Rechtbank geeft veel Schilderwijkse rellers forse cel- en taakstaffen

Veel amokmakers die na de dood van Mitch Henriquez rellen zijn gestart in de Haagse Schilderswijk verdwijnen voor enkele weken of maanden achter de tralies. Ook zullen de rellers in veel gevallen een werkstraf moeten uitvoeren.

Muhammat A. was de eerste Schilderwijkse relschopper die vandaag hoorde welke strafrechtelijke sanctie aan hem werd opgelegd vanwege zijn rol in de wanordelijkheden die enkele weken geleden ontstonden in Den Haag nadat Mitch Henriquez overleed bij zijn arrestatie. Hij kreeg 32 dagen cel, waarvan 11 onvoorwaardelijk. Na A. volgden enkele anderen:

Daarnaast mag de 19-jarige uit Den Haag een half jaar niet in de buurt van de Hobbemastraat komen. Daar gooide hij op 2 juli stenen naar een ME-bus.

Verdachte twee was een 23-jarige Naaldwijker. Hij krijgt 42 dagen cel, waarvan 31 voorwaardelijk. De overgebleven elf dagen heeft hij al uitgezeten in voorarrest. Hij krijgt ook een gebiedsverbod rondom de straat waar hij stenen naar politie en een politieauto heeft gegooid.

De derde verdachte kreeg ook 42 dagen cel, waarvan 31 voorwaardelijk. Ook hij heeft er al elf uitgezeten. Hij heeft daarnaast een werkstraf van 80 uur gekregen, meer dan de eis van de Officier van Justitie. De verdachte heeft geen gebiedsverbod gekregen, want hij woont in de Schilderswijk.

Ook de vierde verdachte, een taxichauffeur, kreeg 42 dagen cel, waarvan 10 voorwaardelijk.

De straf voor A. volgt op enkele andere veroordelingen die afgelopen vrijdag al plaatsvonden met behulp van toepassing van het supersnelrecht. Enkele dreigtwitteraars en dreigfacebookers ontvingen toen al celstraffen, opdrachten tot schadevergoedingen en taakstraffen. De meesten hadden plaatjes gedeeld van agenten die met dodelijk geweld werden aangevallen, of uitten specifieke bedreigingen tegen politiemensen. Zo dreigde ene Abdel A. een wijkagent die niets te maken had met de arrestatie van Henriquez “helemaal overhoop te steken.”

Vanuit de politiek reageert vooralsnog alleen de PVV. De fractievoorzitter van Wilders’ gemeenteraadsfractie in Den Haag laat weten de straffen veels te laag te vinden:

Of er nog relschoppers in hoger beroep gaan, is onbekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. carthago

  Dat zien inderdaad geen straffen, dat zijn aaien over de kokosnootjes.

  1. Ronald Zomer

   Wat een flut straffen! Ik begrijp waarom ze geen respect voor ons hebben. 40 uur werkstraf.. ja, ok. Als een werkeloze is dat een straf ja. Maar al jaren werk ik 40 uur in de week. Lijkt me heel normaal.

   Die (D66) rechters sporen niet. Er wordt geen een het land uitgezet.

   Afijn.. formeel maakt de rechtbank zich nu feitelijk schuldig aan landverraad. Maar de rechtszaken die dat gaan bestraffen komen nog wel. Met landverraad kom je niet met een taakstrafje weg straks…

   1. Wouters

    U schoffel wel eens een week lang een plantsoen zonder daar voor betaald te krijgen? Klinkt niet best, als ik heel eerlijk ben. Overigens, als de rechtbank zich formeel feitelijk schuldig maakt aan landverraad, zou ik dat wel eens formeel met feiten onderbouwd zien. Als u daar tijd voor heeft tussen uw taakstraffen door natuurlijk.

  2. loritta

   Inderdaad, het zin hoogstwaarschijnlijk “straffen” van onze D66 “rechters”.

 2. Terzo

  Dat zal die moslimlarven leren dit soort forse straffen…….

  whoehahahahahahaha…..

 3. Wachteres

  We kunnen niet zeggen dat de islam niet in de belangstelling staat…

  Dagelijks nieuws ….

 4. Teun

  Tim Engelbart schrijft alleen op z’n tokkies, wanneer hij het over de PVV heeft.
  Tim Engelbart is veels te vooringenomen.

  1. loritta

   Nee, Tim schrijft duidelijke taal!

   1. Teun

    loritta
    14 juli 2015 at 15:29
    Nee, Tim schrijft duidelijke taal!

    Daar heb je helemaal gelijk in, loritta.
    Maar ik bedoel een ander ‘duidelijk’.
    In zijn stukje staat duidelijk ‘veels’, waar veel hoort te staan. Maar daar framet hij Henk in Ingrid natuurlijk mee.

 5. Jasterke

  Genadeloos worden die relschoppers bestraft
  drang om met stenen naar Klabak-auto’s te gooien ?
  ’n taakstraf van toch mooi maar liefst even 60 uur !
  .
  dat zal ze léren tegen ’t Nederlands Gezag te klooien
  ja….onze straffen zijn niet te behappen duur,
  maar met zulk wangedrag hebben wij mooi geen compassie
  .
  dus handen uit de mouwen vrienden, al is ’t nog zo zuur…
  en aan de slag hé….trek maar fijn uit dat jassie
  hier heeft de Rechter zich mooi nog niet afgeschaft !!!
  .
  en nu maar vroom gewacht dus op de resultaten
  de kost gaat immers meestal vooràf aan baten ?
  .
  toch ?

  1. carthago

   Well done !Den haagse bestuurspenoze is den weg zoek,
   want het schijt dagelijks in den broek.

 6. V.K.

  -zo, ha, ha,werkstraffen, in deze tijden van werkloosheid.

 7. Gielah

  Wat is er mis met uitzetten naar het paradijs van herkomst waar hun ouders of grootouders vandaan kwamen?
  Laat de politie dáár hen maar (her)opvoeden.
  Daar lijkt de politie NIET op softe sociaal-werkers.
  Daar heeft dat grootgemuilde spul niets in te brengen.

  1. toetssteen

   @Gielah
   Heeft u de lading smoezen vanavond gehoord op tv? Ik stond even beneden voor een verse kop koffie, maar het was op een gênante manier hilarisch. Alsof die rellen in een geheel andere wijk ook maar iets te maken hadden met M. Henriquez die zo dom was om pal na een aantal aanslagen te roepen dat hij gewapend was.

   1. Gielah

    Nee… ik heb vanavond helaas geen televisie gezien.
    Overigens begrijp ik inderdaad niet waarom die Mitchell naar de politie moest roepen dat hij een wapen had.
    De man ziet er op de foto´s intelligent en vriendelijk uit.
    Maar ja… hij kwam van een popfestival, waar nogal gerookt, gesnoten en gespoten wordt.

    Er lopen… en dat is gevaarlijk genoeg… tegenwoordig heel wat verknipte figuren rond, die élke aanleiding tot rellen dankbaar aangrijpen.
    Op de een of andere manier geloof ik niet dat die hun verblijf in het gastvrije Nederland hebben benut met bijvoorbeeld een VWO-diploma te halen of .. eventueel met een beurs… aan het Conservatorium te gaan studeren… of desnoods voetbalprof te worden.
    Dat spul hangt tegen gevels… verveelt zich tegen de klippen op… volgt hooguit een kickboks-training.. vindt ISIS-verhalen spannend en schreeuwt meisjes en vrouwen na.

    Helaas noemen Gutmenschen dat soort lieden nogal eens ‘kansarmen’ … wat een heel wat mooiere uitdrukking is dan futlozen, hersenlozen, wezenloze machoschreeuwerds of door de islam bewerkte sufkoppen.
    Daar dient men geen excuses voor te verzinnen, die dient men in de richting van normaal-mens zijn te drillen… desnoods in en via de kampementen, die Lubbers indertijd voor ogen stonden.

    1. toetssteen

     @Gielah
     Ben meteen na het tappen van een cappuccino snel weer naar mijn kantoor gegaan. Ik had echt geen trek om de rest te beluisteren.

     Overigens schijnt die Henriquez niet gesnoven of gedronken te hebben (althans niet in dien mate dat hij niet wist wat hij deed) en hij was voor vakantie in Nederland. Blijkbaar woonde hij op Aruba.

     Blijft het feit dat hij de midden van een massa mensen en een zeer alerte politie (vanwege de aanslag oa in Tunesië) moest toeteren dat hij een wapen had.

     Maar dat rellen in de Schilderswijk (niet de wijk waar Henriquez was en idem niet het juiste politiebureau) door Marokkanen en de bekende AFA en Antifa kopstukken iets met die dood te maken hadden, daar geloof ik helemaal niets van. Waarom dan ‘heel toevallig’ de winkels plunderen van autochtonen, Chinezen, Indiërs enz?

  2. carthago

   Alle Ali cyankali ’s in 1drone stoppen en enkele reis kalifaat ,met net niet genoeg brandstof .

   1. Wouters

    Net niet genoeg brandstof? Dan zou de drone dus buiten het kalifaat neerstorten. Op een ander land. Daarnaast krijg je nauwelijks 1 persoon in de grootste soort drone gepropt krijgt. Dit plan weer eens hopeloos ondoordacht. Er zou een soort alcoholslot op uw keyboard moeten zitten.

  3. Mar

   Waar wilt u Marco van 23 jaar uit Naaldwijk naar toe sturen dan? Of Geert V (36) uit Leeuwarden. Of Albert B (29) uit Terneuzen?

 8. Nicky

  “Forse straffen”. Tim je bent fors de weg kwijt.

 9. _Mediaevist_

  Betreft het weer voornamelijk Soennitische Allahu Snackbar Jugend?

 10. Stevie

  Man man … FORS ??? WTF zijn dat straffen ??? Nou daar schrikken ze van … wat een zooitje totaal idioten zitten er in NEEderlandse rechtbanken …ik had ze min. een jaartje opgesloten en hard laten werken …zelf voor de kosten opdraaien . En bij herhaling eruit en richting zandbak .

  1. Wouters

   Het is maar goed dat u niet gaat over de rechtspraak dan. Misschien moet u dit eens doorlezen. Zal u geen kwaad doen, me dunkt.
   http://www.theoptimist.nl/strenger-straffen-helpt-niet/

 11. H.Vaes

  Als iemand totaal dronken achter het stuur en dan nog eens 40 km p/u te hard rijdt ….een taakstraf krijgt van 180 uur ….ja dan zijn dit zware straffen.
  Nederland is compleet geschift.

  1. Wouters

   Klopt niet. In Nederland geldt een maximum werkstraf van 120 uur. Als je leugens voor waar aan gaat nemen, is inderdaad alles geschift. Ik zou het niet doen.

 12. Impon de Rabilia

  Ik heb uit onze vrije nieuwsgaring óók begrepen dat de relschoppers zijn vrijgelaten. De rechter rechtvaardigde de lage straf die hij een relschopper oplegde overigens met het argument dat het hier ging om een persoon met beperkte verstandelijke vermogens. Wellicht dat dat e.e.a. verklaart.

  1. Mart

   Hebben ze niet allemaal een IQ zo rond de maat van hun platvoeten?

 13. Ruud562

  Uiteraard is het de PVV die geheel terecht reageert. En ik heb nog een vraag: wie betaald de aangebrachte schade? De daders? Och nee, dit is Nederlandse rechtspraak, dus de belastingbetaler en de verzekeringspremiebetaler.

 14. Mar

  Zoals ook in het geval van Haren, de voetbal-hooligans, de aso’s die veel te hard rijden, die zitten te twitteren achter het stuur, de dronken torren die onderweg naar huis vernielingen aanrichten, oplichters en ga zo nog maar even door.

 15. Teun

  Laat ze maar uit een straf kiezen: 1. voor straf op excursie naar Apenheul. 2. Voor straf naar de oerwoudgeluiden van Appa luisteren.
  Wedden dat de apen winnen.

 16. Seneca

  Er wordt op dit forum gezegd, dat strenger straffen niet zou helpen. Dat is typisch politiek correct gezeur. Niemand maar dan ook niemand kan voor iemand anders bepalen of een strenge straf preventief werkt of niet. Het hangt allemaal van de overtreder/misdadiger af. Bij sommigen werkt de lage straf als een rode lap op een stier en weer bij anderen werkt de hoge straf als de beroemde rode lap. Zo kan ook niemand bepalen of doodstraf preventief werkt of niet, want niemand weet bij hoevelen de dreiging van de doodstraf, hem/haar weerhouden heeft van het bedrijven van een halsmisdaad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.