Santpoortse feestweek eindigt in rellen tegen politie

Santpoortse feestweek eindigt in rellen tegen politie

Negen mensen zijn aangehouden.

De Sandpoortse Feestweek verliep geweldig. Mensen hadden een bijzonder leuke tijd, en vierden werkelijk één groot feest. Geweldig natuurlijk, zeker in de zomer. Mensen hebben dan immers tijd.

Hoewel het begin van de feestweek fantastisch was liep het helaas wat minder goed af. De Telegraaf bericht namelijk dat er gisteravond rellen waren:

Na afsluiting van de Santpoortse feestweek is het zaterdagavond laat tot rellen gekomen waarbij de feestgangers zich tegen de politie keerden. Negen mensen zijn aangehouden, bevestigde een woordvoerster van de politie.

Omdat het zo misging werden er ook politiehonden ingezet. Uiteindelijk werd één persoon opgenomen in het ziekenhuis; het ging om een 14-jarig meisje. Het goede nieuws is dat de politie zegt dat haar fysieke problemen niet veroorzaakt werden door de rellen of de reactie van de politie erop.

In totaal waren er 300 mensen betrokken bij de gevechten. Het aantal aanhoudingen - negen - is dan nog vrij minimaal te noemen, maar wellicht dat de meeste mensen op een gegeven moment ophielden met rellen toen de politie echt in actie kwam.

Afgelopen vrijdag ging het helaas ook minder goed in Noord-Santpoort. Ook toen waren er gevechten en ook toen moest de politie ingrijpen. Een agent die moest optreden liet toen al weten op Twitter dat het "niet leuk meer" was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties