Boko Haram stuurt honderden strijders naar Libië om ISIS te helpen

ISIS ziet Libië als toegangspoort naar Europa…

De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram heeft zich loyaal verklaard aan ISIS, en voegt nu ook de daad bij het woord. De Afrikaanse terroristen sturen maar liefst tweehonderd radicale strijders naar Libië om hun ISIS-collega’s te helpen.

De Libische afdeling van ISIS strijdt al maanden om controle te krijgen over het Noord-Afrikaanse land, dat verscheurd wordt door burgeroorlog sinds de val van kolonel Khadaffi. Libië is niet alleen aantrekkelijk voor de radicale terreurorganisatie vanwege de vele olievelden, maar wordt door ISIS ook gezien als toegangspoort naar Europa. Recent verklaarde ISIS dat de stad Sirte hun hoofdstad in Libië is.

ISIS-jeeps in Sirte, Libië
ISIS-jeeps in Sirte, Libië

De groeiende invloed van ISIS in het land is zorgwekkend. Het is slecht nieuws voor mensen in het land die ISIS radicale leer niet onderschrijven, zoals christenen. Maar wat misschien nog wel veel enger is, is dat ISIS van plan is om radicale strijders als “vluchtelingen” naar Europa te sturen op boten. Tussen de bootvluchtelingen die op boten de Middellandse Zee oversteken vanuit Noord-Afrika, zouden ISIS-strijders zich makkelijk kunnen verschuilen zonder te worden opgemerkt.

ISIS ziet vooral Rome als een volgend potentieel doelwit. Strijders van de terreurgroep spreken regelmatig de wens uit om het Vaticaan – de hoofdstad van een in hun ogen valse godsdienst – te veroveren. Ook postten ISIS-supporters gephotoshopte afbeeldingen op Twitter van een wapperende ISIS-vlag boven het plein van de Sint-Pieter in Rome.

ISIS-magazine-336569
Een angstaanjagend beeld: De ISIS-vlag wappert voor de Sint-Pieter

Dat de terreurorganisatie vastbesloten is om haar invloed uit te breiden in Noord-Afrika, is inmiddels meer dan duidelijk. Maar daar zal de strijd van ISIS niet stoppen: Uit bizarre kaarten die door ISIS-strijders veelvuldig worden gedeeld op sociale media, blijkt dat de ambitie van de radicale soennieten nog veel verder reikt. Syrië, Irak en Libië zijn slechts het begin.

ISIS-336567

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Lost Paradise

  Radicale soennieten zijn het gif in de wereld. Hoewel chemische/massa-vernietigingswapens verboden zijn, zouden ze nu fantastisch van pas komen om dit ongedierte uit te roeien.

  1. monach

   De bron van dit gif is de Koran. Dus bestrijdt en verbiedt deze bron dan heb je geen massa-vernietigingswapens.

   1. Nog1

    De Koran is voor de helft een bewerking van de bijbel. Wil je dat gedeelte nog wel toestaan?

    1. Gielah

     Niet een bewerking ván…. een verdrááing van!
     Zoiets heet liegen.

     Elke keer als u hier onverhoopt weer eens opduikt, komt er dit soort onzin uit.
     Ook al dáárom geloof ik er niets van dat u voor de klas staat.
     Ze konden daar dan beter en veiliger de glazenwasser neerzetten.

     1. Nog1

      @ Gielah

      Wat wij zeggen spreekt elkaar niet tegen. Een verdraaiing (zoals jij het noemt) is ook een bewerking.

      Als ik de historische bronnen vergelijk met beide boeken, zijn ze allebei een bewerking van de waarheid. De Yeshu ben Josef van bv Flavius Josephus lijkt maar weinig op de Xristos die Paulus een kwart eeuw later ervan gemaakt heeft.

     2. Simon Brouwenstein

      Mevrouw Gielah zal toch niet willen ontkennen dat de koran inhoudelijk in sterke mate aansluit op de Bijbel?
      Mogelijk is haar ook bekend dat de teksten in de Koran in belangrijke mate blijken te zijn geschreven voor en na de tijd waarin de legendarische figuur Mohammed verondersteld wordt te hebben geleefd. De Koran is dus, net als de Bijbel, een boek dat in een periode van meerdere eeuwen werd geschreven, herschreven, gecensureerd en aangepast. Daarmee is het veeleer een neerslag van een literair-religieuze traditie dan het werk van een of meer (al dan niet direct door God of Allah geïnspireerde) auteurs.

     3. zomaar

      Nog1 en Simon , mag ik beide heren erop wijzen , dat zij spreken over het oude testament , en hier de vergelijking mee doen !!.

      conclusie nogmaals de moslim zou een tweede humane druk van hun koran uit moeten brengen .

      zoals de christenen het nieuw testament kennen , heel humaan .

    2. LantR.fant

     Als je aardappelen in zoutzuur kookt ga je van een goed ingrediënt toch iets dodelijks maken.

 2. Geah

  Wie zo’n ISIS- dobberneger in huis opneemt kan hem aftrekken : ) 😉 aldus de fiscus……

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24413121/__Zorg_voor_vluchteling_aftrekbaar__.html

  1. LantR.fant

   En wat ze vandaag stimuleren gaan ze morgen verplichten.

  2. skeeter

   @ Geah,
   wat als je er een paar omlegt, is dat ongedierte bestrijding ook aftrekbaar?

 3. Bromsnor

  Aangezien jihadisme een belangrijk onderdeel van de islam is zal er dus jihadisme zijn zolang er islam is.

  Het is niet anders.

 4. Geah

  Het wordt nu echt toch eens tijd dat die gasten op eigen risico verzuipen op de Middellandse Zee….

 5. Nog1

  Het blijft bijzonder hoe hetzelfde feit verschillend gebracht kan worden.

  In de Nigeriaanse media kunnen we lezen dat Boko Haram min of meer verslagen is en dat de restanten op de vlucht geslagen zijn, oa naar Niger en Libië.

  De Wakapost kopt; ‘200 Boko Haram militants Flight Nigeria’ en in een ander artikel; ‘Major General Sarduarna Davies said the Nigerian army Boko Haram terrorist group has been reduced to Wanderers and bandits’

  1. toetssteen

   @Nog1
   Welk een geruststelling! Nu hebben anderen er last van…. ‘Dus’ dan is het weg.
   Ja hoor, zo werkt het ook met sprinkhanen en vlooien.

 6. V.K.

  -Wat een jij-bak.

  -Een ansichtkaart van Rome, blijkbaar gefotoshopt door een Gutmensch welke het weer eens niet kon laten om te refereren naar de kruistochten om IS te downplayen.

  -zeer herkenbaar.

 7. peacemaker

  ben bang dat binnen nu en 5 jaar ook dat soort apevlaggen op de Dom en het Amsterdams museum wapperen.

  1. Nog1

   @ peacemaker

   Dat hoor ik al een paar decennia lang. Ik geloofde het toen niet (en achteraf terecht) en nu nog steeds niet.

   Maar we komen er in 2020 wel weer eens op terug.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Bent u zo bang dat u maar blijft wegkijken? Man o man! Het Midden Oosten staat in brand, Libië is een puinhoop, in Den Haag loopt men bij een demo met IS vlaggen en scanderen Joden aan het gas, maar hé, niets aan het gas.
    Misschien moest u eens naar een fysiotherapeut, om uw nek weer in model te zetten.

 8. Wilhelmson

  Veel fantasie is niet nodig om zich een ISIS wereld voor te stellen en er een angst en afkeer bovenop te leggen. Ook in Europa , waarom zou dat niet kunnen. Korte afstand , massa immigratie en zien wat er nu al in Europa gebeurd met dat klein klompje van dat volk die al onder ons leeft. Neen , fobieën moet men er zich zeker niet intensief bij kweken.
  Of dat racistisch is , betwijfel ik stelligst. Wat Europa doet en toelaat is gewoon misdadig , tegenover de Europeaan en evengoed tegenover de immigrant. Beiden hebben liever hun eigen volk, cultuur en de andere er liefst niet bij. Normaal toch ? Na een weekje of zo vakantie over de grens heb ik het meestal wel gehad en krijg het liefst mijn thuis , ook op reis. Dat hebben die immigranten toch ook ? Satellietje aan de gevel ? Sluier op de kop en sloffen aande voeten en kleedje op de grond doet voor die mensen net gezelfde. Hulp en opvang bij crisis doet men liefst ter plaatse en kort tijdig. Doet dit heen en weer zeulen met mensen eens met dieren en je krijgt gegarandeerd de ganse goegemeente over je heen om je met wet en macht als misdadiger , beul en moordenaar te veroordelen.
  Nou , dat is net zo bij mensen. Mensen worden door de eeuwen heen al te vaak door oorlog en leed uit hun huizen verdreven . Welkom , graag . Maar ga ajb asap terug naar huis. Ik geef je graag wat te nering en groeten mee!

 9. toetssteen

  De complimenten overigens aan Paul vd Bas. Goed uitgewerkt artikel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.