Als deze agente een dakloze alleen op straat ziet, besluit ze iets voor hem te doen. En dan gebeurt iets inspirerends

Deze dakloze had zijn beste ochtend in een lange, lange tijd, als een inspirerend gebaar van een politie-agente zijn hele dag goed maakt.

Een politie-agente genaamd Erica Hay zag niet lang geleden een eenzame dakloze op straat. Ze had meteen medelijden met de man, en besloot bij hem te komen zitten. Niet alleen dat, maar ze pakte ook haar ontbijt en gaf de man de helft:

donutagent

Het tafereel werd gadegeslagen door Tianna S. Greene, die zo ontroerd en verheugd was om wat ze zag dat ze een aantal foto’s van de situatie maakte en die op Facebook zette. Tianna was ook enorm blij dat ze haar dochter bij zich had, zodat zij met eigen ogen kan zien hoe vrijgevigheid eruitziet:

 “Ik kende de agente niet en wilde haar echt laten weten dat ik ontroerd was, en dat ik behoorlijk zeker was dat het ook die man had geraakt. Ik verteld mijn dochter: ‘Kijk, dat is nu echt een teken van medeleven.’ Het heeft mijn dag opgeklaard, en ik heb zelfs enkele prachtige dagen gehad door die ene ontmoeting.”

Tianna heeft natuurlijk volkomen gelijk, en door alle foto’s vervolgens op social media te zetten, heeft ze ook van agente Erica de heldin gemaakt die ze is. Erica reageert overigens met complimenten aan het adres van Tianna: ze is vooral blij dat mensen positieve verhalen over de dienders van de wet delen. Erica koopt dus niet alleen ontbijt voor daklozen, maar heeft ook de bescheidenheid niet verloren.

police-officer-eat-homeless-today-150724_78a084ccdc27d08597418809d947b211.today-inline-medZe zegt verder:

“Eenzaamheid is het ergste aspect van het leven van een dakloze. Ze zijn afgesloten van iedereen, dus ik denk dat dit soort acties positief zijn.”

En over de dakloze:

“Hij was geweldig. Het was leuk om met hem te praten. Hij heeft een verhaal, net als alle andere mensen. Het is helaas alleen een droevig verhaal.”

Dat er maar meer agenten mogen komen als Erica Hay, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.