Santpoortse feestweek eindigt in rellen tegen politie

Geen categorieaug 09 2015, 17:00
Negen mensen zijn aangehouden.
De Sandpoortse Feestweek verliep geweldig. Mensen hadden een bijzonder leuke tijd, en vierden werkelijk één groot feest. Geweldig natuurlijk, zeker in de zomer. Mensen hebben dan immers tijd.
Hoewel het begin van de feestweek fantastisch was liep het helaas wat minder goed af. De Telegraaf bericht namelijk dat er gisteravond rellen waren:
Na afsluiting van de Santpoortse feestweek is het zaterdagavond laat tot rellen gekomen waarbij de feestgangers zich tegen de politie keerden. Negen mensen zijn aangehouden, bevestigde een woordvoerster van de politie.
Omdat het zo misging werden er ook politiehonden ingezet. Uiteindelijk werd één persoon opgenomen in het ziekenhuis; het ging om een 14-jarig meisje. Het goede nieuws is dat de politie zegt dat haar fysieke problemen niet veroorzaakt werden door de rellen of de reactie van de politie erop.
In totaal waren er 300 mensen betrokken bij de gevechten. Het aantal aanhoudingen - negen - is dan nog vrij minimaal te noemen, maar wellicht dat de meeste mensen op een gegeven moment ophielden met rellen toen de politie echt in actie kwam.
Afgelopen vrijdag ging het helaas ook minder goed in Noord-Santpoort. Ook toen waren er gevechten en ook toen moest de politie ingrijpen. Een agent die moest optreden liet toen al weten op Twitter dat het "niet leuk meer" was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten