Politieman gaat undercover als dakloze. In plaats van beroofd te worden, krijgt hij een bijzondere verrassing

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat gehandicapten op straat worden belaagd en beroofd. Daarom ging deze agent undercover. 

Criminaliteit op straat is walgelijk, maar het is al helemaal schokkend wanneer het slachtoffer een kwetsbare dakloze in een rolstoel is. Daarom besloot deze agent om undercover te gaan om meer te weten te komen over hoe daklozen op straat behandeld worden.

Screen Shot 2015-07-17 at 16.02.04

Niet alleen deed hij alsof hij dakloos was, hij zat ook in een rolstoel. Vooral gehandicapten zijn namelijk vaak slachtoffer van geweld en berovingen. De agent was op het ergste voorbereid: waarschijnlijk zouden mensen al snel misbruik maken van zijn “kwetsbare” positie om hem bijvoorbeeld geld afhandig te maken.

Operation Wheelchair (BQ)

Niets bleek minder waar. De undercover-dakloze werd niet één keer aangevallen, uitgescholden of bestolen. Er waren zelfs meerdere mensen die hem hielpen! De één wilde voor hem bidden, de ander hielp hem om op zijn spullen te passen en weer een ander gaf hem zelfs geld! Uiteindelijk werd hij niet een keer bestolen, en eindigde hij zijn dagen als lok-dakloze zelfs met winst, dankzij de donaties die hij van mensen kreeg.

Screen Shot 2015-07-17 at 16.05.49

Voor de stoere politieman is dit een teken dat de mensen in zijn stad het beste voor hebben met elkaar. Ze verliezen elkaar niet uit het oog en geven de helpende hand aan hun medemens wanneer ze dat nodig hebben. Maar hoe zit het dan met die criminelen die toch geweld plegen tegen zwakkeren op straat? Daar heeft de agent het volgende tegen te zeggen:

“Voor de walgelijke mensen die toch daklozen aanvallen, heb ik een boodschap: De politie kijkt mee. En de burgers kijken ook mee.”

Wat een mooie verrassing voor deze politieman. Hij had verwacht om aangevallen en belaagd te worden, maar in plaats daarvan kwam hij alleen goedheid en liefdadigheid tegen. Een flinke oppepper voor ons vertrouwen in de mensheid. Blijkt de wereld toch een stukje mooier dan we dachten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Teun

    Ik moet toch even een traantje wegpinken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.