Meisje van 20 verdrinkt, omdat streng-religieuze vader niet wil dat reddingsbrigadiers haar aanraken

Geen categorieaug 10 2015, 21:00
Door de blokkerende actie van een grote boze vader, is een 20-jarig meisje verdronken in zee. Vlakbij het strand van Dubai.
In Dubai is een jong meisje van 20 jaar onlangs overleden, omdat haar vader het de mannen van de kustwacht verhinderde om bij zijn dochter te komen. Het meisje was aan het verdrinken in zee, toen de reddingsbrigadiers naar haar toe snelden.
Maar de vader van het meisje stond niet toe dat de mannen haar zouden redden. De reden? Ze zouden daarvoor zijn dochter moeten aanraken. En dat is tegen de familie-eer, want de mannen van de Dubai Baywatch zijn vreemden. De vader liet dus liever zijn jonge dochter verdrinken, dan dat zij gered zou worden door 'vreemde mannenhanden'.
Terwijl zij op het water vocht voor haar leven, vocht haar vader op het droge met twee strandwachten. De vrouw verdronk, zegt een politiefunctionaris tegenover het Emirates24 News.
"De vader, een grote sterke man, wilde liever dat zijn dochter zou verdrinken dan aangeraakt door vreemdelingen", zegt de agent. "Ze zou waarschijnlijk overleefd hebben, aangezien de hulpverleners zich slechts op zo'n kleine afstand van haar bevonden."
De mannen van de kustwacht hebben het er zelf ook moeilijk mee. Luitenant Burqibah - die erbij was op de bewuste dag, kan de beelden maar niet van zijn netvlies gewist krijgen:
“This is one of the incidents which I cannot forget. It shocked me and many others who were involved in the case."
De orthodox gelovige vader van het meisje zit momenteel vast vanwege zijn aandeel in de tragische dood van zijn dochter. Hij is door de autoriteiten aangeklaagd en vervolgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten