Tropische temperaturen komen naar Nederland aankomende week

Pak de zwembroek en de bikini maar uit de kast: aanstaande week wordt het bloedheet in Nederland.

Ondanks dat Nederland gisteren al een hele zonnige dag gehad heeft, kunnen we ons opmaken voor nog meer. Medio deze week wordt het snikheet in Nederland, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 35°C. Het wordt voor zo’n lange tijd zo enorm warm, dat het KNMI alvast noodscenario’s van de plank pakt:

De temperatuur loopt de komende dagen in Nederland op naar tropische temperaturen. MeteoGroup verwacht dat het vanaf woensdag minstens vier dagen boven de 30 graden zal worden. Tijdens de start van de Tour de France komende zaterdag in Utrecht kan het zelfs 35 graden worden.

De verwachting is dat bij deze temperaturen het Nationaal Hitteplan van kracht wordt. In dit plan staan extra maatregelen die genomen kunnen worden om de gezondheidsrisico’s bij kwetsbare groepen te beperken.

Veel mensen zullen echter gewoon aan het werk zijn, maar desalniettemin zullen velen ook verkoeling zoeken in het water. Zo worden er ook lange files naar het strand verwacht, alsmede topdrukte in ’s lands zwembaden.

Toch kan een aanhoudende hittegolf voor veel ellende zorgen. In India overleedden eerder deze maand meer dan 150 mensen vanwege een hittegolf die het land daar tijsterde. Overheden daar moesten overuren maken om te zorgen dat het land bleef draaien, en om de schade te beperken. Gemiddeld was de temperatuur daar 5 tot 7 graden hoger dan normaal. Het werd veel mensen met een kwakkelende gezondheid fataal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Phoenix

  Overleedden? Tijsterde? Ik zou maar eens een cursus Nederlands gaan volgen…

 2. Antidotum

  Mooi, iedereen krijgt ijsvrij. 🙂

  1. Teun

   eisvrei

   1. Antidotum

    Nee Teun, ijsvrij, we hebben niets te eisen.

    Geheel in stijl in dit omgekeerde land.

    Jihadisten mogen allemaal binnen komen, we importeren de islam i.d.v.v. Vluchtelingen, ouderen worden verdreven uit de verzorgings- en bejaarden tehuizen, moskeeen worden volop gebouwd, de kerken lopen leeg, ons geld geven we weg aan Brussel i.p.v. Dat zelf te consumeren, etc.etc. dus waarom bij een hittegolf dan geen ijsvrij geven?

 3. Geah

  Blij dat ik een privé-zwembad heb….

  1. toetssteen

   @Geah
   Foei toch! Mag niet! Grijns, maar wel lekker. Parasols uit, kleinkinderen en alle vriendjes en vriendinnetjes zwemmen, broodjes met knakworst (doet het altijd saté balletjes ook). Zwemmen!!!
   O ja blijf in de schaduw en zet waterflessen binnen bereik.

   1. Geah

    @Beste toetssteen,

    Dank u wel!

 4. Nico

  Zwembroek en bikini? Wij gaan altijd naar het naaktstrand!

 5. _Mediaevist_

  Zouden er van de week nog mensen te Scheveningen van hun strandbed worden geknald? Denk nog niet, dat komt over een paar jaar pas maar de eerste zalvende woorden om de pijn der natie in een dergelijk geval te verlichten zijn er: “Jamaar, och jee blabla nounounou wahwah wahwahwahwaaaah en de boel bij mekaar houden.”

 6. Hetzler

  @Phoenix Inderdaad is het Nederlands op deze site soms bedroevend ondermaats.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.