Eerst dacht deze serveerster aan een vergissing. Maar toen ze goed keek, bleek haar klant een vrijgevige beschermengel

Soms worden dromen werkelijkheid. Het verhaal van deze serveerster is daar een mooi voorbeeld van.

Kari Vanardoy is 22 jaar en werkt als serveerster. Dat is geen vetpot, zeker niet als je zoals Kari ook nog eens een kind moet opvoeden. De jonge moeder doet daarom haar uiterste best om vriendelijk en beleefd te zijn tegen klanten in het restaurant waar ze werkt, in de hoop dat haar vriendelijkheid wordt beloond met een mooie fooi.

Laatst maakte ze in het restaurant een praatje met een ouder stel. De mensen toonden veel belangstelling naar Kari’s leven en ze hadden een leuk gesprek met elkaar. Toen het echtpaar afrekende, geloofde Kari haar ogen niet: op de bon van 29 dollar kreeg ze een fooi van maar liefst 1000 dollar. Ze ging direct naar de klanten om te zeggen dat het een vergissing moest zijn: 10 dollar zou al een forse fooi zijn op een rekening van 29 dollar, maar 1000 dollar was gewoonweg belachelijk!

Het echtpaar vertelde haar dat er absoluut geen sprake was van een vergissing, maar dat ze simpelweg iemand wilden helpen met hun geld. De jonge moeder Kari had hen zo vriendelijk en lief bediend, dat ze haar maar al te graag met een groot bedrag beloonden, vertelde de vrouw van het echtpaar. Kari kan het nog steeds nauwelijks geloven:

“Ze vertelde me dat ze mijn beschermengel was als ik ooit iets nodig had. Ik heb nog nooit iets voor hen gedaan, dus het is zo’n enorm lieve daad!”

Kari gaat het geld gebruiken om een ruimer appartement te zoeken waar ze kan wonen met haar vriend en haar kind.

Ook de manager van het restaurant is enorm onder de indruk van de vrijgevigheid:

“Het was gewoon een normaal stel dat haar blij wilde maken. Je vindt tegenwoordig niet meer veel van zulke mensen. Ze gaven het gewoon aan haar vanuit de goedheid van hun hart.”

 Inderdaad zeg, wat een enorm lief gebaar. Fantastisch dat dit stel hun geld gebruikt om anderen blij te maken en Kari’s inzet te belonen. En hoewel we niet allemaal zo rijk zijn dat we zomaar zo’n enorme fooi kunnen geven, kunnen we een voorbeeld nemen aan dit stel: Het is goed om aan een ander te denken. Als individuen kunnen we voor elkaar het verschil maken.

Wat fantastisch dat Kari’s harde werk op zo’n gulle manier wordt beloond. Zo zie je maar: wie goed doet, goed ontmoet.

Bekijk hier een nieuwsbericht over de gulle daad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Nicky

  Dat is een bonus in het leven van zo’ meid!

  Een andere vrouw kreeg nog een’bonus’ die zelfs onbetaalbaar was en voor de eeuwigheid.
  Dat kwam omdat een kennis van mij, Bijbelleraar ook een flinke fooi gaf aan een lieve hardwerkende serveerster, die er enorm verdrietig uitzag.

  Mijn vriend keek dwars door haar liefheid en wat gemaakte glimlach heen en gaf haar een flinke fooi… ze kwam bij hem zitten en vertelde huilend haar diepe zielelijden!

  Even later mocht ze Jezus heel simpel in haar hart uitnodigen, werd dus wedergeboren en werd een stralend blij kind van God!
  Hij verliet haar en zag haar totale verandering, ze straalde helemaal!
  Later zag hij haar opnieuw en ze is echt gegroeid in liefde en ware vrede van binnen, en is een deel van de oplossing geworden voor iedereen, in plaats van een deel van het probleem daarvoor!

 2. Daniel

  Dat is helemaal een mooi verhaal, Nicky.
  Een royale fooi en Jezus.
  En Jezus is natuurlijk gratis en voor niets.

  Terwijl Hij hier op aarde was, heeft Christus onder tranen geroepen tot God, Die Hem van de dood kon redden. God verhoorde Zijn gebeden, omdat Hij Zich aan Gods wil onderwierp. Zelfs al was Jezus de Zoon van God, toch moest Hij uit ervaring leren wat gehoorzaamheid was. Ook als dat pijn en verlatenheid betekende. Nadat Jezus had bewezen daarin volmaakt te zijn, werd Hij de gever van eeuwige redding voor alle mensen die Hem gehoorzamen.’ (Hebreeën 5:7-9 HB)

 3. Nicky

  Amen Daniël! Jezus gratis en voor niets…

  maar t koste wel alles, Zijn Leven!

  En de Vader gaf alles wat (Wie) Hij had.
  Voor jou en voor mij!

  De Hebreeën en Romeinen-brief zijn wel mijn dierbaarste Bijbelboeken!
  Paulus legt hier zo krachtig uit – ook voor de Joden – wat de ‘Bijna Te Goed Om Waar Te Zijn Boodschap’ = het ware Evangelie! The Gospel, the Godspill!

  Maar het is openbaring. Geloof is een hartszaak!

  Dan ga je ‘zien op Hem’ (aphoráō eis – intens overwegen, overdenken, mediteren… ja betekent ook een soort ‘wegkijken’ van al het andere om ons heen!), Hebr12:2 wat je deed hierboven – dus niet meer op je eiguh zien en je eiguh kietelen – en ‘mediteren over Hem – het volgende vers in context, wat je ook deed!

  “For consider* Him that endured such contradiction of sinners against Himself, lest ye be wearied and faint in your minds”. (‭Hebrews‬ ‭12‬:‭3‬ KJV)

  * ἀναλογίζομαι – analogízomai; to estimate, i.e. (figuratively) contemplate, meditate

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.