Robert Gesink: ‘Ik denk dat ik zevende word’ in de Tour

Robert Gesink denkt dat het moeilijk wordt om nog een plaatsje te stijgen in het algemeen klassement.

Hoewel hij niet gelooft dat hij in de top vijf kan eindigen – laat staan dat hij terechtkomt op het podium in Parijs – kijkt Robert Gesink nu al terug op een behoorlijk succesvolle Tour de France. Hij doet het beter dan veel van zijn critici voor mogelijk hielden en is de beste Nederlander in het algemeen klassement – ja, nog voor Bauke Mollema.

“Ik denk dat ik ook rond de zevende plek ga eindigen”, zegt Gesink. “Tenzij anderen nog een mindere dag gaan hebben. Maar ik ben tevreden met hoe het gaat. Ik ben sterk en gezond.”

Interessant genoeg is een goed klassement niet het enige doel van Gesink. Hij wil meer dan dat – hoewel het lastig wordt om dat doel te bereiken:

Net als zijn oud-ploegmaat Mollema, droomt de 29-jarige klimmer van een etappezege. Maar vanwege zijn hoge klassering zal dat een lastig verhaal gaan worden. “Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet ga proberen. Dan zal ik echt de beste moeten gaan verslaan, of ik moet de ruimte van ze krijgen.” 

Fans van Gesink vinden zijn prestaties dit jaar fantastisch. Datzelfde geldt voor zijn ploegleider. Nico Verhoeven vertelt tegen de NOS dat het team vooraf voor een plek “rond de tiende positie” ging. Met de zevende plaats zou Gesink het significant beter doen – en hij zou wederom bewijzen dat hij toch echt Neerlands grootste klimtalent is. Ja, meer dan Mollema (die volgens kenners overigens wel een betere mentale instelling heeft en die lichamelijk ook sterker is).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.