Haar fiets werd gestolen. Hoe vreemden toen reageerden, bracht haar vertrouwen in de mensheid terug

Hoe uit iets slechts, iets goeds kan voortkomen.

Dolly was dol op haar driewieler voor volwassenen. De 79-jarige dame reed er elke dag het dorp mee door, totdat de fiets op een dag werd gestolen.

Ze besloot het er niet bij te laten zitten, en schreef een brief aan de lokale krant:

“Ik heb een verzoek aan degene die mijn driewiel-fiets heeft gestolen: Ik wil hem heel erg graag terug, want ik ben een oudere vrouw zonder autorijbewijs, ik heb mijn fiets dus echt nodig. Bij voorbaat hartelijk dank” 

Ze wist dat de kans klein was dat de dief de fiets zou terugbrengen, maar het was het proberen waard, vond Dolly. Maar toen deed haar dorpsgenoot iets bijzonders: Cassandra Maland, die Dolly niet kende, las de brief en was ontroerd. Ze zette een pagina op op de website GoFundMe, om geld in te zamelen voor een nieuwe fiets voor de bejaarde dame.

Cassandra, die de inzamelingsactie opzette
Cassandra, die de inzamelingsactie opzette

Uiteraard een enorm sympathieke actie om dat te doen voor iemand die je niet eens kent, maar het wordt nog veel mooier. De inzamelingsactie werd een hit op Facebook en werd door honderden mensen gedeeld. Binnen enkele uren was er meer dan 600 euro gedoneerd voor een nieuwe fiets, grotendeels door mensen die Dolly nog nooit had gezien.

Screen Shot 2015-07-24 at 09.19.34

“Ik kon mijn ogen niet geloven. Dat is zó ontzettend aardig van iedereen!”

Een nieuwe driewieler kost maar 400 euro, Dolly is van plan om de rest van het geld te doneren aan de lokale fietsenmaker – maar pas nadat ze een stevig slot bij haar fiets heeft gekocht.

Wat een prachtig verhaal! Het zijn dit soort acties waarmee we laten zien dat we om onze medemensen geven. Het gaat misschien maar om een fiets, maar zo’n oudere vrouw is er echt van afhankelijk. Hoe lief is het dan om geld in te zamelen voor zo iemand, zeker als je diegene niet eens kent?

Die Cassandra Maland, en alle mensen die geld hebben gedoneerd voor een nieuwe fiets, zijn toppers. Mensen die hun steentje bijdragen om het verschil te maken voor hun medemens. Daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen!

En Dolly? Die is dolblij dat ze weer uitstapjes kan maken met haar kleinkinderen.

Screen Shot 2015-07-24 at 09.16.59

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.