Deze man neemt sigarettenpeuken en maakt er iets heel anders van. Wat dat is, zal je verbazen

Hoe je van iets waardeloos iets waardevols maakt.

Je ziet er op elke straat wel een paar liggen: weggegooide sigarettenpeuken. Best wel vies, maar niets aan te doen. Of toch wel? Deze man bedacht een fantastische oplossing. Want hoe mooi zou het zijn als je die sigarettenpeuken niet alleen zou kunnen opruimen, maar ook zou kunnen gebruiken voor iets nuttigs?

Screen Shot 2015-07-07 at 18.12.33

Rick Zultner ergerde zich aan de verspilling die hij zag. In sigarettenfilters – precies dat gedeelte dat op straat wordt weggegooid – zit namelijk een plastic dat voor vele toepassingen kan worden gebruikt. Zonnebrillen, broodtrommels, noem maar op. Die peuken zouden dus prima kunnen worden gerecycled!

Maar hoe zorg je er nu voor dat je sigarettenpeuken verzamelt zodat je ze kunt verwerken tot andere producten? Daar bedacht het bedrijf TerraCycle iets op. Ze ontwierpen een speciale afvalbak voor sigaretten die makkelijk aan lantaarnpalen kan worden bevestigd. Op de afvalbak staat een uitleg van het recycle-proces voor sigaretten. De uitvinder zegt:

“Niet alleen kun je de sigaret makkelijk weggooien, je krijgt er ook een positief gevoel bij omdat er iets nuttigs met het afval gebeurt”

Screen Shot 2015-07-07 at 18.12.16

En op die manier worden vieze sigarettenpeuken…

Screen Shot 2015-07-07 at 17.53.31

Omgetoverd in een mooi bankje voor in het park!

Screen Shot 2015-07-07 at 17.52.04

Fantastisch hoe deze jonge, creatieve ondernemers een slimme oplossing hebben bedacht voor vieze peuken op straat. Want zeg nu zelf: peuken op de stoep, dat is geen gezicht. Dan toch liever zo’n bankje!

Bekijk hier de video waarin het recycleproces op een leuke manier wordt uitgelegd door de uitvinders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nicky

    Geweldig, goed nieuws!
    En niet meer opnieuw gaan roken door dit nieuws!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.