Slim verzorgingshuis heeft de ideale oplossing tegen eenzaamheid: schildpadden!

Een vreemde verschijning of een geweldige vondst? Of… gewoon allebei?

Shelly is een schildpad met een bijzonder taak: zij hoeft de grote zeeën niet over te zwemmen op zoek naar eten. In plaats daarvan wandelt ze rond in een verzorgingstehuis waar de bewoners haar adoreren.

De schildpad is er niet zomaar: het is bewezen dat dieren een vorm van therapie zijn. Eenzame mensen hebben zo iets om handen, en kruipen niet weg in een hoekje. En getroubleerde mensen gaan er hun leven door structureren. Je geeft ze niet alleen een maatje voor het leven – schildpadden kunnen wel 100 jaar oud worden, en Shelly is pas 20 – maar je helpt ze ook meer van het leven te genieten.

Een mooie taak voor zo’n prachtig en magnifiek beest:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Zou het dier het ook wel leuk vinden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.