Als baby’s werden ze van elkaar gescheiden. 25 jaar later kunnen ze elkaar eindelijk omhelzen

Anaïs Bordier zag in een film iemand die identiek aan haar was. Vanaf dat moment was ze vastbesloten in haar zoektocht.

Anaïs had altijd geweten dat ze was geadopteerd uit Korea. Met haar Aziatische uiterlijk was het duidelijk dat haar Franse ouders niet haar biologische familie waren. Ze was enorm liefdevol opgevoed door haar adoptiefamilie en ook op school had ze succes: ze ging zelfs in Londen studeren. Eind goed, al goed, zou je zeggen.

Maar drie jaar geleden zag Anaïs iets dat haar leven volledig op zijn kop zette: een klasgenoot postte een Youtube-video van haar op haar Facebookpagina. Maar toen zag Anaïs dat zij niet het meisje in de video was… Het meisje in de video leek weliswaar als twee druppels water op haar, maar ze was het niet zelf. Het ging om een Amerikaans meisje dat precies op haar leek. Haar nieuwsgierigheid was gewekt en ze probeerde te achterhalen wie haar dubbelganger was, maar zonder succes.

Later zag ze een trailer voor een film, waarin haar dubbelganger weer opdook! Ditmaal was de naam van het identieke meisje bekend: Samantha Futerman. Anaïs deed meer onderzoek, en kwam erachter dat Samantha op precies dezelfde dag geboren was, ook in Korea. Zou het kunnen dat ze elkaars tweelingzussen waren?

Anaïs schreef een Facebookbericht aan Samantha, en niet veel later kreeg ze antwoord:

“Dude, we’re totally twins!”

Samantha stuurde zelfs oude foto’s van de kliniek waar ze was gebeuren, en het hele verhaal klopte. De puzzelstukjes vielen op hun plaats. Hoewel ze duizenden kilometers van elkaar vandaan woonden – Samantha woont in de Verenigde Staten terwijl Anaïs Frans is – en elkaar 25 jaar niet hadden gezien, kon de tweeling elkaar eindelijk in de armen sluiten toen Samantha op bezoek kwam.

Screen Shot 2015-07-15 at 12.10.39

Met behulp van een DNA-test werd het definitieve bewijs vastgesteld dat het écht om tweelingzussen ging. Maar dat was voor Anaïs en Samantha allang duidelijk: De twee lijken van top tot teen volledig op elkaar, houden zelfs van hetzelfde eten en hebben hetzelfde gevoel voor humor.

Beide zussen vinden het fantastisch dat ze hun wederhelft hebben ontmoet. Hoewel ze allebei gelukkig waren met hun adoptiefamilies en nooit gebrek aan liefde hebben gehad, vinden ze het fantastisch om eindelijk een écht familielid te hebben dat op hen lijkt en die hun eigenschappen deelt.

Screen Shot 2015-07-15 at 11.56.56

Samantha heeft in Amerika een carrière als actrice, en heeft onder andere in Law & Order en Memoirs of a Geisha gespeeld – dit is hoe Anaïs erachter kwam wie zij was. Nu heeft Samantha ook zelf een film gemaakt over de bijzondere hereniging met haar tweelingzus. Hier kun je de hartverwarmende trailer van die film bekijken.

 

 

Wat een ontzettend bijzonder verhaal. Het blijkt maar weer dat het internet een enorme kracht heeft om mensen bij elkaar te brengen – twintig jaar geleden was deze hereniging niet mogelijk geweest. Laten we hopen dat Anaïs en Samantha nog vele mooie momenten samen mogen beleven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.