Video! Dakloze man blijkt plotseling een pianovirtuoos te zijn. Maar zie wat voor moois hem dan overkomt

Wie had dat nu gedacht?

Het gemeentebestuur van een zonnige stad had op een goede dag een idee: een piano buiten neerzetten, zodat mensen met muzikaal talent in het openbaar hun kunsten ten gehore kunnen brengen. Wat er gebeurde toen deze zwerver echter plaatsnam achter het muziekinstrument, hield men niet voor mogelijk…


.

Het was een hele mooie uitvoering. De video die ze maakten van Donald, werd op internet binnen één dag dan ook meer dan honderdduizend keer bekeken. Donald bleek namelijk niet alleen de drie tieners, maar ook een hele hoop anderen te inspireren.

Dus toen werd het tijd voor de tieners om iets moois terug te doen voor de man. Ze zetten een crowdfundingscampagne op voor Donald. Zodat hij binnenkort hopelijk weer een dak boven z’n hoofd heeft. Dan kan hij niet alleen elke dag thuis op z’n eigen piano de prachtigste stukken kan componeren en spelen, maar als het een beetje meezit ook een auto aanschaffen… en de drie laatste vakken afmaken die hem nog scheiden van zijn diploma aan een Amerikaans conservatorium.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Nicky

  Konden we maar ooit zo iets positiefs vernemen uit een muslimland. Of dat daar iemand – van die miljard mohams – niet vals speelt of zingt, ipv door die roeptoeters slogans te blijven ‘zingen’/schetteren!?

 2. Phoenix

  Nou, nou, met een beetje gepingel boven een houterige alberti-bas ben je nog geen pianovirtuoos, hoor. Daarmee word je in Nederland echt niet tot een conservatorium toegelaten. Het gaat dan ook om een of andere vage opleiding tot muziekleraar, waar hij nog drie semesters voor zou moeten studeren.

 3. Simon Brouwenstein

  Wat dit filmpje vooral duidelijk maakt is dat weinig mensen veel van muziek begrijpen. Dit is een kinderniveau van pianospelen.

 4. Nicky

  @Phoenix toch kan ik me niet voorstellen dat dit ‘gepingel’ geëvenaard wordt in een muslimland,

  en helemaal al niet op straat.
  En helemaal al niet in dit gevoel van vrijheid. die zo’n speler je toch geeft, en wat zo onbekend is in muslimlanden.

  Prachtig, moet kunnen!

 5. Parestado4

  honkey tonky pianissie op je sinasappelkissie speel maar verder………………………………………………………………………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.