“Lief haar, we zijn lang samengeweest…” Schattig meisje doneert haar ter ere van tante en oma

Dit meisje geeft haar moeder een prachtig geschenk.

Vier maanden geleden verloor dit vijfjarige meisje haar tante aan kanker. Een enorm verlies, zeker voor zo’n jong meisje. En toen haar oma onlangs ook nog kanker bleek te hebben, was haar hart gebroken.

Samen met haar moeder bezocht ze oma, hopelijk niet voor het laatst. Toen ze samen televisie keken, was er juist op dat moment een reclame voor een stichting die haar inzamelt voor pruiken voor mensen met kanker. En toen wist Daylynn het: Ze wilde haar mooie haar doneren ter ere van haar overleden tante en haar zieke oma. Toen haar moeder vroeg of ze het wel zeker wist, zei ze: Natuurlijk! Het is maar haar, het groeit weer terug!

Vorige week besloot Daylynn dat haar haar lang genoeg was. Ze knipte haar mooie vlecht af, die wel 22 centimeter lang bleek te zijn! Een prachtig resultaat dus. Ze gaf zelfs een kleine toespraak toen ze haar haar knipte:

“Lief haar, we zijn lang samen geweest, maar ik weet dat je een ander klein meisje dat haar eigen haar niet meer heeft, heel gelukkig zult maken.”

Dat is toch extreem schattig? Prachtig dat zo’n jong meisje al een enorm verantwoordelijkheidsbesef heeft. Ondanks (of misschien wel dankzij?) haar prille leeftijd, denkt ze aan anderen en wil ze het verschil maken voor haar medemens. Aan zo’n vijfjarige kan iedereen een voorbeeld nemen. Een echte inspirerende heldin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Pimsch

    Kom op, Paul, niet steeds die disney-berichten uit de USA. maar uit ons eigen Nederland.

  2. Dennis_WSPK

    Kunnen jullie niet stoppen met die irritante filmpjes en emo-verhaaltjes ? Ze interesseren mij geen donder en zijn vreselijk vervelend.
    Je ziet het tegenwoordig overal : “Dit en dit gebeurt en verbaas je over wat er dan gebeurt” of sensatie-belovende woorden van gelijke strekking. Bah, tokkieniveau waar ik op opiniesites van verschoond wens te blijven.

    Dagelijkse Standaard was leuk maar is nu afgezakt naar het niveau van het gemiddelde vrouwen-roddelblad met al die suffe emo-verhalen over zielige mensen met voorspelbare reacties.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.