90-jarige man redt zijn hoogbejaarde echtgenote uit een brandend huis

De twee zijn al 68 jaar lang met elkaar getrouwd.

Arthur Schneider is een 90-jarige man uit North-Carolina, Amerika. Onlangs werd hij een ware held; hij redde zijn vrouw namelijk uit een brandend huis.

Arthur kwam in actie toen een elektrische transformer op straat geraakt werd door bliksem. Het gevolg? Zijn huis werd meteen in vuur en vlam gezet. Letterlijk. Gelukkig was het vrij gemakkelijk voor Arthur om te ontsnappen; hij kon gewoon weglopen.

Helaas was er één heel groot probleem: zijn vrouw was ergens anders in het huis. Ook kan ze niet meer lopen én dementeert ze. Met andere woorden, Rosemary stond op het punt om levend te verbranden.

Arthur legt uit:

“Ik moest teruggaan om haar te halen; ze is een deel van me.”

En dus ging Arthur naar de andere kant van het huis en haalde hij zijn vrouw op. Toen hij naar haar toerende gingen alle rookalarmen af; er was dus ongelooflijk veel lawaai. Om het nog erger te maken viel de elektriciteit vervolgens ook nog eens uit; Arthur kon niets meer zien. Hij moest dus op de tast naar zijn vrouw toe – en toen hij haar eenmaal had gevonden moest hij haar op de tast redden.

Screen Shot 2015-08-09 at 15.20.22

Gelukkig lukte het Arthur om zijn vrouw te redden. Hij reed haar naar buiten en zette haar neer op de veranda. Toen was er een nieuw probleem: de trap om van de veranda te komen is niet geschikt voor een rolstoel. Daarom rende de heldhaftige Arthurs vervolgens – zonder wandelstok, dit terwijl hij behoorlijk mank loopt – naar een buurman. Die hielp hem om Rosemary en haar rolstoel van de veranda te tillen.

Het bewijst maar weer eens dat een man letterlijk door vuur wil gaan voor zijn vrouw als hij ontzettend veel van haar houdt. En ja, dat doet Arthur; Rosemary is werkelijk zijn zielsverwant. De afgelopen jaren zorgt hij dag in, dag uit voor haar; hij voedt zijn dementerende vrouw en verschoont haar. Hij stond er zelfs op dat ze haar ziekenhuisbed naast zijn bed zette, zodat ze toch nog bij elkaar konden slapen.

Arthur en Rosemary ontmoetten elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij diende toen in Guam bij de marine. Zij schreef hem regelmatig brieven – en hij schreef terug. Dat was blijkbaar een manier voor Amerikanen om soldaten te motiveren tijdens hun diensttijd (die toen natuurlijk bijzonder zwaar en gevaarlijk was). Na elkaar te hebben geschreven spraken ze met elkaar af. Sindsdien zijn ze bij elkaar. Ze hebben negen kinderen, 20 kleinkinderen, en 2 achterkleinkinderen. Arthur:

“We hebben een mooi huwelijk. Als je samenwoont en van iemand houdt kun je het je niet veroorloven om die persoon te verliezen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.