Schokkend: Dierenarts die kat doodschoot met pijl en boog wordt niet vervolgd

“De enige goede kat is een kat met een pijl door zijn hoofd!”

Een dierenarts die een pijl in het hoofd van een kat schoot, is ontslagen van alle rechtsvervolging. Dat besloot een jury gisteren in Austin, Texas. De kat Tiger werd zomaar doodgeschoten toen hij een vreemde tuin binnenliep. Dat is behoorlijk bizar, maar wat deze zaak nog gekker maakt, is dat de dader werkzaam is als … dierenarts.

LiveLeak-dot-com-76b_1435199979-original_1435200073.jpg.resized

 

Trots postte Kristen Lindsey een foto met de dode kat op haar Facebook-account:

LiveLeak-dot-com-76b_1435199979-original2_1435200073.jpg.resized

 

 

Mijn eerste dodelijke schot met pijl en boog! lol. De enige goede wilde kat is één met een pijl door zijn hoofd! Ik neem de ‘dierenarts van het jaar’-prijs van harte aan!

Het moge duidelijk zijn dat dit soort gedrag absoluut geen prijs oplevert, en al helemaal geen prijs voor dierenarts van het jaar!

Kristen spreekt over een wilde kat, maar in werkelijkheid was Tiger een huiskat met liefhebbende baasjes die uiteraard in tranen waren over de dood van hun geliefde huisdier. Dierenactivisten van over de hele wereld spraken hun afschuw uit over de daad, en Kristen Lindsey werd aangeklaagd. Ondanks de internationale ophef over de zaak, wordt Lindsey niet vervolgd: Een jury heeft bepaald dat er niet genoeg bewijs is om haar te vervolgen.

635707487182650599-Brenham-Vet-2

 

 

Toch geven de dierenactivisten niet op. Ze gaan door met hun strijd tegen dierenleed. Gelukkig maar, want een kat vermoorden met pijl en boog … dat kan écht niet!

Bekijk hier een aandoenlijke video van Tiger in betere tijden, gemaakt door zijn baasje.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. CJD

  Misschien is het beter dat ze niet vervolgd wordt. In een cell is deze heks minder toegankelijk

 2. Antidotum

  Het is beter voor deze schizofrene hufteres, (dierenarts om dieren te helpen, maar in feite voor de lol ze de dood injagen), dat ze niet in Nederland woont en met naam en toenaam bekend is.

  Ben benieuwd wat pistolen Paultje in zo’n geval had gedaan. Ik vrees het ergste.

 3. halo1

  Een jaartje “Arbeitseinsatz” zou goed zijn voor zulke types..

 4. Beukman

  Als het geen kat was geweest maar een bootvluchteling, was de actie van deze vrouw waarschijnlijk met instemming begroet.

  1. CJD

   Beetje off topic om het over bootvluchtelingen te hebben vind je niet

   1. Beukman

    @CJD
    Was een poging om het topic te redden.

    1. CJD

     Vanuit je nonchalante houding lijk je houding lijk je dierenmishandeling kennelijk doodnormaal te vinden

     1. Beukman

      @CJD
      Ik vind het totally bizar. Dat er een paar miljoen dieren worden mishandeld in de bio-industrie: soit, moet kunnen. Maar een kat met pijl en boog neerhalen, dat kan echt niet.
      Onvoorstelbaar wat een gemeen loeder.

     2. CJD

      Precies, ik geef u helemaal gelijk Beukman. Het zou ook gek zijn als je zoon of dochter een pedofiel treft en jij daarover inzit. Immers valt dat in het niet in vergelijking met ISIS die kinderen op grote schaal vermoorden 😉

 5. Q. I. Bus

  Mooi.
  Goed gedaan door deze dierenarts.

  Zoals ik het zie is er werkelijk geen enkel verschil door een beest eerst voor een paar tientjes te verdoven. En dan terwijl het in slaap is een injectie te geven die hartslag en ademhaling stil legt.
  Het resultaat van de behandeling van deze dierenarts is exact hetzelfde. Het dier ondervind geen enkel nadeel, het beseft eenvoudigweg niet wat hem/haar overkomt. Het is wel goedkoper & sneller.

  Ook het verweer dat het om een huisdier zou gaan snijd geen hout. Huisdieren houd je namelijk in huis. Het houden van huisdieren in andermans tuin daar mag rustig paal en perk aan gesteld worden.

  Om het maar even naar de Nederlandse situatie te vertalen :
  Waarom hebben we hier in Nederland eigenlijk hondenbelasting, aanlijnplicht voor honden, en opruimplicht van hondepoep voor eigenaren van honden ?

  Terwijl dit voor katten niet van toepassing is. Er is geen kattenbelasting. Geen aanlijnplicht voor katten. En als zo’n loslopende kat het behaagt om mijn moestuin of zelfs de zandbak die ik voor mijn kinderen gemaakt heb er onder te schijten dan moet ik dat allemaal maar goed vinden ? En zelf de rotzooi opruimen ?

  Ik heb een tip voor kattenliefhebbers :
  Als je een huisdier wilt houden, houd hem dan ook daar. In huis. Als je hem toch naar buiten wilt laten lijn hem dan aan en ruim zijn/haar keutels lekker zelf op. Dan ben je nog in het voordeel omdat je geen kattenbelasting betaalt wat eigenaren van honden dus wel verplicht zijn.

  Als je je kat gewoon aangelijnd uitlaat zul je nooit iemand tegenkomen die het verschil niet ziet tussen een huisdier en een verwilderde kat.

  Verwilderde katten zijn namelijk een ramp voor de biodiversiteit en dat is zo een beetje het allerergste dat ons kan overkomen als ik de linksmens moet geloven. Zo bezien is het afschieten van loslopende katten zo’n beetje het beste wat denkbaar is om het probleem aan te pakken. Want zeg nou zelf, we moeten toch met zijn allen niet willen dat de biodiversiteit erop achteruit gaat ? Iets waar loslopende katten overduidelijk aan bijdragen. Lang leve de maakbare samenleving !

  1. Pimsch

   Mocht Quibus ooit kiezen voor euthanasie dan diene men hem alle andere middelen te weigeren behalve datgene wat hij bij “wilde” katten aanraadt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.