Universiteitspresident krijgt riante bonus. Wat hij er vervolgens mee doet verwarmt de harten van iedereen

Deze man is een moderne held.

Meneer Ono is de president van de Universiteit van Cincinnati, een stad in Amerika. Hij staat bekend als een goede president, die zijn best om studenten uit arme gezinnen een handje te helpen.

En dat blijkt.

In plaats van zijn jaarlijkse bonus voor zichzelf te gebruiken heeft Ono het hele bedrag – van $200.000! – weggegeven. Upworthy bericht:

His bonus at the University of Cincinnati was $200,000 this year — two hundred thousand freaking bucks that will now go toward awesome, worthwhile causes. Like a university initiative that supports first-generation students. Like a local agency that helps families in need. Like the school’s LGBTQ Center, 10 student scholarships, and workshops for young musicians (and so much more!).

Met andere woorden, hij heeft de aan hem uitgekeerde bonus gebruikt om studenten te helpen die de eerste leden van hun familie zijn die studeren, hij heeft ook geld gedoneerd aan een organisatie die arme mensen helpt, vervolgens heeft hij het lokale Lesbi-Homo-Bi-Transgender en (wat niet meer) centrum een flinke opkikker gegeven… en ook nog eens 10 universiteitsbeurzen gegeven aan niet-vermogende (potentiële) studenten… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Screen Shot 2015-06-28 at 17.25.17

Let wel, hoewel het om een bonus gaat heeft hij volgens zijn contract zelf recht op dit geld. Voor Ono is dat niet relevant: hij gelooft dat hij genoeg verdient als president en gebruikt de bonus volledig om andere mensen te helpen, en dan met name studenten en hun gezinnen die niet al te veel geld te makken hebben.

Presidenten van andere universiteiten én CEO’s van grote bedrijven kunnen hier het één en ander van leren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Arachne

    De bonus van $200000 wordt betaald door de universiteit. Dit wordt dus betaald door de studenten middels hun collegegeld. Dat kan dus naar beneden en scheelt de studenten in hun studentenlening en later de aflossing. Deze meneer doet dus goed van gekregen geld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.