Toen de scheidsrechter plotseling in elkaar stortte, rende deze honkbalspeler sneller dan ooit tevoren

De juiste persoon op de juiste plek wordt soms een held.  

Michael Brodzinski, een zeventienjarige middelbare scholier, speelde maandagavond een honkbalwedstrijd. Hij was flink in zijn element omdat hij er zojuist in was geslaagd om twee honken voorbij te rennen in één slag. Toen gebeurde er iets totaal onverwachts.

De scheidsrechter viel plotseling neer.

Michael aarzelde geen moment. Pijlsnel rende hij richting het thuishonk waar de scheidsrechter lag, om hem te reanimeren door middel van hartmassage. Hoe hij dit kon? Michael is niet alleen een verdienstelijk honkbalspeler, hij is ondanks zijn jonge leeftijd ook lid van de vrijwillige brandweer van zijn stad en weet dus als de beste hoe hij mensen moet redden in noodsituaties.

216806_216167041762215_4761017_n

Uiteindelijk hield Michael de hartmassage vol totdat ambulances en hulpdiensten arriveerde, waardoor de scheidsrechter op tijd naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Een familielid van de scheidsrechter:

“Je hebt mijn neef gered, de peetvader van mijn kind. Mijn dankbaarheid voor deze heldendaad is niet met woorden te beschrijven”

Ook anderen zijn enthousiast:

“Dit is fantastisch. Je ziet vandaag de dag nog maar zelden dat tieners zo betrokken zijn bij hun gemeenschap. Mike is een voorbeeld voor ons allemaal”

En zo is het. Échte helden zijn doorgaans geen superhelden zoals in de films. Het zijn normale mensen, die helden worden doordat zij niet aarzelen om op het juiste moment het goede te doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.