA te stemmen. Wil die club politiek overleven dan ze de komende periode het sociale afbraakbeleid moeten omdraaien. Anders zijn ze weg.

   1. Anna

    Brouwenstein. Afbraak beleid van D66 zal nog veel erger zijn dan tot nu toe de PvdA heeft aangericht. D66 : Turkije hoort bij Europa, VS de leiding binnen de EU, euro ondanks de enorme chaos en vernietiging financiële sector, meer immigranten vanuit niet westerse landen.

    Met D66 de dood in de pot.

  2. -Harry

   Leve de subsidie maatschappij , zeker ?

   Je zou ook wat meer en harder kunnen gaan werken Daniel , dan hoef je je hand nergens op te houden , dat geeft ook een goed gevoel .
   Heb zo’n vijftien jaar lang 84 uur per week gewerkt , dan kom je echt niks te kort .
   Behalve tijd om te lanterfanten .
   En werk nu op m’n 66e nog zes tot zeven dagen per week .

   En volg alsjeblieft dat debiele advies van Schweinstein niet , de pvda heeft ons hele land naar de verdommenis geholpen en niet alleen door de import van dat islamitische tuig .

   Die huidige 9 zetels in de peiling zijn er nog veel te veel .

   De PVV had het beste programma wat betreft werkgelegenheid , denk dat je daarop moet koersen .

   1. AnnieJansz

    Die 84 uur per week werken hebben duidelijk hun tol,geëist…. Sterkte Harry!

    1. -Harry

     Wat weet jij daar nou van , lul ?

     Oh nee , die is ook al verwijderd . Sorry .

     Wat doe jij nu heel de week Alie ?

     Iedere twee uur je vrouwelijke hormoon pil slikken ?

     Heb je daar een dagtaak aan ?

     Heb je nu ook de onbedwingbare behoefte om iedere zaterdag de hele godganselijke dag te gaan shoppen ?

     1. toetssteen

      @Harry
      Dat krijg je nooit meer tot inzicht. Ik was ook weer zo stom om erin te trappen.

      Enfin, je reist naar Hongkong, zit daar ondanks redelijk reis echt wel met een jet lag. Nee niet door champagne, want je moet direct aan de bak.

      Deze zwabberkaken hebben werkelijk niet eens het begin van een idee wat het inhoudt.

    2. toetssteen

     @AJ
     Volgens mij weet u niet wat het betekent om met twee benen in de wereld te staan.
     Voorbeeldje? 13 uur vliegen, plus bijkomende zaken, rit naar meeting point en dan ben je al 24 uur op de been. Maar AJ die 9/5 werkt, weet het beter.
     Zeuren over mensen die foob zijn, maar niet inzien dat mensen 24/7 bezig zijn hun stinkende best te doen.

     1. -Harry

      Inderdaad Toets ,

      Soms 22 uur onderweg ( alleen in het vliegtuig al ) en dan aankomen en meteen de nachtdienst in , of zo .
      Geen baan voor zacht gekookte eieren !

      Inderdaad , ze hebben geen idee .
      36 uur per week werken is voor mij ongeveer hetzelfde gevoel als vakantie hebben .
      Deden wij in drie dagen !

     2. Julius

      Tja, als je zoveel moeite moet doen om wat geld te verdienen dan heb je het niet goed begrepen. Met al dat reizen (aguttegut) verlies je veel tijd en tijd = geld.

      Beetje dom als je het ook 24/7 hier in eigen land kunt verdienen. Dan moet je echter wél je best doen en niet zo zeuren.

     3. toetssteen

      @Harry
      Ik zie nu caesar weer wauwelen. We hadden een andere baan moeten zoeken. Wan ze zijn natuurlijk wel stikjaloers op onze inkomsten hè. Afromen die grootverdieners!
      (Neem aan dat je de spot wel herkent)

      Ik was op een zeker moment werkelijk af en kon een regeling treffen. Mjah en toen werd er kanker geconstateerd.
      Nee ik wil niet zeggen dat mijn zware werkweken daar de oorzaak van waren, noch de vele vliegreizen, maar denk je: en nu de tuin oid, lig je geveld.

 13. Wachteres

  Toch fijn dat er tenminste nog één persoon op deze site vertrouwen heeft in deze regering en in de EU.

  Fijn voor de regering althans.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste mevrouw Wachteres, op dit blog behoor ik mogelijk tot een minderheid (hoewel dat ook valt te betwijfelen) maar de meerderheid van de Nederlanders steunt dit regeringsbeleid en is voorstander van het lidmaatschap van de EU.

   Dat u tot een minderheid behoort is wel zeker.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    10 juni 2015 at 22:04
    Em zoals gewoonlijk, kun je ook déze uitspraak weer eens niet met harde feiten staven. M.a.w.: Je roept weer eens wat!
    En dan kom je natuurlijk als reactie weer met de drogreden van de laatste verkiezing. En die drogreden is al zó dikwijls weerlegd, dat dié plaat nu wel versleten is, dus als je wérkelijk wilt weerleggen, dat de Nederlander de EU kotsbeu is, kom dan eens met wérkelijke bewijzen!

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Wat staat dan een nieuw referendum in de weg zou ik zeggen.

 14. The Fox

  Je moet naar durven. 20 miljard lasten verhogen (“bezuinigigen) en 5 miljard teruggeven en dat lastenverlaging noemen. Dit kabinet heeft met dome bezuinigingen een deel van de marktsector voorlopig kapot gemaakt. We hebben een gigantische werkloosheid van 600,000 en met een groei van 0-2% zal daar geen verandering in komen.

  Overigens ga ik er van uit dat op het moment van lastenverlaging ook de onderste steen bovenkomt en dat de TK inzicht krijgt in de correspondentie en berekening van de naheffingen.

  Dit is het meest geheimzinnige kabinet ooit en weet de democratie volledig kapot te maken door overdracht van bevoegheden aan de ongekozenen in Brussel. Net als voor de 80-jarige oorlog.

  1. toetssteen

   THe Fox
   Welnee. Ondanks al het gebral komt menigeen nauwelijks verder dan de grenzen van de EU en zullen niet bemerken hoe sterk de euro is gedevalueerd.
   Nu weer de scheepsbouw naar het buitenland, uhuh, maar het gaat echt heel goed met de euro…

 15. -Harry

  Ook al zou de economie aantrekken , dan nog duurt het heel lang voordat de gemiddelde mens wat meer te besteden krijgt .
  Eerst moeten de bedrijven weer beter gaan renderen en daarna zullen de vakbonden die bedrijven pas kunnen chanteren om meer loon uit te betalen .
  Daar zit al gauw twee tot drie jaar tussen .

  Het gevaar van een overheid , die roept dat het nu beter gaat , is dat mensen hun ( laatste ?) spaargeld gaan uitgeven in de verwachting dat het straks beter wordt .
  Zo niet , dan heeft de overheid dat geld reeds in de knip ( bij iedere transactie verdwijnt pakweg de helft van dat bedrag in de schatkist ) en we weten waar dat uiteindelijk terecht zal komen .
  EU , asielzoekers , corrupte instellingen en – smeerlappen , etc .

  En de staatsschuld ?
  Ach , dat is voor de volgende .
  En zo wordt dat al jaren vooruitgeschoven .

  Werd ons land maar bestuurd zoals het gemiddelde familiebedrijf !

  1. toetssteen

   @Harry
   Het bizarre is dat als (utopisch) de overheid uit die takken van het verdeling op zou lazeren waar ze niet thuishoort de max belasting zou kunnen dalen naar 20% voor topinkomens, en 8/12 voor modaal en twee maal modaal.
   Niemand zal dan bemerken dat de bruto inkomens bij worden gesteld. Immers het gaat over netto.
   Geef toe, als tevens de inleg voor ziekte en oude dag zouden worden gesluisd naar eigen rekening waar u mee mag doen wat u wilt, dan bepaalt de overheid zich weer tot de kerntaken en kan onmogelijk miljarden verspillen en niets.

 16. CJD

  De herstel in de economie komt niet door het beleid van dit kabinet maar ondanks het beleid van dit kabinet. Het heeft grotendeels ook met andere factoren te maken zoals de economische toestand van onze buurlanden, en daar wordt dit kabinet (onterecht) voor beloond. Mensen die er echt op achteruit gingen door het beleid van het kabinet: de ouderen en gehandicapten, de kleine ondernemers (vooral bij de grensstreken), de studenten (die hun studiefinanciering kwijt zijn), de werklozen die verplicht denigrerende crimineel arbeid moeten doen om te kunnen overleven. Deze mensen zullen de wrange vruchten die mede mogelijk zijn gemaakt door dit kabinet niet zo snel vergeten, ongeacht of er nu een paar doekjes worden geleverd tegen het bloeden

 17. CJD

  Die lastenverlichtingen zullen ongetwijfeld ook vooral ten goede komen voor het grootkapitaal.

  1. toetssteen

   @CJD
   Ga naar Joop.
   Mensen die een bedrijf hebben, investeren, trekken de economie aan. Wat voor nut heeft het om ervoor te zorgen dat mensen je producten niet te kunnen kopen?

   1. CJD

    Als de middenstand weinig te besteden heeft gaan de bedrijven er ook niet op vooruit. Denk eens na! Geld wordt het beste uitgegeven als het gespreid is in de samenleving i.p.v in de handen van een een paar die er niet eens voor gewerkt hebben

    1. CJD

     Bij deze pleit ik voor een miljonairs tax die boven op de hoogste schijf van belastingbetalers op wordt gelegd

     1. toetssteen

      @CJD
      Ooit leen een miljonair uitgekleed? Ain’t going to happen.

    2. cmsuijkerbuijk

     “i.p.v in de handen van EEN PAAR die er niet eens voor gewerkt hebben”
     Overdrijven is ook een kunst!
     Waarom mislukt dit dan telkens in de landen, waar dit geprobeerd is en waarom is er, met álle fouten die er beslist ook zijn, in kapitalistische landen véél meer welvaart?

 18. CJD

  Ter aanvulling,

  Ook al zou dit kabinet een economische wonder verrichten zullen de partijen die deel uitmaken er vors op achterruit gaan, daar is geen ontkomen meer aan. Met name de PvdA behoord nu langzamerhand echt tot het verleden, want vergeet niet, deze partij heeft al eeuwen haar grootste aanhang in het socialistische bolwerk genaamd Groningen. Het bestaansrecht van deze partij is behoorlijk afhankelijk van deze regio, en laat het vooral het Groningse volk zijn die het bloed van deze partij kunnen drinken. De PvdA heeft haar eigen bolwerk zo van zich vervreemd dat het nooit meer goed zal komen want inmiddels heeft de SP de draad al overgenomen als grootste partij van de provincie. Hetzelfde geldt voor Amsterdam waar de PvdA voor de eerste keer in de geschiedenis weggevaagd is uit de gemeente!

  1. toetssteen

   @CJD
   Een economisch wonder…. . Nog even afgezien dat het fors is en behoort. Meent u nu werkelijk dat een over the edge socialistische systeem dat de SP voorstelt iets op kan lossen? Laat me niet lachen.

  2. Simon Brouwenstein

   Er wordt op rechtse blogs al decennialang voorspeld dat de PvdA zal worden weggevaagd.
   Met enig politiek inzicht kan worden gezien dat die kans erg klein is.

   1. CJD

    Klopt Simon, maar in dit geval is het toch echt anders hoor. De PvdA kan alleen maar invloed hebben als deze partij ook draagvlak heeft onder de stabiele bolwerk. Zwevende kiezers zijn mooi mee genomen maar daaraan kan een partij niet overleven

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Laatste verkiezingen gemist?

 19. nick

  Dit is wel zo’n doorzichtige manipulatie, daar trapt toch niemand in…of toch wel….

  Eerst het land en bevolking/middenstand /ouderen kapot maken/bezuinigen en daarna een fooi in het vooruitzicht stellen van een paar tientjes, want meer kan het nooit zijn, en die halen ze met andere toekomstige maatregelen gerust weer terug en waarschijnlijk veel meer.
  De EU ruikt geld en zal niet toestaan dat er ook maar een cent terug gaat naar de bevolking, die blijven doormelken!!

  Dit slechtse en bedriegelijkste kabinet ooit, gooit zijn grootste leugen erin in de hoop dat men erin trapt!
  Ze zitten daar riant op hun comfortabele zetels, betaald door ons, maar daar hebben ze lak aan. Ze hebben mooie vooruitzichten als ze zich aan de spelregels houden. En dat doen ze, liegen en bedriegen, oplichters zijn het, van de bovenste plank.

  Niet voor niets gaan de grootse bedriegers Rutte en Dijsselbloem naar Bilderberg waar ze nadere instucties zullen krijgen hoe ons land verder de afgrond in te werken.

  Trap niet in deze walgelijke manipulaties en bedrog, wees wijzer.

  1. toetssteen

   @Nick
   Yep.

  2. poldi

   @Nick

   Chapeau, prima verwoord.
   Alleen Simon zal deze manipulaties door zijn onnozelheid niet geloven.

 20. Gielah

  O ja… die gelooft hij wel, hoor.
  Hij mag dat alleen niet toegeven…. en hij is nu eenmaal róerend gehoorzaam.

 21. cmsuijkerbuijk

  Het gelazer is trouwens al begonnen: Rutte vanuit Brussel: ‘Nederland is geen democratie’ (Lees: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/crying_all_the_way_to_the_staatskas.html#comments)

 22. papa charlie

  Grote lastenverlichting? We krijgen misschien een klein deel van ons zuur verdiende en afgedragen belastinggeld terug.

 23. Anna

  Met D66 in de regering nog meer : De dood in de pot.

 24. rexm

  Lasten verlichting, wie gelooft hem nog, tegen die tijd hebben ze weer een tegenvaller, let op.
  Bijvoorbeeld, de opbrengst van de brandstof aczijns valt tegen en ook de verschillende projecten hebben te veel geld gekost, de trein, het informatie systeem van de defensie,enz.
  Ze vragen gewoon niet aan de rekenkamer, ze zeggen maar wat en dat heet kretologie.

 25. H.Vaes

  Beste mensen…wat een gekissebis als ik Wiegel mag napraten. Het is heel eenvoudig…We krijgen er nu een euro bij en straks na de verkiezingen pakken ze ons twee eura af..
  Het gaat er nu voor het kabinet om om goede sier te maken.

 26. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/column/belastingplan-we-worden-hoe-dan-ook-bij-de-neus-genomen/?utm_source=TPO+Nieuwsbrief+abonnees&utm_campaign=f2cb152949-12_juni_20156_12_2015&utm_medium=email&utm_term=0_b03521bf5f-f2cb152949-89919689

  Belastingplan; we worden hoe dan ook bij de neus genomen
  Achterkamertjespolitiek met uw en mijn geld
  12-06-2015, 11:48 Tags: belasting

  Mark Rutte, onze minister-president, geeft het nu eindelijk toe. De VVD en PvdA bedrijven achterkamertjespolitiek over uw en mijn geld, onze poen.

  De miljarden euro’s die u en ik jaarlijks op moeten brengen en waarvan slechts een handjevol politici beslissen wat er uiteindelijk in onze portemonnees terecht komt of wat we moeten betalen. Er ligt 5 miljard euro in de staatskas te wachten om volgend jaar te worden uitgedeeld.

  De partijbonzen van de liberalen en de sociaaldemocraten proberen de burgers alweer rijp te maken van ‘kijk ons eens goed voor u te zijn’. VVD-staatssecretaris Wiebes roeptoetert in de media dat er al een bijna akkoord op hoofdlijnen is tussen de coalitiepartijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.