IJskonijn Max Verstappen wordt vierde in GP van Hongarije

Geen categoriejul 26 2015, 21:00
Het zoontje van Jos Verstappen bewijst eens te meer een buitengewoon groot talent te zijn.
Max Verstappen heeft vandaag bijzonder goed gepresteerd bij de GP van Hongarije. De jonge Formule 1 coureur eindigde namelijk op de vierde plaats, maar één plekje verwijderd van het podium.
Verstappen begon vanaf de negende startplek aan de race. In de kwalificatie had hij het dus ook al behoorlijk goed gedaan. Helaas voor Toro Rosso (zijn team) viel hij na de start meteen vier plaatsen terug. Eén van de coureurs die hem inhaalde was Carlos Sainz, zijn teamgenoot en daardoor natuurlijk ook meteen zijn voornaamste rivaal. Hoewel teamgenoten elkaar in de Formule 1 moeten helpen verliest de tweede coureur in het nieuwe seizoen vaak zijn plekje. De nummer één coureur is daarentegen vrij zeker van zijn positie - en als dat niet zo is kan hij bijna altijd terecht bij een ander team.
De Nederlander deed dan ook zijn best om terug te komen en er alsnog een succesverhaal van te maken. En dat lukte. Hij eindigde de wedstrijd namelijk op plek vier; zijn beste uitslag tot nu toe.
"Het was pijnlijk dat Sainz hem al na één ronde voorbij was en het zag er op dat moment niet goed uit voor Verstappen. Hij hielp in die eerste ronde meteen zijn goede startpositie om zeep."
Dat herstelde hij later dus - en hoe. Met een beetje mazzel had hij de topprestatie van zijn vader geëvenaard. Die werd meer dan 20 jaar geleden namelijk derde op dit circuit.
Bovenstaande betekent niet dat Verstappen deze race helemaal geen fouten maakte. Sterker nog, dat deed hij wél. Het verschil tussen hem en coureurs met minder talent? Hij bleef rustig. Dekker:
"Zelfs toen Verstappen een fout maakte achter de safety car, bleef hij rustig. Dat was zo'n moment waarop je je hoofd kunt verliezen, maar hij heeft aangetoond dat-ie echt een ijskonijn is. Een koele kikker."
En dat is precies waarom veel kenners een potentiële kampioen in hem zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten