Wilders: ‘Nee’ van Grieken moet onmiddellijk in Grexit resulteren

De PVV-leider vindt dat Griekenland de eurozone moet verlaten. Het liefst vandaag nog.

Na het Griekse referendum van gisteren, waarbij zo’n 61%  van de Griekse kiezers liet weten niet akkoord te willen met de door Europa gestelde eisen, is het debat in de politiek losgebroken. Sommige landen en partijen willen blijven onderhandelen met Athene. Met name Frankrijk wil de moed wat dat betreft nog niet opgeven (wat vrijwel zeker zo is omdat de Fransen zich enigszins met de Grieken identificeren; de euro is eigenlijk ook te duur voor hen, Frankrijk is een relatief zwak land met hoge overheidsuitgaven, etc.).

PVV-leider Geert Wilders houdt er een iets andere mening op na. Hij laat in een verklaring aan de pers namelijk weten dat de nee-stem wat hem betreft automatisch moet lijden tot een Grexit – vrijwillig of niet.

“Het Griekse Nee moet leiden tot een spoedig vertrek van Griekenland uit de eurozone: een Grexit dus. Hoe eerder hoe beter.”

Hij voegt daar aan toe dat premier Rutte “ons beloofd heeft dat we de miljarden (inmiddels meer dan € 25 miljard) aan Nederlands belastinggeld dat de afgelopen jaren in de Griekse bodemloze put is gestort, zouden terugkrijgen.” Wilders:

“Ik zal hem aan die belofte houden.”

Hij gaat verder:

“Vandaag is het begin van de ontmanteling van de eurozone, hoe eerder er een einde komt aan die perverse transferunie; hoe eerder Nederland de eurozone en de EU verlaat, hoe beter.”

Zoals het er nu uitziet gaan de eurozonelanden en Griekenland weer in gesprek met elkaar. Hoewel premier Tsipras zijn flamboyante en controversiële minister van Finanicën, Yanis Varoufakis, aan de kant heeft gezet is de uitkomst van die gesprekken nog altijd onduidelijk. Met name Duitsland en Nederland lijken aan te sturen op een Grexit. De Zuid-Europese landen voorkomen dat het liefst, maar zijn financieel te afhankelijk van het noorden om zich er echt tegen te verzetten als de financieel sterke lidstaten de knoop willen doorhakken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

232 reacties

  1. Gielah

   O… u had dus een spiegel?
   Ik zou een steviger uitdrukking verkozen hebben, maar vooruit… dit is wellicht een klein begin van zelfkennis.

  2. carthago

   @grzstn. Eussr Kloon!

  3. Anna

   Brouwenstein. Waarom zegt u dat van u zelf.

  4. Wouters

   @Gielah, carthago, Anna

   Is serieus “wat je zegt ben je zelf” het beste antwoord waar jullie mee op de proppen kunnen komen?
   Man man man…

   1. Gielah

    Och Heere…. wordt het gróepsbaasje van de knechtelijk-ingestelde Wouters in het ootje genomen?
    Foei, toch!
    Het moest niet mógen!

    Arggggg…!

    1. Wouters

     Ach, wordt de zelfbenoemde messias vergeleken met een klein kind? Nou, terecht, me dunkt.

    2. AnnieJansz

     Grappig, mevrouw Gielah roept haar opperbaas op knechtelijke wijze aan…ofschoon een beetje ijdel

     1. -Harry

      Tja Arie ,

      jouw God woont een stuk dichterbij , was het niet in Den Haag ?

   2. carthago

    De waarheid is soms verrassend eenvoudig te verwoorden.

  5. V.K.

   ;

  6. LantR.fant

   Omdat het GW is die het zegt, of vindt u dat Griekenland -nadat er honderden miljarden zijn verdwenen- nog steeds en op hun voorwaarden in de Euro moet blijven?

  7. Piepertje

   “Clown’ zo schrijft de onrendabele en trolt zijn dag verder vol! Best wel triest!

  8. Limburgse Kuifje

   Ja een echte inhoudelijke reaktie ! Simon staat met de mond vol tanden, zijn baantje komt op de lange termijn nu ook in gevaar.

  9. Teun

   Beste………ja…u leest het goed….beste…….. Brouwenstein,
   Proficiat! U hebt uzelf overtroffen.
   Wat een genot toch, om zo’n volzin met de kracht van een bruine tsunami uit uw vaardige pen te zien vloeien:
   – Clown. –
   Een volzin die met een hoofdletter begint en eindigt met een punt. Geniaal! Welk een schoonheid en eloquentie er schuil kan gaan in een enkel woord. Wat een ijzeren zelfdiscipline en zelfverloochening moet er aan dat scheppingsproces vooraf zijn gegaan.
   Maar laat ik ophouden met het gebruik van superlatieven, want anders zou u nog kunnen denken dat ik zit te kuipen, Neesterker in de kont van de koe zit te kruipen. Hé, dat rijmt.
   Uw volzin roept de atmosfeer van de piste op met zijn geur van zaagsel, heel veel zaagsel, zoveel dat uw hoofd er spontaan van zou, pardon ander onderwerp: blote vrouwen, …….eh nogmaals excuses, u houdt niet van mijn treurige en tragische obsessies. Dat was ik even vergeten. Een tragische vergissing, bijna even tragisch als een Grieks drama, zucht.
   (ik kan de koe niet laten voor wat ze is): …… en het is alsof u de koorddanser bent die met de punt van één voet op het strak gespannen koord balanceert. Zal hij, Simon de Koordmagiër, er nog een voet bij zetten of weet hij zich te beheersen, durft hij zijn angst te overwinnen​ en houdt hij het bij die ene voet? Tromgeroffel in de circustent. Blechtrommels! O geertje mineetje, alweer!? Rustig, rustig nou maar. Er is niets aan de hand. Sinterklaas is weer in het land.
   Zucht, gaf Geert maar iedere dag aanleiding tot zo’n proeve van literaire balanceerkunst en zelfbeheersing.
   Volgende keer maar eens aan kereltje Pechtold vragen of hij Brouwenstein nog weet te inspireren.

  10. Ronald Zomer

   Ik stem PVV! En de clown is Brouwenstein, de landverrader!!! Onze D66 trol. Waarschijnlijk is hij een doctorandus, ranziger kan het niet zijn!!

   Maar mijn Geert heeft, had en zal altijd gelijk hebben!!!

   Jammer dat trollen als brouwenD66 dat nooit zullen snappen, voor hen is de verantwoording tzt als landverrader de oplossing.

 1. Anna

  Stoppen met de euro de grote woekeraar van de sociale en financiële wereld.

 2. halo1

  Wilders heeft volkomen gelijk… maar een woord van mededogen :”erg zielig voor de mensen daar.. maar het kan niet anders!” zou hem toch sieren.. dat zou zijn positie versterken..

  1. Gielah

   Nederland is zelf óók niet zo’n beetje “zielig” …!!
   Aan ons, de Nederlandse burgers, is – door onze zogenaamde volksvertegenwoordigers- wel dégelijk 25 miljard (!) ontstolen, hoor…. en aan allerlei Griekse banken e.d. overhandigd.

   Ik stel voor dat we alle Néderlandse politici, die daarmee ingestemd hebben, hoofdelijk aansprakelijk stellen voor die centen en dat we die van hén … uit hun privé-vermogen…..terug-eisen.

   We kunnen er dan voor de vorm bijzeggen dat dit voorlópig is… totdat de Grieken met de centen op tafel komen.

   Als het dicht bij huis pijn doet, dan leren die politici misschien dat de Nederlandse bevolking geen verzameling door hen uit te knijpen citroenen is… en dat het woord ‘verantwoordelijkheid’, dat hen zo in de mond bestorven ligt, best weleens handen en voeten mag krijgen.
   Het volk is er niet alleen om rustig van te kunnen stelen, maar ook om het gestolene van de schuldigen terúgbetaald te krijgen.

   1. carthago

    Goed idee! Om te beginnen roven we van jan kees de jagermeister de documentengegevens van gefaciliteerde banksters.

    1. hans-e-pans

     Dit was enige jaren geleden ook ongeveer het percentage waarmee de toen nog verstandige mensen van Nederland het laatste referendum honoreerden.

     Waarom ging het toen mis in Nederland?

 3. Gielah

  Ja… waarom NU nog onderhandelen, in vredesnaam?
  Hoeveel referenda heeft de EU nodig om te begrijpen dat ‘nee’ … ook in Griekenland…. een ontkenning is?
  BLIJVEN we ‘uren van de waarheid’ houden?
  Iedere week één?
  Over dramkonterij gesproken!

  En voorts zie ik, evenals meneer Wilders, ieder land dat de EU en de euro verlaat als een begin van de bevrijding van heel Europa… en als scheuren in het EU-euro bolwerk.

  En ik realiseer me heel goed dat bevrijding van Brussel méde zal moeten inhouden: bevrijding van alle eigen politici, die hun burgers niet eens een bindend referendum gegúnd hebben… maar die…. in óns land bijvoorbeeld…. sch**t hadden aan het adviserende referendum, waarin de Nederlandse burgers – ook voor ruim 61% – NEE zei!

  Laat de uittocht van Griekenland dan het begin zijn van een uittocht van álle anti-democratische figuren uit élk bestuurlijk orgaan in élk Europees land.

  Dus nee… we zijn er nog lang niet, maar een begin is een begin.

  1. Simon Brouwenstein

   Is het mevrouw Gielah niet bekend dat de meerderheid van de grieken in de EU wenst te blijven? Wordt het dan geen tijd eens een krant te lezen?

   1. carthago

    De eu is heel wat anders dan een Eussr, grzstn.

   2. nick

    Ja, dat willen de Grieken, clown SB!
    Maar dat wil de meerderheid van de bevolking van ons land ( en de andere EU landen) niet!!

    De Grieken willen ons geld en ze willen van hun schuld kwijtgescholden, toe maar, stel maar eisen.
    De EU machtsgekken willen ze er perse in houden, dat is volkomen idioot! Een kind begrijpt dat zelfs.

    Natuurlijk heeft Wilders weer gelijk, maar de rest van de EU groupies in Den Haag zullen instemmen en wederom slaafs volgen met iets waar de bevolking absoluut tegen is.

    De rekening daarvoor zal ze op een moment gepresenteerd worden. Kan niet wachten…

   3. Anna

    Brouwenstein. Natuurlijk wil de meerderheid in de EU en euro blijven. Onze toekomstige jeugd zal al hun schulden en volgende moeten opbrengen. Lekker gevoel voor de niet belastingbetalende Griek. De Griek wil dat wij hun banken weer vullen met vers geld. Lucht want het wordt dagelijks bijgedrukt. Absurd!

   4. HenkieAltea

    Ik wil ook graag in een Ferrari rijden !
    Maar tussen willen, en kunnen, zit een wereld van verschil.

   5. LantR.fant

    Ik wil graag 150km/uur rijden, om het even waar en ik wens verschoond te blijven van allerhande snelheidsbekeuringen.
    Gaat ook niet werken. En zo is het met de Grieken ook.
    U gaat mij niet wijsmaken dat die Grieken niet in de gaten hebben hoe onmogelijk zij zichzelf inmiddels hebben gemaakt in de EU.

   6. bot

    Simon,

    INderdaad zullen zij dat willen, ze willen zoals altijd de geneugten maar niet de lasten. ZIj willen wel de staat die alles voor het volk doet maar zijn gelijkertijd een volk dat daarin geen verantwoordelijkheid kent t.o.v. de staat. Eenrichtingsverkeer.

    De Grieken hebben 150 jaar op de pof geleefd omdat ze zich graag lieten paaien met onrealistische pensioenen etc. De pensioenen en lonen liggen zelfs 30% hoger dan wat je zo mogen verwachten op basis van de economie. Dat nu het 7de faillisement er aan komt in diezelfde 150 jaar betekent niets voor het volk, het is allemaal de schuld van de politici.

    Ik ken deze mediterrane houding goed. De Italiaanse houding is hetzelfde. Verantwoordelijkheid en critisch nadenken wordt er nauwelijks geleerd. Maar eisenstellen kunnen ze als de beste.

    Italianen vieren nu al de overwinning, want ze gaan het zelfde spelletje spelen als de Grieken.

    En wie mag ervoor betalen? De staten die wel verantwoordelijkheid nemen.

   7. Teun

    Is het meneer Brouwenstein niet bekend dat Oxi een witwasmiddel is?

 4. Nicky

  Perverse Transferunie.
  Die houden we erin!

 5. cmsuijkerbuijk

  @Simon Brouwenstein
  6 juli 2015 at 12:23
  De druiven zijn zúúr hé?
  Jij bent als die Eurofiele politici, die liever de hele Europese bevolking in het verderf storten, dam te erkennen, dat deze munt een totale en flagrante mislukking is!
  Liever dát, dan toegeven, dat Wilders gewoon gelijk heeft.
  Ik had nog een héél klein beetje respect voor je Brouwenstein, maar je toont je ware gezicht nu wel héél goed. Dat van een rancuneus, links mens dat bezeten is van een waanidee!

  1. Simon Brouwenstein

   Probeer u te beheersen, meneer Suijkerbuijk. Ik ben inderdaad teleurgesteld over de uitslag van het Referendum, met name ook voor de grieken zelf.
   het probleem van deze referendumuitslag is dat ze wordt geïnterpreteerd als een ja-stem voor de Grexit. Dat is niet het geval, de meerderheid van de grieken wenst in de EU te blijven en zijn belazerd door hun regering die suggereerde dat ze daarmee het EU-bezuinigingspakket kon afstemmen.
   Gelukkig lijken de Europese leiders hun verstand te bewaren en gaan ze weer geduldig praten met deze boze pubers. Jammer is dat deze extreem-linkse regering, die u nogal lijkt te waarderen, niet het veld heeft moeten ruimen.

   Ik acht mezelf overigens geen Eurofiel. Ik acht in de globaliserende economie de federale staat Europa een onvermijdelijke ontwikkeling maar ik vind dat ook jammer. Het zou mooi zijn als we als lappendeken van kleine economieën ons in de wereldeconomie zouden kunnen handhaven maar dat is onmogelijk. In die zin is de Europese eenwording niet zozeer een politieke beslissing maar veeleer een autonoom proces waar de politiek wat in kan tegenstribbelen maar de voortgang niet kan tegenhouden.

   1. carthago

    Een grote federale economie willen creëren met afschaffing van soevereiniteit werkt tirannie, oorlog, slavernij en onderdrukking in de hand,lees de geschiedenis en sla de moslimwereld dan niet over.

   2. Anna

    Brouwenstein U beslist voor uw kinderen en kleinkinderen die decennialang zullen moeten opdraaien voor niet belastingbetalende, frauderende en corrupte landen. Die leefden als God in Frankrijk. EU en Euro zijn twee woekeraars die heel veel zullen vernietigen voor onze toekomstige jeugd. Geen geld en geen werk. Wel steeds meer bevolkingsgroei. Eens zal het helemaal mislopen.

    1. Simon Brouwenstein

     Beste Anna,

     Dat de beslissing indertijd om Griekenland als lidstaat toe te laten onjuist was is met de wijsheid achteraf wel een feit te noemen. Het is echter gebeurd, zoals veel dingen in het leven gaan zoals ze gaan.
     De vraag is nu of we de Grieken laten stikken of niet. Ik meen dat dit niet in hun belang is en uiteindelijk ook niet in ons belang.
     De belangen voor ons zijn echter niet alleen financieel, er spelen ook geopolitieke belangen, met name het voorkomen dat Griekenland in de Russische invloedssfeer komt. Het is me bekend dat u de een bevorderlijke ontwikkeling zou vinden maar daar denken de EU en ik anders over.

     1. LantR.fant

      Met de wijsheid van toen was het ook onjuist om Griekenland als lidstaat toe te laten. Alleen zou, en moest dat Euro gebied, tegen beter weten in, zo groot mogelijk worden.

   3. LantR.fant

    Dan moet je die eenwording beperken tot economieën die elkaar versterken in plaats van elkaar verzwakken.
    Binnen het Eurogebied moet je dan zelfs Frankrijk afstoten.
    Dat zou ook beter zijn voor Frankrijk. Zelfs hun auto-industrie wijkt uit naar buiten Frankrijk. De Franse middenklasseauto’s worden straks nota bene in Rüsselsheim gebouwd.

    De Eurozone kent op dit moment zulke uiteenlopende economieën dat deze die economieën stuk voor stuk ontwricht. De sterke economieën door de gedwongen aderlatingen en de zwakke economieën omdat ze niet meekunnen.

    Dat is hèt recept voor een economische ramp.

  2. AnnieJansz

   nou nou Meneer Suijkerbuijck, nu hadden we toch afgesproken dat we, welliswaar vol met gestrekt been ingaan, maar elkaar niet meer persoonlijk gaan afzeiken…

   u stelt mij enigszins teleur, ik had gehoopt dat u er nog fatsoensnormen op nahield.

   1. -Harry

    Zeg nieuwgeboren Annie ,

    De heer Suijkerbuijk is hier zeker niet onfatsoenlijk .
    Je probeert hier een oude bekende troltechniek op te tuigen .
    Als er iets tegen jullie gezegd wordt , wat tegen jullie ideeën ingaat, bestempel je dat als onfatsoenlijk .

    Jullie socialisten zijn gewoon niet eerlijk , stelletje leugenachtige manipulators !
    Net zo vals als je tieten , “Annie” !

 6. _Mediaevist_

  Een van de hoofddoelen van de EU is de islamisering van Europa. Dus het is nogal logisch dat Brouwenstein hem knijpt en dat Geert de Grieken wil kieperen. Het kan het einde van de unie inluiden.

 7. Antivenin

  De hele EUSSR is een bodemloze put waar alleen politici en Europese ambtenaren beter van worden.

  1. Jasterke

   én de huis-nar natuurlijk 😛

 8. Wouters

  En uiteraard is de reactie van Wilders louter opportuun geneuzel. Enerzijds hebben de Grieken niet gestemd om uit de EU te treden. Anderzijds is het wel erg makkelijk om te hopen op een Grexit en vervolgens Rutte verantwoordelijk houden voor de financiële gevolgen van een Grexit.

  Het feit dat Tsipras Varoufakis aan de kant heeft gezet, laat mooi het tactisch spel zien wat gespeeld wordt. Tsipras zal alles doen om in de EU te blijven onder zijn voorwaarden. Ik ben heel benieuwd hoe de EU gaat reageren, gezien alle ontwikkelingen.

 9. Anna

  Laat onze volgende generatie niet levenslang opdraaien voor het financiële wanbeleid van andere landen.
  PVV heeft het wéér bij het juiste eind.

  1. AnnieJansz

   Leg dat eens uit…gaarne genuanceerd en voorzien van alle aspecten.

   1. Jasterke

    wat betaal je voor al die info?

 10. DarkFuture

  Reeds in 2010 was bij het IMF bekend dat de Griekse schuldenlast dermate ontspoord was dat terugbetaling vrijwel onmogelijk was.

  Het krankzinnige EU-circus is echter als een klein kind door blijven drammen teneinde Ouzo-country binnenboord te houden en wel middels fondsen die onttrokken werden aan de Europese belastingsslaaf.

  Het kenmerk van socialisme, het nastreven van infantiel idealisme op kosten van derden.

 11. Bromsnor

  Wederom heeft Geert Wilders gelijk……maar hij zal het niet krijgen.

  Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet
  http://www.nrc.nl/opinie/2015/01/26/wilders-heeft-gelijk-maar-krijgt-het-niet/

  Zoals Geert Wilders zegt als Griekenland in de EU blijft zal dat weer de belastingbetaler miljarden kostten.

  En dat alles voor niets omdat Griekenland een bodemloze (financiële) put blijft.

 12. poldi

  Zodra de naam Wilders in een artikel voorkomt dan krijgt Simon Brouwenstein speeksel in de mond en gaat hij schuimbekkend te keer om Wilders en/of de PVV te demoniseren.
  En helemaal nu Wilders na jarenlange waarschuwingen gelijk heeft gekregen.
  En oh.. wat smaken de druiven zuur.

  Het lijkt me raadzaam dat hij zich voor zijn anti-Wilders obsessie onder psychiatrische behandeling gaat stellen.

 13. Chef-70

  De toon tegen Geert Wilders hier op DDS wordt steeds gematigder. Wellicht hebben ze in de gaten dat hij toch vaak gelijk heeft. Zelfs de Volkskrant geeft het toe.

  1. _Mediaevist_

   Ja inderdaad, Engelbart is al een tijd niet meer aan het schuimbekken als hij het over Wilders heeft. Voorheen kreeg je toch vaak zo’n beeld erbij alsof hij zijn mond had volgestopt met groene zeep en bellen aan het blazen was.

   1. -Harry

    Toch zou ik het een soort ongemakkelijk gaan vinden als Brouwselstein ineens de loftrompet over de heer Wilders gaat steken .

    Waarschijnlijk is het dan net zo’n move als ineens een enorme waardering voor de Joodse cultuur te hebben en dan in één adem de onderdrukking en mishandeling van de palestijnen door die rot-Joden te berde te brengen .

    Maar misschien gaat ie ooit het licht nog zien .
    waarschijnlijk gaat het dan meteen weer uit .

  2. AnnieJansz

   Dat dacht ik niet,

   Heb je het hele stuk wel gelezen? Of slecht de eerste 4 gratis zinnetjes?

   Ik vrees dat je meehuilt met de wolven in het bos, want wie heeft hier nu een abonnement op de volkskrant?

   1. AnnieJansz

    Ikke dus!

 14. DarkFuture

  Brouwenstein’s psyche is wat moeilijk voor te stellen, Poldi.

  Wat is het geval? Een afbeelding van Wilders kan hem inderdaad in een psychose storten, doch er is een beeltenis die hem nog erger van de wijs brengt. Namelijk zijn eigen beeltenis ’s morgens in de spiegel. Brouwenstein is gehandicapt met een omgekeerd Michael Jackson (die een blanke had willen zijn) complex. Afschuw in optima forma wanneer hij elke keer weer moet waarnemen dat ie blank is. Inderdaad, Brouwenstein is niets meer of minder dan een aanzienlijk bedaagde whigger.

  Triest, maar waar. Een dergelijk complex is de trigger die hem er voortdurend toe drijft om onzinnige, somtijds welhaast morbide anti-blanke teksten op internet te plempen.

  1. Simon Brouwenstein

   “Brouwenstein’s psyche is wat moeilijk voor te stellen, Poldi.”

   Dat blijkt, beste DarkFuture, dat blijkt.

   Blijf studeren, zou ik zeggen.

  2. AnnieJansz

   Goh…zo proberen ze dus een stempel in je gezicht te drukken…
   zo kennen we onze extreem rechtse vriendjes weer…

   Hoorde ook al dat het Identitair Verzet, een populaire club hier met anti-semitsche inslag, de raadsleden in Gouda bedreigen als die hun democratische taak willen uitoefenen.

   Zo kennen we onze Poldi ook weer…

   1. -Harry

    Zeg Arie ,

    is het de democratische taak van een gekozen volksvertegenwoordiger om ONS land te islamiseren ?

    Met je originele plasser is ook je verstand geamputeerd kennelijk .

   2. Teun

    “extreem rechtse vriendjes”
    Stel je niet aan meid.
    Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.

 15. Jasterke

  Wij zullen hem…zegt Geert…
  aan z’n beloftes houden
  Tja…dat is men in ’t Haagse niet gewend
  .
  daar hoopt men nog dat we domweg vergeten zouden
  dus wat die Wilders propageert blijft pijnlijk ongekend
  en brengt veel potentaten nóg altijd in alle staten
  .
  dat smeekt om wraak en slepen voor ’t Gerecht
  want dat kan je toch niet ongestraft passeren laten ?
  hij ligt niet dwars…hij ligt ronduit verkéérd !
  .
  laten we maar stoppen met op deze Grieken snieren
  en afwachten WELK RECHT gaat zegevieren…

 16. Daniel

  Als je alles versimpelt is alles eenvoudig, dan geloof je alles. Zelfs de bijbel is dan appel eitje.

  Natuurlijk is de werkelijkheid gecompliceerder en dat weet Geert Wilders ook wel, hij is niet zo kinderlijk als vele van zijn aanhangers/volgelingen.
  Geert heeft zijn eigen agenda, waar de VS en Israël ook deel van uitmaken.

  Dit zegt Marc Peeperkorn over de EU:

  ‘Er kwamen een noodfonds, Europees toezicht op de banken en striktere begrotingsdiscipline. Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje en Cyprus ontvingen honderden miljarden euro’s noodhulp, een ongeëvenaarde solidariteitsactie met belastinggeld. Uit welbegrepen eigenbelang overigens, want met dat geld werden Duitse, Nederlandse en Franse banken voor grote verliezen behoed en bleef de euro bestaan’.

  Zelf worstel ik met de vraag, kan God een steen maken die Hij niet op kan tillen, maar tegelijkertijd almachtig blijven?

  1. Jasterke

   hier is het (eenvoudige) antwoord : een beetje God beantwoordt helemaal geen vragen…kijk maar naar Mo 😛

 17. nick

  poll telegraaf vandaag;

  Het Griekse ´nee´ is een duidelijk signaal

  Aantal stemmen : 20616 ( Tot nu toe)

  Griekenland kiest hiermee voor een afscheid van de
  euro : 87%

  Europa moet nu alsnog proberen een akkoord te
  bereiken : 10%

  Geen mening : 3%

  1. Simon Brouwenstein

   Zo kunnen we het ook oplossen: we laten de Nederlanders beslissen wat de Grieken met hun stem bedoelden.

   1. Daniel

    nick is net als Wilders, zegt wel eens iets doms, maar hij heeft wel gelijk.

   2. -Harry

    Typisch ,

    Zweinstein weet ons altijd uit te leggen dat we weliswaar tegen de EU gestemd hebben , maar dat het daar helemaal niet over ging .
    We stemden tegen ondanks dat we vóór waren ?!
    Zoiets .

    Hij is net zo gek als die achterlijke Cohen , die toen er een pvda plan weggestemd werd , riep dat men helemaal geen rekening hield met de minderheid !

    Tja , dan hoef je dus niet meer te stemmen , dan ben je rijp voor de dictatuur .

    Alleen Zweinstein weet wat wij daar eigenlijk mee bedoelden , met die uitslag .
    En Balkenende heeft dat keurig voor hem vertaald .
    Twee leugenachtige rotzakken !

    Ook weet ie dat de meesten liever in de EU willen blijven , de vraag is echter of ze als ze eerlijk voorgelicht waren en niet bang gemaakt dat het dan nóg erger crisis zou worden , hongersnood en zelfs oorlog , of ze dat dan nog zouden vinden .

    Goebbels is still going strong !

    1. Teun

     Wie is die Zweinstein toch?

 18. AnnieJansz

  Ik begrijp nu de populariteit van pseudo-communist Varoufakis bij de extreem rechtse reaguurdertjes, die is nl.
  afgestudeerd in de gok-theorie.

  Meester geert heeft zijn gelijke gevonden!

 19. 4Duwertje3

  Griekenland hangt in het algemeen van corruptie aan elkaar, dit was al onder de Romeinen en deze waren meer dan opgelucht toen ze Griekenland konden lozen. Veel is er nog niet veranderd. Gisterenavond diverse malen gehoord dat we natuurlijk de wil van het volk moeten respecteren en het volk heeft altijd gelijk o.a. de voorzitter van het Europees parlement dhr. Schulz en nog anderen. Dit natuurlijk om toch weer ruimte te creëren om de Grieken tegemoet te komen. Wat een gotspe eigenlijk denkend aan de referenda in 2005 van Frankrijk en Nederland. Gewoonweg van tafel geveegd door de EU elite, wat trouwens fijntjes onder de diverse neuzen werd gesmeerd door een Grieks/Duits lid van het Europees parlement, lid van de Duitse Freie Democratische Partei tijdens een gespreksronde over het Griekse referendum verzorgd door het ZDF.

  1. _Mediaevist_

   Erich Honecker en Erich Mielke zouden het prachtig gevonden hebben.

   1. AnnieJansz

    Als groot fan van de pseudo-communistische regering verbaast het mij niet dat u deze, bijna vergeten, namen zich zo eenvoudig weet te herinneren.

 20. DarkFuture

  Quote Brouwenstein: “Blijf studeren, zou ik zeggen.”

  Gezien het onderwerp: blijf vooral bakken onder het solarium, Brouwenstein. Wellicht word je ooit nog eens een volbloed Zoeloe. Dat, ondanks je compleet verdroogde huid en het immer toenemende aantal rimpels. Eén troost: qua intelligentie kom je aardig overeen.

  1. Simon Brouwenstein

   Je gerichtheid op het inhoudelijk debat is hartverwarmend, beste Dark Future.

   1. -Harry

    Wat valt er nog inhoudelijk te debatteren , Zweinstein ?

    Het linkse kamp ( eigenlijk altijd jij dus ) poneert hier voortdurend verachtelijke en debiele stellingen en als iemand daar op reageert wordt ie uiteindelijk vaak voor rotte vis uitgemaakt , zij het in bewoordingen die dat verdoezelen .

    En dan komen die Pipo karren waar sommigen mee op vakantie plegen te gaan achter een auto , achter je aan sukkelen voor de nodige assistentie en ondersteuning .
    Annie met de nieuwverworven lipjes in de rol van Mamaloe .

    Wat heeft het allemaal nog voor zin , behalve om jouw uitkering gaande te houden ?

  2. AnnieJansz

   Zo draait het bij die extreem rechtse jongens uiteindelijk altijd uit op de superioriteit van hun eigen huidskleurtje….

   1. -Harry

    Totdat ze al die luie zwarte krengen en levensgevaarlijke moslims hier binnenhaalden WAS Nederland ook een van de welvarendste en beste landen ter wereld , Arie Ombouw .

    Mogen we daar een beetje trots op zijn ?

    Of hebben we dat aan de pigmentrijken te danken ?

    Wat voor kleur heb jij eigenlijk ?

 21. DarkFuture

  Jouw domheid en hypocrisie lopen weer eens de spuigaten uit, Brouwenstein.

  Kijken we allemaal even hoe Brouwenstein als lichtend voorbeeld hier de eerste bijdrage vorm geeft?

  Ik citeer: “Clown”.

  Tegen zoveel welsprekendheid alsmede inhoudelijkheid ben ik niet opgewassen…

  1. AnnieJansz

   Gezien de vele inhoudelijke, doch slecht begrepen bijdragen van de heer Brouwenstein, lijkt mij het woord “clown” een zeer treffende uitspraak.

   Er is werkelijk niets aan toe te voegen, waarvoor hulde!

   1. nick

    AnnieJ wat ben jij toch een dom wicht, wat een stupide SB groupie.
    Richt een fanclubje op voor SB waar jij hem kan verheerlijken en aanbidden. Het is werkelijk te lachwekkend.

  2. Limburgse Kuifje

   Sluit me hierbij aan ! Zoiets als spijker en kop !

 22. cmsuijkerbuijk

  @AnnieJansz
  6 juli 2015 at 14:57
  Als iemand, zoals Wilders en intussen vélen met hem (Zelfs Dijsselbloem vorige week: “Bij een “nee” is er geen plaats meer voor de Grieken in de EU”) vindt, dat de Grieken uit de EU(ro) moeten en Brouwenstein reageert enkel met “clown”, dan dénk ik dat deze kwalificatie op hem zelf slaat en dat dat een zéér te prijzen vorm van zelfkennis is!

 23. cmsuijkerbuijk

  @AnnieJansz
  6 juli 2015 at 14:57
  Nabrandertje: En inderdaad, zoals je als stelde: Daar is werkelijk niets aan toe te voegen, waarvoor hulde!

 24. Nicky

  DarkFuture: “Dat, ondanks je compleet verdroogde huid en het immer toenemende aantal rimpels…”

  Grzstn wil w.s. zelfs zijn besneden rimpelsteeltje nog donkerder hebben.

 25. cmsuijkerbuijk

  Als een gerenommeerd tijdschrift als Else4 al schrijft: “http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2015/7/Vertrek-van-Griekenland-uit-de-euro-is-nu-de-enige-juiste-weg-1787457W/?masterpageid=158493” en betweter Brouwenstijn reageert met “Clown” op de op hetzelfde neerkomende uitspraak van Wilders en anderen, dan vrees ik, dat dit hete weekend aan zijn verstandelijke vermogens géén goed heeft gedaan. Evenals aan zijn duvelstoejager Janz!

  1. Simon Brouwenstein

   Beste heer Suijkerbuijk,

   In het beschaafde debat spreekt men elkander op hoffelijke en zoveel mogelijk inhoudelijk aan. Niet de opponent staat ter discussie maar zijn opinie.
   Het is naar mijn oordeel niet in strijd met de fatsoensregels van het debat je diskwalificerend uit te laten over politici: publieke figuren zijn onderwerp van het debat en daarmee ook mikpunt van lof en hoon.
   Ik noemde Wilders hiervoor een clown, dat had niet zozeer betrekking op de inhoud van zijn bewering maar op het feit dat hij al verstrekkende standpunten inneemt terwijl de werkelijke bestuurders nog met elkaar in gesprek moeten gaan. Voor populisten niet ongebruikelijk maar dat is dan ook de reden dat ze slechts voor spek en bonen meedoen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    6 juli 2015 at 15:35
    Leuk geprobeerd, maar “het pakt ginne vaarf, zunne”.
    Wilders heeft dit al van begin af aan gezegd en zelfs Rutte zei, dat er geen Euro meer naar de Grieken moest en de geschiedenis geeft hem gelijk. Dat men tóch weer probeert met allerlei louche streken, bedreigingen, valse beloftes en wat dies meer zij, de Grieken tóch binnen boord te houden, doet daar niet aan af. Ze verkopen hun eigen moeder nog, maar dat let niet, dat de Grieken uit de EU/ro moeten gaan, hoeveel ze ook bekokstoven daar in Brussel!
    Je zou enigszins geloofwaardiger zijn, als je dat ook zei van Dijsselbloem (Bij een “Nee” is er geen plaats meer voor de Grieken bij de EU”. Ook voorafgaande aan wat voor een gesprek ook, dus kennelijk óók een populist in jouw opinie). Diezelfde mening was ook toegedaan door Merkel. Ook een populist zeker? Ook gerenommeerde bladen als Else4 vinden dat. Populistisch blaadje zeker?
    Je probeert je er dus duidelijk onderuit te wurmen.

    1. Simon Brouwenstein

     Beste heer Suijkerbuijk,

     Mijn standpunt over de Grexit is toch van stonde af duidelijk geweest? Ik meen dat een Grexit ongewenst is, omdat dit voor de Grieken een humanitaire ramp betekent. Dat men achteraf kan vaststellen dat toetreding van Griekenland geen goede beslissing was doet aan dat standpunt niets af. Vanuit Europees belang acht ik een Grexit evenzeer ongewenst maar dan veeleer om geopolitieke redenen. Ik heb voldoende historisch besef om te weten dat het geen Europees belang is als Griekenland onder Russische invloed komt.

     Ik zie niet dat ik enige onduidelijkheid liet bestaan over mijn opstelling.

     De diskwalificatie ‘clown’ had, zoals ik aangaf niet zozeer een inhoudelijke betekenis, ik duidde op de volstrekt politieke irrelevantie van Wilders in dit debat.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      6 juli 2015 at 16:29
      ” ik duidde op de volstrekt politieke irrelevantie van Wilders in dit debat.”
      Hoe komt het dan, dat juist de Volkskrant nota bene, Wilders nu wél gelijk geeft betreffende de Euro? Zouden ze dat écht doen bij irrelevante politici? Denk het niet!
      Hetzelfde geldt voor de artikelen in Else4 en FtM. Allemaal irrelevant?

     2. Simon Brouwenstein

      Beste heer Suijkerbuijk,

      De Volkskrant is niet een persoon die u gelijk of ongelijk geeft. Het is een platform voor een brede waaier aan opinies. Ook Geert Wilders pleegt zijn opinies via de Volkskrant te ventileren.
      Kennelijk heeft u het idee dat kranten nog functioneren in een verzuild bestel waarin dé Volkskrant de spreekbuis is van het linksdenkende volksdeel. dat is allang niet meer zo: kranten zijn platforms voor meningen en men kan, zeker in de kwaliteitskranten, veel verschillende opinies aantreffen.

     3. yoko oen

      Rusland staat te trappelen om de Griek te hulp gekomen, een modernere vorm van communistisch socialisme.
      Ik sta dan maar liever achter het kapitalisme, één van de laatste 70 jaar ge-creeerde ismes, die in de loop van de tijd óók z’n glans en macht zal verliezen, hélaas niet zonder pijn en ellende voor deze wereld, máár waar kan je nú nog veilig naar toe…???
      Alle ..ismes…. zijn ontstaan door mensjes,die dachten een ideale wereld te kunnen scheppen, echter blijven mensjes gewoon egoistisch en hollen alleen achter hun eigen ego aan.
      Oh ja, ze willen nog wel eens een eurootje of 10 schenken aan een lief
      dadige of medische instelling om wat men noemt het geweten te sussen.

      Dus geef de Griek z’n vrijheid terug, een grexit, drachma en de Russische roebel, ík ga ervoor, volgende stap NL uit de EUssr.

   2. Jasterke

    beste quasi-fatsoenlijke Brouwenstein, wie nu nóg niet beseft, dat juist Wilders al jarenlang als 1 der belangrijkste hoofdspelers in het Haags politieke Cabaret moet worden aangemerkt, heeft zijn kostbare tijd verdaan aan onnozele verbale spitsvondigheden, terwijl cverrijkende kennis voor het oprapen lag…

    1. Jasterke

     p.s.

     ik wil dit ook wel berijmd zeggen 😛

     1. Simon Brouwenstein

      Doet u dat maar, meneer Jasterke, misschien wint het dan nog wat aan begrijpelijkheid.

     2. Jasterke

      p.s.

      begrijpelijkheid kan ik natuurlijk onmogelijk nástreven…dat komt geheel ten laste aan de vermogens van de begunstigde van mijn lezens-waardigheden… 😛

     3. AnnieJansz

      Over 25 jaar heeft niemand het over Wilders, maar wel over een periode van vreemdelingenhaat.

      We kennen allemaal de nacht van Schmelzer, kwartje kok, tientje lieftinck, kinderwetje van van houten, nacht Wiegel, drees en de AOW, maar waar zullen we Wilders dan nog van kennen?

      Welke wet, welk wetsvoorstel, welke maatregel of welke denkrichting?

  2. AnnieJansz

   En wederom, meneer Suijkerbuijck zet u in op het diskwalificeren van uw opponenten.

   Ik had op z’n minst gehoopt dat er nog iemand uit het PVV-kamp het op kon brengen om de fatsoensnormen in acht te nemen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @AnnieJansz
    6 juli 2015 at 15:44
    Verklaar je nader! Wat heb ik verkeerd gezegd dan? Ik heb niet zomaar een kwalificatie gebruikt. Ik heb precies de reden aangegeven waarom. Dat is dus héél fatsoenlijk. Wellicht niet prettig voor de betrokkene, maar wél fatsoenlijk. Ik heb het o.a. ook niet over “bruine randjes” e.d., zoals wel eens door iemand wordt geopperd. Kijk, dát is een échte onfatsoenlijke kwalificatie!

 26. _Mediaevist_

  De linksen hier gedragen zich wel een beetje hypocriet naar het mij toeschijnt. Ze schieten over regelmatig uit de heup tegen mensen die het niet zien zitten om Nederland in een soort Libanon te laten veranderen.

  1. AnnieJansz

   Dat lijkt me echt heel ver gezocht…moet je iets mee doen, met je fantasie!

 27. poldi

  Wedden dat Rutte binnenkort weer grijnslachend geld overmaakt naar de EU voor Grikenland !

  Wij hebben ook een keer mogen kiezen; vóór of tegen de Europese grondwet. We kozen tegen, dat was niet de bedoeling, dus hier en daar en kleine wijziging in de tekst en de eurofielen konden weer verder. Gisteravond -na het Griekse NEE- werd er al bij de staatsomroep (NOS) alweer hardop gefilosofeerd door o.a. Naud Wellink -over :nieuwe onderhandelingen, gedeeltelijke kwijtschelding op termijn en….nieuwe leningen tussen de 50 en 100 miljard. Natuurlijk wel eerst goede afspraken maken over terugbetaling! Eens kijken hoe Rutte zich daar weer uit gaat draaien.

 28. DarkFuture

  De toon wordt in deze draad al direct gegeven met de infantiele eerste bijdrage, en wel van het zwijn Brouwenstein. De eerste de beste puber had het beter gekund.

  Om dan verder in de draad een ander te beschuldigen van een gebrek aan inhoudelijkheid geeft blijk van een stuitende hypocrisie, zoveel mag duidelijk zijn.

  Neem nog een zonnekuurtje, Brouwenstein. Wellicht kun je mettertijd de NL-afdeling van het ANC opzetten zodat de neerwaartse spiraal van criminaliteit en economisch verval in een nog hogere versnelling komen.

 29. Gielah

  Dit is helemaal een amusant draadje om door te lezen.
  Als mensen toch eens beseften hóe degelijk ze zichzelf diskwalificeren… man man man… wat een zielig gedoe !

  En inderdaad… de slechtste debater roept dan fier dat anderen niet inhoudelijk genoeg zijn en de grootste aso brult dan om fatsoensnormen.

  Maar… ik heb héérlijk gelachen dus… dát dan weer wel.
  Jammer dat niet álle trollen vanmiddag besloten hebben een poosje in het rond te gaan zitten jennen op DDS… hopelijk maken die dit verzuim vanavond nog goed.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik vrees dat de schaterlach van mevrouw Gielah die van een boerin met kiespijn was.

  2. AnnieJansz

   U verlaagt zich tot het afbreken van een persoon, dit in tegenstelling tot de persoon die u tracht belachelijk te maken.

   Op uw leeftijd en dan nog niet doorhebben dat u het bent die een modderfiguur slaat.

   Uw leeftijd onwaardig.

 30. Nicky

  JaSterke, weer heel erg juist;
  “terwijl verrijkende kennis voor het oprapen lag”, ja waar en hoe hou je je bezig in het dagelijkse leven.

  Opbouwend of alleen maar bij voortduring zitten te zieken, daar waar iedereen je wegkijkt.

  Maar pls, we missen je dichtwerk.
  We kijken er naar uit!

  1. Jasterke

   dank voor de invitatie @Nicky, maar het zeikerige sfeertje dat hier steeds weer wordt opgeroepen belemmert té zeer mijn genoegen om vaker aanwezig te zijn…. bovendien is er natuurlijk altijd nog het minder bezochte, maar altijd oergezellige…
   .
   http://www.Jasterke.Wordpress.com 😛

 31. DarkFuture

  Quote SB: “Ik vrees dat de schaterlach van mevrouw Gielah die van een boerin met kiespijn was.”

  Daar zul jij met je politiek-correcte kunstgebit wel geen last van ondervinden.

 32. Nicky

  Met die kleine scherpe hoektandjes, HAHAHA

  1. AnnieJansz

   Ik lig werkelijk dubbel….hoektandjes.. *gnuif*

 33. Simon Brouwenstein

  Ik werd alleen al in deze draad uitgekafferd voor Eussr kloon, volbloed Zoeloe met rimpelsteeltje, huisnar, aso, psychiatrisch patiënt, zwijn, whigger alsmede beschreven als onrendabel, rancuneus, dom, hypocriet, bezeten en gehandicapt.

  Ik kan me goed voorstellen dat het woord ‘clown’ voor Wilders er dan diep in hakt.

  1. DarkFuture

   Je hebt dus in ieder geval onweerlegbaar aangetoond dat de kwalificatie ‘hypocriet’ geheel juist was.

   Als je het nu nog niet begrijpt, wat uiteraard wel weer het geval zal zijn, kun je de draad nog eens rustig doorlezen en op je in laten werken. In het onverhoopte geval dat je weer eens te lang bent doorgegaan met het spuien van nonsens: verzoek je verpleegster of zij het voorleest en je uitlegt waarom je medicatie aangescherpt dient te worden.

   1. Simon Brouwenstein

    Beste DarkFuture,

    Ik heb geconcludeerd dat u hier niet komt om te debatteren maar om te trollen. Ik zal niet meer op u reageren en wens u graag een verlichte toekomst toe.

    1. DarkFuture

     Zie de eerste bijdrage van deze draad. Zelfs een kind kan zien wie hier de trol uithangt.

     Wanneer vier je je 15-jarig jubileum als zijnde charlatan annex trol?

     1. AnnieJansz

      Ik constateer dat u geen enkele bijdrage op geen enkel item heeft nagelaten.

      Wel valt u de heer Brouwenstein steeds lastig…

      Een soort trollenbrigade lijkt te ontstaan om het de heer Brouwenstein ongemakkelijk te maken…

      Jammer met die extreem rechtse jongens, ze kunnen het nooit alleen af.

    2. Lost Paradise

     Zwak, buitengewoon zwak; een hautaine snob als Brouwenstein onwaardig. Je kunt beter, probeer het nog ‘ns.

     1. Lost Paradise

      Ik bedoelde Brouw natuurlijk, niet DarkFuture.

    3. -Harry

     Mooi , zo ver moeten we het allemaal zien te krijgen , dat Zweinstein niet meer op ons reageert .

     Wat een zalige rust zal dat geven !

     Dan gooit ie alleen bij ieder onderwerp nog een zak stront op het podium en dat wás het dan .

    4. Gielah

     Niet steeds diezelfde strategie uit het trollenhandboek herhalen, @Pipo!
     ( Artikel 33 c. : ‘ Plak altijd het etiket, dat u zelf méér dan wie dan ook verdient, op wél nette forummers… en probeer hen daarmee in verwarring te brengen en geneigd om zich te gaan verdedigen….. ú zodoende de gelegenheid gevend uw 600ste bijdrage van die dag neer te zetten… ‘)!

     Dit is een van de meest KINDERACHTIGE artikelen van het handboek en is in feite een variatie op wat buiten spelende kinderen tegen elkaar honen:
     ” Alles wat je zegt… dat ben je zellûf… ! “.

   2. AnnieJansz

    Lache man! Die van de verpleegster en de medicatie….

    U zult volle zalen trekken als humorist.

    Maar kom effe niet aan dat jij hier een serieuze bijdrage wilt leveren.

    1. DarkFuture

     Als Annie de sidekick een serieuze bijdrage wil lezen mag ik haar graag verwijzen naar de eerste bijdrage van deze draad. Een toonaangevende bijdrage. 🙂

     De volle zaal was dus al aanwezig, maar dat had tante Annie nog niet in de gaten: ze was te druk met de aanbidding van haar grote idool, Simongool Brouwenstein.

     1. AnnieJansz

      als u in staat zou zij deze toonaangevende bijdrage even aan te wijzen….

  2. Wouters

   Hahaha.
   Nice…

  3. -Harry

   JA , inderdaad Zweinstein ,

   Al die benamingen voor jou zijn spot-on .

   Wilders is een held en om die als Clown te betitelen , dat is zó verschrikkelijk fout , dat we nog veel ergere scheldwoorden voor jullie linkse landverraders moeten bedenken . Misschien gaat er dan ergens ooit één oog open .

   Zie het verschil , Wilders is een vooraanstaand politicus en jij zit ergens met een tablet en een tabletje je gal te spuwen op twee hoog schat ik .

   En toch schat je jezelf hoger in .

   Trouwens ooit gehoord dat Samsom ergens uitgenodigd werd voor een spreekbeurt ?
   Spekman , misschien ?

  4. Jasterke

   scherp geschoten….want Wilders geeft geen aanleiding, die doet gewoon ( en bijna voortreffelijk) waarvoor hij is gekózen en dàt etiketje kun je jezelf toch onmogelijk opplakken eh. BESTE Brouwenstein…

 34. poldi

  En Simon zijn je anti-Wilders obsessie pilltejtes al weer op ?
  Jouw obsessie begint wel chronische trekjes te krijgen.
  Sterkte !

  1. AnnieJansz

   Haha, nog een keer met de pilletjes….houd op! Kom niet meer bij…jammer dat u ook geen inhoudelijk debat aan durft.

   1. Jasterke

    jij wél ?

   2. poldi

    Met u of Simon een inhoudelijk debat voeren is al water naar de zee dragen !

    1. Jasterke

     😛

 35. Limburgse Kuifje

  Ik durf er een goede fles wijn voor te verwedden dat Brouwenstein het 100% eens zou zijn met de EU als die zouden besluiten dat het geld van Griekenland met behulp van het leger (lees grof geweld) moet worden tergugehaald. De man zal dan volmondig zijn ja en goedkeuring aan dit decreet geven. Brouwenstein is niets anders dan een EU slaaf en EU trekpop. Een mens zonder een eigen mening.

  Had Griekenland JA gestemd dan zou hij exact hetzelfde reageren als nu bij een NEE.

  1. AnnieJansz

   Geef die fles wijn maar, als u goed gelezen had, weet u dat Brouwenstein 100%. Democraat is en de weg van geweld als allerlaatste optie zal gebruiken.

   Dit in tegenstelling tot uw knokploegje die raadsleden in Gouda bedreigt, niet-democratisch is, anti-vaderlandsvoelend, bang is van geweld. Maar droomt dat een andere bruinhemd dit voor ze oplost.

   1. skeeter

    Als tegenstanders niet naar de vergadering over de haathut mogen…..
    Lijkt mij een knuppel in de spaken van democratie, alles is dan geoorloofd.

   2. toetssteen

    @AJ
    Er is in het geheel niet gedreigd fantast! Niet omdat IV mijn club is, maar laat me wel zijn, is het houden van een babbeltje (er zijn overigens geen mails gestuurd, dat is een fantasie fard van AD, Powned en Joop) met een afgevaardige inzake de gevoelens van de inwoners van Gouda die nee hebben gezegd, een knokploeg?
    Voorwaar, de nodige fantasie kan u niet worden ontzegd.

 36. DarkFuture

  AnnieJansz(oon). Moet dat niet Annie Jansdochter zijn, of hebben we hier met een transgender van doen?

  Anyhow, dit creatuur raakt nogal van slag als het over de medicatie van patiënt Brouwenstein gaat. Zou het zijn verpleegster zijn?

  🙂

  1. skeeter

   Laat ‘r aan die brouwenhans slurpen dan is die klep tenminste effe still

   1. AnnieJansz

    Ene Skeeter durft een piemeltje al een “vrouwenhans” te noemen… Grappig, zo voor de hand liggen, maar je moet er maar opkomen…

    Soms vraag je je echt af met wat voor lui je hier te maken hebt…

  2. AnnieJansz

   Heb je nu ook al iets tegen transgenders?

   1. DarkFuture

    Kennelijk ben je wat verward door een mogelijke hormoonkuur en heb je de bijdrage niet juist gelezen. Vraag advies aan idool/mongool Brouwenstein.

   2. -Harry

    Ik wél Arie !
    Als je in een “verkeerd lichaam” zit is er in je hoofd dan ook niet iets heel erg mis ?
    Verkeerd verstand of het verkeerde hoofd ?

    Je reacties geven ons wél die illusie .
    Van het eerste , die tweede zullen we wel nooit leren kennen .

 37. Anna

  Hoe lang moet de bevolking van andere landen nog miljarden betalen voor niet kredietwaardige Griekse banken?

 38. Gerben

  Wilders kan het wel willen, maar we kunnen de Grieken (helaas) niet dwingen. Een accoord zie ik niet meer komen. De politici zijn best bereid meer geld weg te geven aan Griekenland, maar ze kunnen het hun achterban niet langer verkopen. Inmiddels begrijpt die ook wel dat de Grieken niet willen hervormen en we ons geld gewoon kwijt zijn. Griekenland wil niet uit de euro, dus zal men nog wel een paar maanden zo doormodderen. Een ontkenningsfase waarin men de noodzakelijke keuze niet durft te maken. Als de maat vol is, zal men of nog harder dan voorheen moeten hervormen, of de drachme weer invoeren. Ondertussen kwijnt de Griekse economie steeds verder weg.

 39. Rapunzel

  Simon Brouwenstein

  Ik ben even in het archief gedoken voor wat hilarische eerdere uitspraken van Zwijnstijn, lachen!

  3 juli 2015 at 18:20
  .

  Doorslaggevend is de trend, die is ten gunste van het Ja-kamp.

  Moeha, wat is het toch een clown.

  1. Jasterke

   doorslaggevend is de trend
   dat Brouwenstein zijn plaats niet kent 😛

 40. Rapunzel

  Simon Brouwenstein

  3 juli 2015 at 19:58
  .

  De peiling, beste heer Lieftinck, gaat feitelijk ook over voor of tegen euro en EU.
  U realiseert zich kennelijk dat als we die vraagstelling nog duidelijker zouden formuleren een overgrote meerderheid van de Grieken, net als de burgers in in andere deelstaten, in grote meerderheid voor EU en euro kiezen..
  Zo liggen de feiten en u zult u ermee moeten verzoenen dat u tot een kleine minderheid behoort. Als goed democraat hoeft dat toch geen probleem te zijn?

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Hier boven nog meer gewauwel. Pakte dat ff anders uit!

  Maareh, Zwijnstijn, zo liggen de feiten en u zult u ermee moeten verzoenen dat u tot een kleine minderheid behoort. Als goed democraat hoeft dat toch geen probleem te zijn? *proest*

  1. DarkFuture

   Badeendje Brouwenstein wedijvert graag met het ratatouille uit den Haag waar het valse propaganda betreft en met slechte komedianten zoals Paul de Leeuw waar het dommigheid betreft.

   Al eerder beschreef ik deze patiënt als WHigger, en de eerste twee letters van dit woord zijn opzettelijk in hoofdletters geschreven. De insider weet wel waarom. 🙂

   1. AnnieJansz

    De insider? U bedoelt de doorgewinterde racist…

    1. DarkFuture

     Aangezien jij geen insider bent maar een domme muts die kwijlt van BB’s bijdragen weet je absoluut niet waar het over gaat.

     Pathetisch wicht.

   2. Terzo

    Je bedoelt Wim Hutten van bureau strontlijn.nl?

    Zeg dat dan gewoon, die trol is zo bekend als de bonte hond door eigen toedoen.

    Whoehahaha…….

    1. DarkFuture

     Ziehier mijn goede vriend Terzo, die zich gelukkig niet meer al te druk hoeft te maken over de allochtonenterreur in Calais…

     Ach ja, die hond die het te bont maakt had destijds een sneu adviesburootje dat ingehuurd werd door de overheid teneinde de argeloze internetbezoeker rijp te maken voor multikul, EU en aanverwante ellende.

     Het is allemaal nog veel erger dan het gros hier denkt, maar jou hoef ik niets meer te vertellen…Hoe vergaat het onze wederzijdse vriend Gallo?

     1. Terzo

      Ik heb geen idee, maar onderwijl heb ik het grootste plezier over de afgang van die “sociaal” (democratische) lullo die dacht de mening van de Grieken te kunnen voorspellen, ik trek nog een wijntje open aan boord ,terwijl die trol met zijn kaascrackers in zijn vijvertje zit in de achtertuin van zijn geblindeerde hoekwoning.

 41. Martin van Dee.

  De historisch fout is het gevolg van het project van de Duitse bondskanselier Helmut Kohl en de Franse president François Mitterrand, die in de jaren 90 geschiedenis wilden schrijven. “Jij je Duitse hereniging, Helmut, maar dan lever je wél je mark in”, zei Mitterrand.

  Professor De Grauwe (London School of Economics): “Wereldwijd leverden economen kritiek. Een muntunie zónder politieke afspraken en zónder een soevereine centrale bank? Wie gaat de begrotingen in al die landen dan controleren? Op wie kunnen investeerders rekenen? Dit gaat mis!” De critici werden als ongezellige eurosceptici opzij geschoven.

  1. toetssteen

   @Martin van Dee
   Wat zou eigenlijk een uittreden van de goed presterende noordelijke landen tegenhouden? Mogen de Grieken samen met de Italianen (o.a.) kijken naar wie er beter is in het belasting ontduiken.

 42. Rapunzel

  Oh hou toch uit en schei eens op met dat “racist” Annie.
  Dat gewauwel gaat er hier in *wijst op ene oor* en daar uit *wijst op andere oor*.

  Weet jij wat het toppunt van slijtage is Annie?

  Een neger met een witte lul.

  Sue me….halve gare.

 43. Seneca

  De twee dwaallichtjes, of is het slechts een dwaallichtje, hebben weer gesproken. De eerste beklaagt zich dat er met onvoldoende respect over hem wordt gesproken en de tweede sputtert: ‘over 25 jaar heeft niemand het nog over Wilders, maar over een periode van rassenhaat’. Als linkse socialisten (ik weet het, een pleonasme) de tegenstander door diens gelijk niet kunnen overtuigen, men onmiddellijk de de kaart ‘racisme’ trekt. Het commentaar van die twee dwaallichtjes – in iets mindere mate de reacties van Wouters- bewijst de ignorantie van het denken voor zover dat ooit plaatsvindt.

 44. skeeter

  @ AnnieJansz
  “Soms vraag je je echt af met wat voor lui je hier te maken hebt…”

  Was effe te druk met geld verdienen vanwege de “nee” stem van de Grieken.
  Hoe dat mogelijk is ga ik je niet vertellen want anders klapt je brain cel uit elkaar. Nou hup, ga maar weer zuigen

 45. Lieftinck

  De Eurozone bevindt zich nu in de fase van de rots, net na de klap van Jerom in Suske en Wisk.
  Jerom zou de rots tot gruzelementen slaan, maar er gebeurt niets. Op de vraag waarom de rots nog overeind staat, zegt Jerom: Rots realiseert nog niet.

  En een aantal ogenblikken later verpulvert de rots.

  Als dat met de Eurozone gebeurt, moeten we er rekening mee houden dat we de helft van onze pensioen kwijt zijn, maar gedeelde smart is halve smart en in ieder geval zullen de griezels als Verhofstadt een toontje of 2 lager gaan zingen.

 46. DarkFuture

  Dit alles werpt de vraag op hoe transgender Annie Jansdochter…ehhh zoon aankijkt tegen de reciproke van Badeendje Brouwenstein, Michael Jackson.

  Of wordt het allemaal wat moeilijk voor onze sidekick?

 47. Rapunzel

  Zit ik vorige week vrijdag lekker op een terrasje te lunchen met mijn aanstaande schoonzoon, dat is een leuke buitenlander, een Canadees, uweetwel, bovenste beste mensen die ons in 45 nog goed geholpen hebben om van de moffen af te komen.

  Zit je dus te lunchen in een middelgrote stad in Nederland, loopt er een islamitisch schommelschip met tien ton zwarte lorren aan op een snikhete dag boodschappen te doen voor haar baasjes. Ramadan dus drinken en eten overdag is er niet bij, je krijgt al zowat een hartaanval als je er naar kijkt.

  Mens, gooi die zwarte lorren af, neem een groot glas cola en eet iets denken “racisten” dan.

  Maar Annie & Zwijnstijn vinden het geweldig, wat een verrijking dat we nu onder onze neus in eigen land vrouwen onderdrukt en mishandeld zien, fantastisch.

  Soms vraag je je inderdaad af met wat voor lui je hier te maken hebt.

  Nou ja, gelukkig kun je makkelijk afspreken met andere normale mensen en we zeggen gewoon niet tegen Zwijnstijn & Annie waar en wanneer dat is.

  1. skeeter

   @Rapunzel
   Emigratie in de verrekijker?

 48. Gielah

  Hij is er, na een middagje DDS-ers zieken ( een kinderhand is gauw gevuld…)
  tenminste mee opgehouden met antwoorden…. ook dit weer confórm het trollenhandboek:

  ” Stel voortdurend vragen, liefst impertinente, die de mensen boos maken.
  Zo houdt u hen lekker bezig en voor u aan het werk.
  En natuurlijk zet u hen dan… indien ze een keurig en niet te weerleggen antwoord hébben neergezet… onmiddellijk in de zeik.
  Zo mérken ze niet dat uzelf geen donder van het onderwerp afweet.
  En vooral… geef nóóit antwoord op hún vragen!
  Forumdeelnemers zijn doorgaans hoog opgeleide mensen… en trollen moeten het van pesten en leugens hebben… dus laat hen vragen tot ze een ons wegen… en beperk uzelf tot het plaatsen van beledigingen en een ….. volkomen uit de lucht gegrepen …. kermen en sputteren over racisme’.

  1. Simon Brouwenstein

   “Forumdeelnemers zijn doorgaans hoog opgeleide mensen… ”

   Noblesse oblige, zou ik dan zeggen.

 49. DarkFuture

  Tsja, Gielah, het Nederland van weleer kende weinig racisme.

  Indien je echter een beschaafd land opscheept met een immigratieramp door het te overspoelen met gekleurde parasieten – veelal van incestueuze komaf – transformeert datzelfde land tot een kweekvijver van racisme.

  Anyhow, ik behoor niet tot die lieden die liever hun dochter door een kleurling laten verkrachten dan voor racist uitgemaakt te worden.

  Racist? Prima, laat het een geuzennaam zijn.

  Overigens weten veel racismeschreeuwers van het type Brouwenstein en slippendragers het verschil niet tussen een racist en een racialist. Maar ach, dat is weer kenmerkend voor hun omnipresente ignorantie…

  🙂

  1. -Harry

   @ DarkFuture ,

   geloof maar gerust dat ie die laatste twee woorden heel gestresst in de dikke Van Dale op zit te zoeken . Zweetdruppels op z’n gegroefde kop .

   Hij kickt op dat soort uitingen .

   Volgende week slaat ie er vast iemand van ons mee om z’n oren .

   1. DarkFuture

    Socialistisch rapalje zoals Brouwenstein hebben een ontzettende erosie van het woord ‘racisme’ bewerkstelligt. Niet alleen weten zij het verschil niet tussen een racist en een racialist, maar ook maken zij elke patriot uit voor racist. Derhalve zijn er nog slechts weinigen die een dergelijke kwalificatie serieus nemen.

 50. Gielah

  Als hij ( of zij… want het zijn er meer) door de overheid op sites als DDS worden neergepoot om daar een dagelijkse stroom door die overheid gewenste leugens neer te zetten en gezonde opvattingen verdacht te maken,
  dan kan het best dat dit spul heel goed weet dat zij ongelijk hebben… en degenen die zij voortdurend kleineren GELIJK.

  Vandaar dat een proberen hen te overtuigen geen zin heeft, want zij zijn al overtuigd.

  Maar goed… het is hun baantje… dus kwaken ze gehoorzaam volgens voorschrift.

  ‘Racist’ begint zodoende inderdaad een geuzennaam te worden.
  Als elke gezond-verstand opmerking meteen met een geloei uit de coulissen: ‘racisme… racisme’ wordt begroet…. dan moeten we maar aannemen dat je alleen maar fout zit als niémand je ooit voor racist uitmaakt.

 51. Rapunzel

  Skeeter, het hangt nog wie waar gaat wonen. Dochter is 22, heeft een baan die klinkt als een klok hier,
  40 uur in de week buffelen voor de schilderswijk en voor ijs voor shariapolitie. Ik zou haar erg missen maar rendabele jonge mensen doen er beter aan hun heil elders te zoeken dan zich kapot te werken voor Zwijnstijn en consorten. Als ze zich in Canada vestigen hebben ze mijn zegen.

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Rapunzel, ik vind ijs voor de shariapolitie ook onzin.
   Het moet niet gekker worden!

 52. skeeter

  @ Rapunzel,
  Wel als ze gaan kom je in iedergeval voor een Super Visa in aanmerking als ouders zijnde, goed voor 10 jaar.
  Ze zullen beter vooruit kunnen komen dan hollandistan, alhoewel het ooit zo mooie witte noorden er daar ook steeds meer straatvuil begint te vertonen.

 53. Lieftinck

  De elite is boos:

  De elite inhaleert eens diep terwijl hij het rook in de gezicht blaast van de opstandige kiezer.
  Wij zullen je wel eens even wat normen en waarden bijbrengen. Wacht maar tot de miljoen immigranten miljoenen zal worden. Als jullie niet van ons houden, dan zorgen we wel dat er mensen binnenkomen die wel van ons houden. Jullie houden niet van de Islam? We zorgen er voor dat je leert er van te houden. Italie wordt op dit moment overstroomd en er komen er nog steeds meer, steeds sneller. Volgend jaar misschien meer dan 1 miljoen in Duitsland, Merkel heeft veel geleerd in Oost Duitsland van onze geestverwanten.
  Jullie wilde geen politieke unie? Never waste a good crisis, zegt onze vriend Verhofstadt.
  De opstandige kiezer krijgt opnieuw een rookwolk in zijn gezicht.
  Dankzij deze munt en zijn crisis zullen we binnen 10 jaar een economische- en begrotingsunie hebben,en tenslotte een politieke unie binnen het ITTP, waardoor de multi nationals de baas zijn, in plaats van onbenullen zoals jullie.

  Jullie willen strenge straffen? Wij zorgen er voor dat dit verboden wordt, via het Europees gerechtsof. Integratie? Al die strenge regels zullen afgeschaft worden via Europese regels. Als Turkije lid worden gaan we jullie keihard uitlachen.

  Als je nog meer praatjes hebt zullen we je pensioen nog verder wegprinten met nieuwe Euri’s.

  De nieuwe inwoners zullen kneedbaar zijn want gelovig. Wij geven ze wat ze willen.

  En ik hoop dat ze over 100 jaar jullie mogen uitkotsen.

  Een laatste rookpluim uitblazend in het gezicht van de opstandige kiezer

  1. Simon Brouwenstein

   Beste meneer Lieftinck, het dreigement aan de elite dat ze over 100 jaar worden uitgekotst zal niet veel indruk maken. Ik behoor niet tot de elite maar als dat wel het geval was zou ik opgelucht ademhalen.

   1. Lieftinck

    Degene die uitgekotst worden is niet de elite, maar de autochtone kleine man.

    En ik houd van clowns, weet je waarom?

    Clowns spreken de waarheid, daarom moet iedereen lachen. Zo bezien is een clown het omgekeerde van een politicus, of een advocaat. Beiden loten aan dezelfde boom.

 54. Limburgse Kuifje

  Zullen we de draad hier beeindigen waarmee hij is begonnen?

  De CLOWN is met grote voorsprong gewonnen door

  SIMON

  Welterusten allemaal en morgen weer gezond op.

 55. Nicky

  “De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de noodsteun die maximaal aan Griekse banken mag worden verstrekt, niet te verhogen. Dat maakte de ECB maandagavond bekend.”

  Niet verhógen!? Maximaal!?
  Kap er toch helemaal eens mee!

  Maar als de USA ‘ons’ opnieuw vandaag gaat aanmoedigen; ‘Zou ik niet doen hoor, Grexit’, dan weet je het wel weer, waar de echte bagger vandaan komt!

  1. V.K.

   -@Nicky,

   -Noodsteun is natuurlijk een ander woord voor humanitaire hulp.

   -Dat het ECB er bijvoorbeeld geen moeite mee heeft dat er voor 4 miljard aan humanitaire hulp aan de Egyptische MB is verdampt, en Morsi geen cent krijgt omdat hij niet democratisch is verkozen, laat al zien wat wordt bedoeld met noodsteun.

   -Na ja, noodsteun heeft niets te maken met het wel en wee van de bevolking.

 56. V.K.

  -Het vreemde is natuurlijk dat de EU bij zichzelf nooit hardopvraagt of de door oa Nederland opgehoeste noodsteun wel bij de Griekse bevolking is aangekomen, maar oa de NL belastingbetaler opeens wijsmaakt dat er aan de noodsteun aan, let wel banken, een maximum zit.

 57. Lieftinck

  Vanmorgen weer naar hilversum 1 geluisterd. Heel vermoeiend. Er werd weer een hele sloot aan Grieken geinterviewd die het niet meer zag zitten, en het door de NOS gespinde verhaal herhaalde dat met terugkeer naar de Drachme het land verloren was.
  Vervolgens werden allemaal kranten artikelen erbij gehaald en samengevat dat het Nederland heel veel geld gaat kosten als de Grieken terug gaan naar de drachme, en dat het ook een dom besluit zou zijn.
  Vlak voor het referendum zie hilversum 1 dat de demonstratie van het Ja-kamp groter was (dat kan) maar ook dat de mensen van het Ja kamp beter Engels konder praten en dat zegt ook wat! Wat de NOS bedoelt is dat 60% van de Grieken, die Nee gestemd heeft, niet zo slim is.
  Raar is dat er veel economen zijn, waaronder Nobelprijswinnaars, die de Grexit juist als oplossing zien. Maar dat soort geluiden worden halsstarrig uit de ether gehouden door de NOS.
  De geesten worden rijp gemaakt voor een nieuw steunpakket. Wat Rutte zegt: “De Grieken moeten niet met een flut verhaal komen” is fout, hij had moeten zeggen dat ze in principe uit de Eurozonen gezet zouden moeten worden na deze nee, en zelf maar moeten uitleggen waarom niet. Rutte zegt eigenlijk dat de Grieken in de Eurozone moeten blijven, met zoveel woorden.

 58. poldi

  Uit een uitgebreid onderzoek door Bureau Consumentenonderzoek in opdracht van de De Telegraaf vond 60 procent dat Griekenland in
  de eurozone moet blijven en dat juist Nederland de door een continue crisis geteisterde muntunie moet verlaten.

  Het onderzoek dat Wilders recent liet uitvoeren, naar uittreding uit de EU waardoor hij weer eens werd weggehoond gaf in grote lijnen
  ook die conclusie, maar dan wetenschappelijk en financieel onderbouwd.

  Maar ja, Wilders hè. Dan krijgen sommigen een anti-Wilders obsessie en kúnnen het met hun bek vol meel niet toegeven. Die zogenaamde correcte politici. Die zelf wél 7×24 uur de bevolking belazeren en voorliegen. Zaterdag: “Bij Grexit, Griekenland uit de euro”. Zondag: “We gaan weer praten”. Wat een waardeloze prutsers daar in Den Haag en Brussel.

  En daarom Nederland eruit al kost het ons wat. Maar dan is het ook afgelopen. Nu blijft het een eindeloos betalen en zeker nu met de arme zuidelijke landen en er steeds meer zwakke landen wordt geronseld zoals Servie en in de nabije toekomst Oekraine. Hier komt nooit een einde aan. Dus ERUIT nu. Solidair zijn met Engeland . Dan volgen er nog meer…

  1. DarkFuture

   Zorgwekkend is ook dat de zuidelijke EU-staten geteisterd worden door migrantenstromen en door de kosten die dat met zich meebrengt nóg verder verarmen.

   De kosten ter instandhouding van de Europese Utopie zullen dus niet afnemen maar juist gaan toenemen.

   Dit gaat niet stoppen met de Griekse tragedie. andere zuidelijke staten, en ook Frankrijk met zijn zeer kostbare islamitische getto’s zullen spoedig volgen.

   Ergo: het Nederlandse volk is misleid met de toetreding. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

   1. poldi

    Groot gelijk DarkFuture want de islamisering woekert als een kankergezel voort en zo te zien maakt niemand muv Wilders zich daar druk over.
    Let op mijn woorden de islamisering wordt onze ondergang en niet de euro crisis !

 59. _Mediaevist_

  Hier is dan ook het keiharde bewijs, de EU streeft actieve islamisering na! Het is wel duidelijk dat de migrantenstromen niet gestopt zullen worden maar alleen aangemoedigd. De Moslimkraan MOET wagenwijd open van de EU-fascisten.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/eu_wij_willen_meer_politieke_i.html

  1. Simon Brouwenstein

   “Hier is dan ook het keiharde bewijs, de EU streeft actieve islamisering na”

   Kan Mediaevist een citaat uit een beleidsstuk of een uitspraak van een Europese politicus citeren waaruit blijkt dat islamisering een doelstelling van beleid is?

 60. _Mediaevist_

  Lees het stuk van Mogherini er maar op na – het is ontluisterend.
  “Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe’s history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe’s present and future.”
  “I am not afraid to say that political Islam should be part of the picture.”

  http://eeas.europa.eu/statements-eeas/docs/150624islamfepsdeliv.pdf

 61. DarkFuture

  Sukkel Brouwenstein weet niet wat er speelt in de wereld…

  http://www.infowars.com/eu-security-head-political-islam-is-the-future-of-europe/

 62. Simon Brouwenstein

  Beste Mediaevist,

  Dit stuk bevat enkele observaties van Mogherini maar de vraag was waaruit blijkt dat islamisering een doelstelling van Europees beleid is.

  1. _Mediaevist_

   Het blijkt mijns inziens klip en klaar uit dat stuk, vooral in aanmerking genomen dat Mogherini een positie heeft met een tamelijk grote verantwoordelijkheid. Zij spreekt uit naam van de EU. Tja, als u dat niet wilt zien dan kan ik u niet verder helpen.

   1. Simon Brouwenstein

    In het stuk, beste Mediaevist, spreekt zij haar zorgen uit over de opkomst van de politieke islam in Europa en spreekt ook over mogelijkheden die terug te dringen. Daaruit volgt niet dat islamisering een doelstelling van beleid is, zoals u aangaf, maar dat dit nadrukkelijk niet een doelstelling van beleid is.

    1. _Mediaevist_

     Ik interpreteer het anders, namelijk dat de politieke islam een groter stuk van de Europese taart moet gaan krijgen. En dat de scherpe kantjes eraf kunnen door mensen banen te geven, een perspectief. Maar ze ziet weer eens niet dat veel Daesh-volgers best een aardig baantje hadden dat ze opgaven om voor het Kalifaat aan het slachten te gaan. Ze ziet weer eens niet dat de kern van de religie op gespannen voet staat met de rechtsstaat zoals deze oa door Kant en Hegel is vormgegeven.

     1. Simon Brouwenstein

      Beste Mediavist,
      U stelde dat islamisering een doelstelling van EU-beleid was. Mogherini zoekt juist naar oplossingen om die tegen te gaan en geeft aan dat werk de beste manier is om te voorkomen dat jongeren niet radicaliseren. Daaruit volgt dat islamisering nadrukkelijk niet doelstelling van beleid is, integendeel men probeert dat tegen te gaan.
      Dat ze de islam weer iets anders beoordeelt dan u, Kant en Hegel is een andere kwestie.

 63. DarkFuture

  De typische sukkel weet niet wat er speelt in de wereld, doch instinctmatig zal hij dat niet etaleren op een medium zoals internet.

  Derhalve is Brouwenstein een atypische sukkel, want hij etaleert voortdurend zijn domheid. Zolang er niet op het NOS-journaal verteld wordt dat de Islam niet deugt, gelooft deze bejaarde hippie in de onschuld ervan.

  Triest creatuur.

  1. Gielah

   Hij is niet zo dom, hoor… en ook nog niet bejaard.
   Hij weet precies hoe het zit.
   Twijfel daar maar niet aan.

   Hij is alleen in dienst ván.

   1. DarkFuture

    Het is niet bekend in hoeverre badeendje nog functioneert als valse profeet van de EU propagandisten. Het is zeer wel mogelijk dat deze dwaas zijn leugens zo vaak herhaald heeft, dat ie er zelf in is gaan geloven.

    Blind faith. In de goedheid en positieve eigenschappen van dobber- en zandneger.

    De geschiedenis leert anders.

    1. DarkFuture

     Overigens is ie bejaard, en zo niet dan grenst ie daaraan. Als je dat van mij niet wilt aannemen zou je het aan collega-specialist Terzo kunnen vragen.

   2. Simon Brouwenstein

    Het was me nog niet bekend dat op DDS een leeftijdsgrens geldt voor het plaatsen van bijdragen en ook niet dat bejaarden vanwege hun leeftijd niet serieus moeten worden genomen.

    Ik verwijs terzake graag naar Prediker 11:10.

    1. DarkFuture

     Brouwenstein heeft weer eens last van waanvoorstellingen: de dwaas meent wel dat iemand hier begonnen is over een leeftijdsgrens.

     Overigens hebben we geen behoefte aan bejaarde dwazen die hier binnenstruikelen met Bijbelteksten.

 64. Daniel

  Dit speelt er wel::
  Nu hebben de Duitse belastingbetalers 70 miljard en de Nederlandse 12 miljard euro tegoed van een land dat dat absoluut niet kan terugbetalen.
  En dat loopt op en dat krijgen we nooit weer.
  Hoeveel is dat per persoon in Nederland?
  1000 Euro per persoon.

  1. DarkFuture

   12 miljard? Andere bronnen spreken van 20-25 miljard euro. Gezien het ridicule wegsmijt-beleid van onze geachte overheid lijkt me dat laatste meer acceptabel.

 65. Seneca

  islam heeft niets met dit item te maken maar als ons dwaallichtje zegt dat Mogherini haar best doet om een ‘oplossing’ te zoeken voor het islam probleem, dan dient het lichtje naar Specsavers te gaan en daar een nieuwe bril kopen. (dit bedrijf geeft er zelfs twee voor de prijs van één). Dan moet hij maar eens goed de artikelen lezen die aan deze uiterst linkse muts (zij is communiste dus een nazi) gewijd zijn. misschien komt er van boven ‘verlichting’.

  1. Simon Brouwenstein

   Kunt u, beste Seneca, een uitspraak van haar citeren waaruit blijkt dat zij de islamisering van Europa nastreeft?

 66. DarkFuture

  Puur academisch gezwets, daar de resultante hetzelfde is of dat je het nu nastreeft dan wel gedoogt.

  1. nick

   Precies, je ziet toch wat er gaande is, dat lijkt me bewijs genoeg tenzij je doofblind bent, dan zou je het niet uit jezelf kunnen weten maar slechts door informatie van de mensen om je heen, die wel kunnen zien en horen!
   Indien je dan nog niet geloofd wat er gaande is, ontbreekt het je aan herseninhoud of heb je een ontkenningsziekte.

   1. Gielah

    De ontkenningsziekte is vaak behoorlijk lucratief!
    Om die reden zetten karakterzwakken hun betonnen oogkleppen maar al te graag op.

 67. H.Vaes

  Diegenen, die nu nog durven te beweren dat Wilders aangaande dit onderwerp, raaskalt, moeten wat mij betreft toch enige dagen per week naar de dagopvang.
  Overigens wat mij betreft heeft Wilders ook met al zijn onderwerpen het gelijk aan zijn kant.
  Al de commentaren die hij lanceert komen tenminste aan en worden dan het gesprek van de dag.

 68. _Mediaevist_

  Een groot probleem met de extreem-linksen is dat ze de EU lijken te willen gebruiken als een groot sociologisch experiment om de ideale multiculti-samenleving te maken. Alles moet ervoor aan de kant, mensenlevens zijn in feite niet van belang voor hen – het gaat om het zogenaamde ideaal. En als ze geen gelijk krijgen en het op een mislukking uitdraait – waar het op lijkt – dan zullen de gevolgen ronduit desastreus zijn. Dat kan nooit meer worden gerepareerd. De vingerafdrukken van de linkse Soros zaten bv bij de interventie in Libië en de regime-wijziging in Oekraïne. Erg veel goeds heeft een en ander niet gebracht.

  1. Simon Brouwenstein

   Zie ik goed, Mediaevist, dat u geen antwoord meer heeft op mijn constatering van 11:12 ?

   1. Lost Paradise

    Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger Buitenlandse Zaken en Veiligheid namens de Europese Commissie, heeft voor de nodige consternatie gezorgd door te zeggen dat de ‘politieke islam’ een belangrijk onderdeel is van de toekomst van Europa. Mogherini reageerde op de recente islamitische terreuraanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit. Ze trok fel van leer tegen critici van de massa-immigratie naar Europa, en wees het idee dat er een botsing van beschavingen is resoluut van de hand. ‘De islam hoort bij Europa. Het heeft een plek in de Europese geschiedenis, in onze cultuur, in ons voedsel, en –wat het belangrijkste is- in Europa’s heden en toekomst,’ schreef ze. ‘Ik ben niet bang te zeggen dat de POLITIEKE islam hier deel van zou moeten uitmaken. Religie speelt een rol in de politiek – niet altijd ten goede, niet altijd ten kwade. Religie kan een onderdeel zijn van het proces. Het gaat erom of dit proces democratisch is of niet.’

    Met het openlijk promoten van de politieke islam, schendt de Mogherini werkelijk alle principes waarop de Westerse democratieën zijn gebouwd, zoals de scheiding van kerk –in haar geval: van moskee- en staat.

    In bijna alle landen die worden geregeerd door de politieke islam staan de Sharia wetten geheel of voor een aanzienlijk deel centraal. De hoogste EU ‘baas’ van Buitenlandse Zaken en Veiligheid vindt dus dat dit systeem, dat tot de meest onderdrukkende ter wereld behoort en vrouwen degradeert tot weinig meer dan slavinnen, dat christenen gruwelijk vervolgt en niet-moslims vaak zonder vorm van proces vermoordt enkel omdat ze de islam niet aanhangen, de toekomst is van Europa.

    1. Simon Brouwenstein

     Kunt u nog even de bron vermelden, beste Lost Paradise?

    2. Simon Brouwenstein

     “”The so-called Islamic State is putting forward an unprecedented attempt to pervert Islam for justifying a wicked political and strategic project. … Daʼesh is Islam’s worst enemy in today’s world. Its victims are first and foremost Muslim people. Islam is a victim itself.”

     Hier is Lost Paradise het vast wel mee eens.

   2. Jasterke

    nou…nee 😛

   3. _Mediaevist_

    Ik heb nog wel een antwoord voor u – het stuk streeft mijns inziens islamisering na om de volgende redenen:
    – Er wordt een grotere rol van de politieke Islam in Europa bepleit, islamisering.
    – Er wordt gehamerd op een ‘grotere solidariteit’ met vluchtelingen waarbij alleen aan de optie van een grotere massa-immigratie wordt gedacht, de facto islamisering.
    – Bezwaren van mensen die zo hun bedenkingen bij meer Islam hebben worden hautain onder tafel geveegd met ‘die hebben het niet begrepen’ -> totalitair en zonder enige inhoudelijke argumentatie.

    Ten aanzien van het tegengaan van radicalisering staat er ook een en ander in het stuk. Die constatering is wel juist. Blijf echter van mening dat er veel meer voor dan tegen islamisering in het stuk staat.

    We weten allemaal hoe het in confrontaties met de Islam afliep met het Zoroastrisme in Perzië, het Hindoeïsme in Afghanistan en Pakistan, het Christendom in het Midden-Oosten en ga zo maar door.

    1. Simon Brouwenstein

     “Er wordt een grotere rol van de politieke Islam in Europa bepleit, islamisering.”

     Kunt u, beste Mediaevist, een citaat geven waaruit dit blijkt?

 69. Brandaris

  Een prima analyse van Wilders waar weinig op af te dingen valt: het ondemocratische moloch dat de ‘Europese Unie’ heet is immers gedoemd om te mislukken en een lidmaatschap van een land als Griekenland, dat zich met behulp van het malicieuze Goldman Sachs de Europese Unie in heeft gefraudeerd, toont aan hoe potsierlijk en insolide dit moloch de facto is. Griekenland is eigenlijk de Simon Brouwenstein van de Europese Unie: steeds terugkomen om te zuigen en geen enkele waardige bijdrage weten te brouwen.

 70. _Mediaevist_

  “Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe’s history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe’s present and future,” wrote Mogherini, before adding, “I am not afraid to say that political Islam should be part of the picture. Religion plays a role in politics – not always for good, not always for bad. Religion can be part of the process. What makes the difference is whether the process is democratic or not.”

  Politieke Islam wordt hier voorgesteld als een fenomeen dat hoort bij de politieke toekomst van Europa, kan er niets anders van maken. Kennelijk kunt u dat wel, knap.

  1. Simon Brouwenstein

   De stelling was dat Mogherini de islamisering van Europa wil bevorderen.
   Het enige wat ze hier stelt dat, als er moslims in Europa wonen, er in onze rechtsorde ook plaats moet zijn voor de politieke uitdrukking ervan, zoals de aanwezigheid van christenen ook het democratische recht van christelijke politiek mogelijk impliceert.
   Als je meent dat de islam niet hoort bij Europa sta je buiten de werkelijkheid: er wonen miljoenen moslims en die hebben vrijheid van godsdienst, meningsuiting en politieke machtsvorming. Als je radicalisering wilt voorkomen zul je ze die plek moeten gunnen. Met bevordering van islamisering heeft dat niets te maken, wel met het bestrijden van islamistisch extremisme.

   1. _Mediaevist_

    Het faciliteren van het binnen laten lopen van miljoenen moslims heeft m.i. wel degelijk met bevordering van islamisering van doen. Het wordt een welles-nietes verhaal zo. Discussie inzake dit specifieke onderwerp dient verder geen doel meer. De standpunten zijn voldoende uiteengezet en het meningsverschil blijft.

    1. Simon Brouwenstein

     “Het faciliteren van het binnen laten lopen van miljoenen moslims ”

     Nee, want islamisering is geen doelstelling van beleid, hoogstens een mogelijk niet beoogd bijverschijnsel van de gevoerde immigratiebeleid. Voor het immigratiebeleid golden en gelden overwegingen van economische en humanitaire aard, het bevorderen van islamisering is daarin niet een argument.

     U maakte uw bizarre bewering op geen enkel punt aannemelijk. Q.e.d.

 71. _Mediaevist_

  Als bepaalde acties een situatie veroorzaken en dit is bekend en je gaat er toch mee door – met andere woorden je creëert willens en wetens die situatie- dan wordt het vanzelf onderdeel van het beleid.

  Leuke oproep vandaag ook weer: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24244924/__Oproep_tot_jihadbendes__.html

  1. DarkFuture

   Dergelijke perfide geschriften worden nu nog ondergronds gepubliceerd, maar als we nog even geduld hebben gaat de EU de distributie verzorgen: Federica Mogherini zet wel even een uitgeverijtje op, en zoals verwacht kan worden op kosten van de europese belastingsslaaf.

 72. Nicky

  Mediaevist, leuk artikel. Huiveringwekkend.

  Maar ik heb te lang tussen de muslims geleefd om me niet te verbazen over

  a). hun slachtoffer mentaliteit, die in de genen zit en heul heul diep!

  b). het omdraaien van feiten tot (vaak gove) leugens:

  “De schrijvers roepen militanten op zich (in Westelijke landen) te bewapenen, hun huizen te beveiligen, hun auto’s te gebruiken als wapens tegen de politie en zich voor te bereiden op gewapende confrontaties met de politie”.

  „Richt straatbendes op, rekruteer leden, infiltreer in andere bendes, versterk je huis en verzamel wapens in verborgen plaatsen.”

 73. Nicky

  gove – grove

 74. Brandaris

  Brouwenstein: ” Nee, want islamisering is geen doelstelling van beleid, hoogstens een mogelijk niet beoogd bijverschijnsel van de gevoerde immigratiebeleid. ”

  Indien de islamisering een niet beoogd/voorzien neveneffect van het gevoerde (wan)beleid is, is de Nederlandse regering van de afgelopen decennia ontegenzeggelijk in verregaande staat incompetent. Regeren is immers vooruitzien.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat is een andere kwestie, beste heer Brandaris.

 75. _Mediaevist_

  Die ‘Wir haben es nicht gewusst’ flauwekul die men evt straks gaat uitkramen als de pleuris uitbreekt daar valt echt niet mee aan te komen.

  Het doet aan voorwaardelijk opzet denken, hetgeen bekend is uit het strafrecht.

  “Voorwaardelijk opzet (Latijn: dolus eventualis), ook wel kansopzet genoemd, is opzet met mogelijkheidsbewustzijn.
  Het is eigenlijk een misleidende term. Er is eigenlijk niets voorwaardelijks aan het opzet. De dader weet dat zijn daad een bepaald gevolg kan hebben (mogelijkheidsbewustzijn), maar neemt de gevolgen op de koop toe. Hij heeft het in zijn macht om deze kans tot nul te reduceren, maar doet dit niet omdat hij zijn gedrag zo graag wil uitvoeren. Voorwaardelijk opzet is de ondergrens van opzet. Andere vormen van opzet zijn noodzakelijkheidbewustzijn en zuiver opzet.”

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Mediaevist,

   Ik zie dat u van de beschuldiging bewust islamisering na te streven inmiddels bent teruggekrabbeld naar het verwijtbaar een probleem niet te hebben voorkomen.

   Daarover kan men discussiëren maar dat is een totaal andere vraagstelling.

 76. _Mediaevist_

  Beste mijnheer Brouwenstein, willens en wetens de zeer reële kans op de koop toenemen, het makkelijk kunnen voorkomen en er toch niets aan doen is in mijn optiek een bewust streven – een opzet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.