Ze kan haar armen en benen niet gebruiken, maar hoe dit meisje zich door het leven slaat is een inspiratie voor iedereen

Zonder ledematen toch een gelukkig leven leiden? Reken maar dat het kan, hoor!

Stephanie Arnold ziet eruit als een doorsnee, gelukkig meisje. Behalve het feit dat ze in een rolstoel zit, is er niet veel dat de indicatie geeft dat ze een grote lichamelijke handicap heeft: Stephanie heeft arthrogryposis. Dat betekent zoveel als dat ze haar armen en benen vrijwel niet kan gebruiken. Ze leidt haar leven dus zonder haar ledematen.

En dat gaat haar eigenlijk verbluffend goed af:

“Mijn ouders zeiden dat ik altijd een open kind was. Ik ben niet verlegen. Ik heb geleerd hoe ik moet omgaan met tegenslagen. Ik werd nooit gepest,”

zegt de stoere meid die zichzelf absoluut geen slachtoffer vindt. Stephanie haalt hoge cijfers en blinkt uit in Engels, Spaans en geometrie. Ze wil een prestigieuze studie doen als ze klaar is met de middelbare school.

En ze kan – geloof het of niet – zelfs schrijven. Ondanks dat ze haar handen niet kan gebruiken, heeft ze een geweldige oplossing voor de problemen: waar anderen een pen in hun mond doen om te sabbelen, is dit voor Stephanie gewoon hoe ze schrijfgerei vasthoudt.

Dit is een bijzonder meisje dat zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Kijk zelf maar:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. V.K.

    -Herinner me nog goed toen ik als kind op de WC van mijn oom en tante zat, tsja, dan heb je de tijd om de verjaardagskalender te bestuderen. Groot was ook mijn verbazing dat er geen verjaardagskalender, maar een kalender van mond en voetkunstenaars hing. Geinspireerd door deze kalender heb ik mij ook een tijdje beziggehouden met mond en voet schilderen , na ja, al snel kwam ik er achter dat daar mijn talenten ook niet lagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.