Jean-Marie Le Pen maakt comeback dankzij Franse rechter

Geen categoriejul 02 2015, 18:00
Jean Marie Le Pen moet op last van de Franse civiele rechter in ere worden hersteld als honorair voorzitter van Front National.
De uitspraak van een zaak die europarlementariër Jean-Marie Le Pen had aangespannen tegen Front National, is een fikse tegenslag voor Marine Le Pen:
Jean-Marie Le Pen is niet langer geschorst uit het Front National. Een Franse rechtbank schrapte de schorsing donderdag. Daardoor kan de openbare strijd met zijn dochter Marine, de huidige partijleider, opnieuw oplaaien.
Meneer Le Pen kan vanaf morgen zijn kantoor weer gebruiken en alle middelen die tot zijn beschikking stonden en hij kan weer alle functies bekleden die hem toekwamen als erevoorzitter', verklaarde zijn advocaat.
De politicus was zijn erevoorzitterschap kwijtgeraakt, omdat hij voor de zoveelste keer had verwezen naar de gaskamers van de nazi's als slechts een detail in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De huidige partijleider - zijn eigen dochter Marine Le Pen - kondigde daarop aan dat het genoeg geweest was en zette niet alleen een streep door z'n erevoorzitterschap, maar zelfs door z'n partijlidmaatschap. Ze had er genoeg van dat de steeds maar weer van antisemitisme beschuldigde Le Pen senior de naam van Front National in diskrediet bracht.
Hoe Marine Le Pen gaat reageren nu de rechter haar plannen om haar vader te weren uit de partij heeft gedwarsboomd, is nog niet bekend. Jean-Marie Le Pen had in een eerder stadium al aangegeven dat hij blij zou zijn als zijn dochter in het huwelijksbootje stapte. Dan hoefde zij niet langer zijn achternaam meer te dragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten