Het lijkt slechts een vodje papier, maar het is de keuze van een dakloze om zijn leven te veranderen

Soms kan iemands leven in een ogenblik veranderen, maar je moet er wel zelf wat voor doen.

Toen de achttienjarige Aaron over straat liep, werd hij opeens aangesproken door een dakloze man. De man leek niet veel ouder dan Aaron zelf, en Aaron gaf hem wat geld. Maar daar was het de man niet om te doen – hij stond erop dat Aaron zijn CV zou meenemen en verspreiden.

Aaron hield woord, en zette een foto van het CV op Twitter.

https://twitter.com/AaronTDCC/status/620953126988857344/photo/1

Het ‘CV’ was haastig opgeschreven op een papiertje, maar wat erop stond maakte grote indruk:

“Werk nodig. Hulp nodig. Ik ben de weg kwijt. Ik ben het zat om zo te leven. Iedereen zegt tegen met dat ik naar daklozencentra moet gaan, maar die helpen niet… Ik schrijf mijn CV op deze manier omdat ik het nergens anders kan opschrijven… Heel snelle leerling en harde werker. Geeft iemand me een kans?”

Aarons goede daad werd snel opgemerkt, en zijn tweet werd door duizenden mensen gelezen. Al snel kwamen de eerste aanbiedingen voor een baan binnen!

Een lokale restauranthouder belde naar het lokale radiostation en zei:

“Mijn vrouw zag het verhaal op sociale media en het raakte bij ons allebei een gevoelige snaar. We kunnen hem leren hoe hij moet koken en hem sociale vaardigheden bijbrengen. Als hij een voorschot op zijn salaris nodig heeft, kunnen we dat regelen. Zolang hij maar enthousiast en vastberaden is”

Een eigenaar van een administratiebureau was ook onder de indruk van de noodkreet:

“Iedereen verdient een kans. Misschien kan ik hem bieden wat hij nodig heeft”

Aaron probeert nu om de dakloze man te achterhalen zodat hij hem in contact kan brengen met de talloze mensen die hem willen helpen. Laten we hopen dat hij de kansen die hem worden geboden, kan benutten. Voor nu ziet zijn toekomst er in ieder geval een stuk beter uit – allemaal dankzij één simpel bericht op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.