Marokkaanse premier des duivels om optreden Jennifer Lopez: “Druist in tegen religieuze en morele waarden!”

Een optreden van de Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez in het Marokkaanse Rabat krijgt nog een flink staartje.

Eind afgelopen maand trad de Amerikaanse pop- en R&B-zangeres Jennifer Lopez op in Rabat. Maar haar optreden houdt er nog steeds de gemoederen bezig, want er is een politieke rel ontstaan. De Marokkaanse publieke omroep 2M zond namelijk een concertregistratie uit, en spaarde daarbij geen enkel detail. De actrice en zangers staat er namelijk om bekend om in weinigverhullende glitterende niemandalletjes de hits uit haar oeuvre te verkondigen. En ondanks dat haar fans in de zaal razendenthousiast waren, viel dit toch wat in minder goede aarde bij de politieke top van het islamitische land:

De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft een onderzoek gelast naar een tv-registratie van een concert dat Jennifer Lopez eind mei in de Marokkaanse hoofdstad Rabat heeft gegeven.

De Marokkaanse premier spreekt van een ernstige overtreding en is van oordeel dat de concertregistratie schandelijke scènes bevat. De premier oordeelt dat de seksueel suggestieve uitzending in strijd is met de Marokkaanse mediawet.

Eerder lag ook de minister van cultuur al onder vuur vanwege de uitzending: hem werd laksheid verweten, omdat hij het uitzenden van het concert van Lopez niet vantevoren verboden had. Ook zou de man hebben moeten voorkomen dat de latinazangers op het podium ‘de waardigheid’ van vrouwen aantastte.

Een deel van de concertregistratie zoals de Marokkaanse publieke omroep die uitzond is hieronder te zien:

.

Wat vindt jij? Gaat dit te ver? Schendt Jennifer Lopez hiermee (al dan niet religieuze) normen en waarden, of moet de premier van Marokko niet zo zeuren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Hij moet natuurlijk niet zeuren, maar van de andere kant: Als je zo’n beetje in je blote niksie staat te hupsen en geluid (géén zang) voortbrengt, dan verdoezelt dat wél mooi, dat je eigenlijk totaal niet kunt zingen!
  Goede zangers en zangeressen hebben dat niet nodig!

  1. Pimsch

   Ik zie een dikke gelaarsde hoer. Erotiek hoeft geen geheim te zijn, maar hoort niet in het openbaar.

 2. carthago

  “de waardigheid van vrouwen aantasten”????Wat weet men in de marokkaanse islamtirannieke zandbak nou van vrouwenwaardigheid?Meneer de tiran vond het natuurlijk jammer dat Lopez niet in zijn slaapkamer onder dwang een striptease gaf.Wat een gotspe, en dat haalt ook nog het nieuws.

 3. Le Pro 58

  Niet zo zeuren is mijn motto , show maken is een kunst en bij haar een vervanger van het vocale gedeelte , zaal plat dus opgelost geen problemen maken .

 4. halo1

  Het kan geen kwaad dat er eens een kritische noot bij zulke optredens wordt geplaatst..nog even ..en dan..ja.wat dan???

 5. Mart

  Supper geile maroccaantjes kwamen natuurlijk wèl aan hun trekken.Vooral die uit de bergen.

 6. Antivenin

  De waardigheid van een vrouw is pas gewaarborgd als ze van top tot teen ingepakt in een boerka/niqaab rondloopt, nietwaar?

  Vooral doorgaan met het importeren van moslims in ons land, dan kunnen we hetzelfde gez**k over een x aantal jaren hier ook verwachten.

 7. G-krul

  Een vrouw is pas goed als ze slecht is.

 8. Antidotum

  Onzin. Gewoon een goede show van een fantastische artieste.

  Dat er kritiek komt uit dat moslimland is logisch, ze zijn bang voor vrouwen, vooral van succesvolle vrouwen die in vrijheid leven.

  Ze denken teveel met hun derde been, daar zit het probleem.

 9. Jan

  Er waren 160.000 toeschouwers bij dit concert, inclusief prinses Salma en de kroonprins. 2M was erg tevreden met de hoge kijkcijfers. Je ziet in Marokko een grote stroming die voor modernisering is, maar de groep die anti-westers is, is waarschijnlijk nog een stuk groter.

  Ik hoop dat de koning voorlopig de baas blijft. Bij democratische verkiezingen en de macht bij het parlement, vrees ik het ergste.

  1. toetssteen

   @Jan
   De Marokkanen in de grote steden zijn niet de Berbers. Idem geldt dat voor Turkije en de Anatoliërs. Het enige dat deze groepen kunnen is zich razendsnel voortplanten.

 10. V.K.

  -Blijkbaar was het concert in Rabat an sich geen probleem, maar het uitzenden wel.

  -Tsja. volgens mij durft deze minister niet de strijd aan te gaan met dat deel van de bevolking welke een kaartje kunnen kopen, of het moet zo zijn dat er andere religieuze waarden gelden voor het bijwonen van concerten.

 11. Daniel

  De minister heeft wel een punt, vind ik. Hij is, net als ik, van oordeel dat de concertregistratie schandelijke scènes bevat.
  Die Jenifer Lopez kan echt niet meer, een dikke kont en verder een lijf als een Michelinmannetje.
  Ethisch gezien kan dit niet en zeker niet op de Marokkaanse staats tv.
  Jenifer Lopez tast idd de vrouwelijke waardigheid aan.

 12. Seneca

  Wat een stelletje fatsoensrakkers geven hier hun mening. Je houdt er van of je houdt er niet van. Als Marokkanen praten over de waardigheid van de vrouw dan ga ik snel een teiltje halen. Het ergste is dat een groot deel van hierboven genoemden het er nog mee eens is ook. Jullie zijn geïslamiseerd alleen weten jullie het nog niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.