Deze kapper geeft kinderen gratis en voor niets een knipbeurt met een bijzondere reden. Wacht tot je leest waarom

Dat is nog eens een goede reden om naar de kapper te gaan.

In september moeten alle kinderen weer naar school. Daarom besloot deze kapper om iets te doen wat er niet alleen voor zorgt dat de kinderen in zijn stad er piekfijn uitzien op hun eerste schooldag, maar wat ook hun schoolresultaten zal verbeteren.

Courtney Holmes is een kapper in het Amerikaanse stadje Dubuque, in Iowa. Bij de kinderen in zijn buurt merkte hij, dat kinderen tegenwoordig steeds minder lezen. Daar besloot de sympathieke kapper iets aan te doen: Hij gaf de kinderen een gratis knipbeurt, maar daar moesten ze wel iets voor terugdoen.

Screen Shot 2015-08-13 at 10.36.48

Courtney liet de basisschoolleerlingen namelijk een boek lezen. Tijdens de knipbeurt moesten ze Courtney vertellen waar het boek over ging, om te laten zien dat ze het écht aandachtig hadden gelezen. In ruil daarvoor kregen ze gratis en voor niets een flitsend nieuw kapsel.

De kapper had ook geregeld dat een lokale liefdadigheidsorganisatie gratis boeken uitdeelde aan de kinderen in de kapsalon, zodat ze de mogelijkheid kregen om nog meer te lezen. Hij is nu een lokale bekendheid in zijn stad, en veel mensen prijzen zijn unieke initiatief om kinderen meer te laten lezen. Zelf blijft Courtney er rustig onder:

“Ik wil lezende kinderen gewoon steunen. Het is superleuk. Alle kinderen willen een mooi kapsel voor als ze weer naar school gaan, en nu betalen ze door te lezen!”

Niet alleen kregen de kinderen een gratis nieuw kapsel, Courtney hielp hen ook met sommige moeilijke woorden die ze nog niet kenden. Leraar en kapper in één! Het is een stuk makkelijker om iets te leren, als je weet dat er een beloning tegenover staat. Een mooi initiatief dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.