Akkoord met Griekenland over derde steunpakket

Het Zuid-Europese land krijgt een nieuw pakket van 86 miljard euro.

De internationale geldschieters en Griekenland hebben een akkoord bereikt over een nieuw steunpakket ter waarde van 86 miljard euro. Dat maakte het Griekse ministerie van Financiën vanmorgen vroeg bekend.

“Er is een akkoord bereikt. Enkele kleine details worden nu besproken,” aldus een ambtenaar van het ministerie. Dit akkoord werd bereikt na een marathonsessie waarin alle betrokken partijen zoveel mogelijk hun eigen zin wilden krijgen.

Griekenland heeft een nieuw steunpakket nodig omdat diens banken anders vrijwel zeker onmiddellijk omvallen. Het gevolg daarvan is natuurlijk dat de hele economie nog verder in elkaar stort en het land failliet gaat. Voor veel Grieken – en andere Europeanen – is dat een waar nachtmerriescenario.

De Telegraaf legt uit:

Athene wil een driejarig leningenprogramma voor circa 86 miljard euro uit het Europees noodfonds ESM. Sinds half juli onderhandelde de Griekse regering met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM over de voorwaarden voor de steun.

Sinds half juli onderhandelen deze partijen al met elkaar. Ze spreken constant met elkaar, iedereen doet water bij de wijn, maar tot vannacht kwam er maar geen akkoord. Eén van de redenen daarvoor is dat het IMF, de EC, de ECB en het ESM de nieuwe Griekse regering niet echt vertrouwen. Zij zijn bang dat premier Tsipras allerlei toezeggingen doet zonder dat hij de wil heeft om het akkoord daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Klaarblijkelijk heeft hij hen alsnog kunnen overtuigen van zijn intenties.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. LantR.fant

  Er is werkelijk geen econoom meer te vinden die nog enig heil ziet in de redding van Griekenland, maar dat weerhoudt de regeerders er niet van om nog meer van de burgers afgeperst belastinggeld in dit zwarte gat de donderen.
  Hun sprookje mag niet kapot.

  1. Nely

   Zullen ze nu ook nog denken dat ze daar inderdaad de komende 3 jaar genoeg aan hebben. Hoe groot is de plaat voor de kop van de EU-leiders?

 2. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Britse-eurosceptici-beschuldigen-EU-van-indoctrinatie-kinderen-2669813W/?masterpageid=158493

  De eurosceptische club Business for Britain klaagt steen en been: met deze honderden miljoenen probeert ‘Brussel’ het Britse referendum over de EU ‘te beïnvloeden’, is de beschuldiging.

  De Europese Unie (EU) geeft meer dan 500 miljoen pond per jaar (zo’n 664 miljoen euro) uit aan zelfpromotie, iets dat mogelijk een ‘verraderlijk’ effect heeft op de uitkomst van het referendum over de toekomst van Groot-Brittannië binnen de EU. Dat zegt althans Business for Britain, schrijft The Telegraph.

  Ik heb het hier al eens geschreven; tegen de tijd dat er een referendum wordt gehouden zal de EU ons geld uitgeven aan reclame voor het goede doel.

  Toevallig lag er bij de dokter een kinderkrantje; walgelijk zoals daarin al propaganda wordt gemaakt.

  De kinderen worden niet meer gestimuleerd om zelfstandig te leren nadenken, maar ze worden gehersenspoeld met het positieve denken over de EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.