Verlamde jongen wil graag eigen veters kunnen strikken en doet noodkreet. De prachtige reactie van schoenfabrikant Nike:

Handicap? Hoezo handicap? Deze 16-jarige jongen neemt niet zomaar genoegen met het woordje ‘nee’.

Matthew Walzer is een levenslustige jongen die al vanaf z’n geboorte te maken heeft met een spierverlamming, die het hem moeilijk maakt bepaalde bewegingen goed uit te voeren. Matthew meldt trots dat hij in staat is zichzelf aan te kleden, maar hij slaagt er helaas niet in om z’n veters te strikken.

Dat moeten z’n ouders nog voor hem doen, en dat is de onafhankelijke jongen eigenlijk een enorme doorn in het oog. Vandaar dat hij besloot dat hij het er op moest wagen, en besloot om schoenenfabrikant Nike te schrijven.Hij wilde een stevige schoen die zowel genoeg comfort gaf, én dicht te maken zou zijn voor mensen die gedeeltelijk verlamd zijn.

Het leek misschien een schot in het dark, maar even later kon Matthew z’n geluk niet op: z’n brief bleek resultaat te hebben! Tobie Hatfield werkt bij Nike en nam onmiddellijk contact op met Matthew. Samen ontwikkelden ze deze schoenen die met één hand te openen was:

GIF2-compressor-9a0d73080d2fb5505e62a35b2163ca5dEn Matthew is apetrots. Niet alleen heeft hij meegeholpen met het ontwerpen van een revolutionaire nieuwe schoen die wereldwijd verkocht gaat worden, maar ook heeft hij z’n doel gehaald: hij hoeft niet meer z’n ouders te vragen om zijn veters te strikken.

Bekijk het prachtige, maar ongelooflijke verhaal van Matthew hier:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.