Auto van een toerist dreigt in het water te vallen. Dan schieten voorbijgangers op originele wijze te hulp

Geen categorieaug 14 2015, 13:16
Net op tijd.
Een mooie reddingsactie in Istanbul. Toeristen in de Turkse stad hadden een auto gehuurd, en die aan de oever van de Bosporus geparkeerd om wat musea te bezoeken. Prima, zou je zeggen.
Maar terwijl de toeristen van de musea en het lekkere weer genoten, bleek dat ze waren vergeten om de auto op de handrem te zetten... Met als gevolg dat de auto langzaam maar zeker richting de oever van de rivier reed.
Screen Shot 2015-08-14 at 13.00.08
De auto kukelde al half over de rand, maar toen besloten voorbijgangers om snel in te grijpen. Het was onmogelijk om met mankracht de auto weer op de kant te trekken, maar ze konden wel zorgen dat de wagen niet nóg verder over de rand zou rijden. Wat deden ze? Ze gingen op de motorkap zitten! Op die manier vormden ze een tegenwicht waardoor de auto bleef staan.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Watch-Good-Samaritans-save-tourists-car-from-plunging-into-the-sea-480p1.mp4"][/video]
Ze wachtten op de motorkap totdat er een hijskraan kwam om de auto op de kant te trekken. Maar goed dat die voorbijgangers zo oplettend waren, anders was de vakantie van deze toeristen letterlijk en figuurlijk in het water gevallen!
Screen Shot 2015-08-14 at 13.00.26
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten