Vader van Dylan dolblij: zoon komt thuis na naaktfoto in Maleisië

Geen categoriejun 12 2015, 16:00
Hij komt er met een boete vanaf.
De vader van de 23-jarige Dylan, die eerder werd opgepakt in Maleisië omdat hij een naaktfoto had laten maken op een berg in dat land, is dolblij: zijn zoon komt namelijk terug naar huis.
De Maleisische rechter bepaalde vandaag dat Dylan en andere verdachten het land uitgezet moeten worden nadat ze een boete betalen:
De straf had fors hoger kunnen uitvallen. Dylan hing een celstraf van drie maanden boven het hoofd. Maar de rechter besloot vanmiddag hem en drie andere buitenlandse toeristen een boete te geven van zo'n 1200 euro. De groep is ook veroordeeld tot drie dagen celstraf. Maar die straf ging in vanaf het moment dat de vier waren aangehouden, dat was op dinsdag. Ze komen daarom vermoedelijk vandaag nog vrij. De vier worden dan direct het land uitgezet.
Dylans vader laat weten:
"Mijn hart juicht. Dylan was euforisch toen hij terugkwam van die twee dagen klimmen. En dan doen ze dit...Als hij vrijkomt zal ik net zo euforisch zijn als Dylan."
Hij voegt daar aan toe:
"Wij lopen hier met onze ziel onder de arm. Het was niet slim van hem wat hij heeft gedaan. Maar hij wist niet dat het een heilige berg was. Hij heeft tegen zijn moeder gezegd dat hij het gevoel had dat heel Maleisië tegen hem is."
Hoewel Dylan niet wist dat de berg 'heilig' is voor inwoners van Maleisië wist hij waarschijnlijk wel dat Maleisië een islamitisch land is. De soennitische land is er zelfs de officiële godsdienst. Moslims maken dan ook circa 60% van de bevolking uit, oftewel meer dan de helft. Zoals Wikipedia uitlegt is de bijzondere rol van de islam verankerd in de grondwet, waarbij de politieke leider van Maleisië ook meteen de godsdienstige leider is. Hoewel Maleisië geen islamitisch kalifaat is, is er ook geen sprake van een volledige vrijheid van godsdienst. Zo mocht een Maleisische vrouw in 2007 haar officiële godsdienst niet veranderen in 'christelijk.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten