Boze Franse boeren bezetten weer snelwegen; Nederlandse vakantiegangers gedupeerd

Nederlandse vakantiegangers die op weg zijn naar de zon kunnen wel eens in de problemen komen in Frankrijk.

Nederlanders die met de caravan of vouwwagen op weg zijn naar Zuid-Frankrijk of Spanje zouden nog wel eens in de problemen kunnen komen één dezer dagen. Boze Franse boeren hebben namelijk enkele wegen bezet, en zorgen voor flinke vertragingen en urenlange files:

Actievoerende boeren in Frankrijk hebben opnieuw blokkades op wegen opgetrokken. Sinds zondagavond worden de wegen rond de belangrijke grensovergang met Duitsland bij Straatsburg versperd.

Op hetzelfde tijdstip werd de A645 nabij Toulouse versperd, een weg die veel wordt gebruikt door Spaanse vrachtverkeer. Dat meldt de Franse krant Le Parisien maandag.

Ook op de A31 bij het tolstation tussen Dijon en Nancy blokkeren boeren de weg.

De boeren hadden vorige week al actie gevoerd, maar hebben dat toen stopgezet toen president Hollande met een regeling op de proppen kwam. Vandaag werd duidelijk dat de agrarische sector toch niet akkoord gaat met de regeling en verder actievoert. Daarbij zijn behalve bovengenoemde wegen ook zes wegen rond het Europese politieke centrum van Straatsburg afgesloten.

Nederlanders die op vakantie zijn in Frankrijk moeten dus goed opletten op de weg. Niet alleen zijn er veel protesterende boeren die alles bezet houden, maar ook – zo werd afgelopen week bekend – laten Franse tolwegen toeristen uit Nederland vaak veel meer betalen dan de bedoeling is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. carthago

    Hele leuke foto van een hardwerkende historische westerse boer op zoek naar kippendieven, wat tegenwoordig barbaarden zijn die nieuwe drones nodig hebben .Zo zie je maar dat je zelfs op vakantie risico loopt door barbaarden.

  2. Ni28

    Als ik het foto zie zou ik wel uitkijken in Frankrijk. Deze vastberaden boer is zwaar gewapend en heeft nog Hollande achter zich.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.