Tropische temperaturen komen naar Nederland aankomende week

Geen categoriejun 28 2015, 15:00
Pak de zwembroek en de bikini maar uit de kast: aanstaande week wordt het bloedheet in Nederland.
Ondanks dat Nederland gisteren al een hele zonnige dag gehad heeft, kunnen we ons opmaken voor nog meer. Medio deze week wordt het snikheet in Nederland, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 35°C. Het wordt voor zo'n lange tijd zo enorm warm, dat het KNMI alvast noodscenario's van de plank pakt:
De temperatuur loopt de komende dagen in Nederland op naar tropische temperaturen. MeteoGroup verwacht dat het vanaf woensdag minstens vier dagen boven de 30 graden zal worden. Tijdens de start van de Tour de France komende zaterdag in Utrecht kan het zelfs 35 graden worden.
De verwachting is dat bij deze temperaturen het Nationaal Hitteplan van kracht wordt. In dit plan staan extra maatregelen die genomen kunnen worden om de gezondheidsrisico's bij kwetsbare groepen te beperken.
Veel mensen zullen echter gewoon aan het werk zijn, maar desalniettemin zullen velen ook verkoeling zoeken in het water. Zo worden er ook lange files naar het strand verwacht, alsmede topdrukte in 's lands zwembaden.
Toch kan een aanhoudende hittegolf voor veel ellende zorgen. In India overleedden eerder deze maand meer dan 150 mensen vanwege een hittegolf die het land daar tijsterde. Overheden daar moesten overuren maken om te zorgen dat het land bleef draaien, en om de schade te beperken. Gemiddeld was de temperatuur daar 5 tot 7 graden hoger dan normaal. Het werd veel mensen met een kwakkelende gezondheid fataal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten