Deze kleine jongen maakt met één simpele daad de wereld een stukje beter

Een goede daad is soms zo makkelijk, maar kan een enorme impact hebben.

Kate Myers is de gelukkige moeder van een prachtige zoon van 18 maanden oud. Ze is dolgelukkig met haar baby, maar soms maakt ze zich zorgen om hem: de kleine Kaden heeft namelijk een spierziekte, waardoor hij niet zal kunnen lopen en soms te zwak is om dingen te doen, die andere kinderen wel kunnen.

Ook is het vervelend dat mensen soms vervelende blikken geven, of als kinderen niet met Kaden willen spelen vanwege zijn beperking. Daarom was Kate enorm ontroerd door wat er gebeurde toen ze haar jonge zoon meenam naar een museum.

Op de kinderafdeling van het wetenschapsmuseum stonden wat apparaten en speeltoestellen. Kaden wilde er graag mee spelen, maar was net te zwak om het zelf te doen. Maar toen was er een iets oudere jongen die hem hielp, de ballen van de vloer opraapte en hem behandelde als een normaal persoon. Hij vroeg niet wat er mis met Kaden was, maar speelde met hem zoals hij met ieder ander zou spelen.

11866489_925681750839001_997332772624913822_n

Voor die jongen was het misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor Kate was het een enorme opluchting om te zien dat haar zoon gewoon kon spelen met een andere jongen, en dat hij niet anders werd behandeld vanwege zijn ziekte. Op Facebook schrijft ze:

“Aan de jongen in het wetenschapsmuseum. Ik weet niet wie je bent, maar bedankt dat je zo fantastisch bent. Je liet mijn zoon met je spelen. Je hielp hem om ballen op te rapen van de vloer toen je zag dat hij het niet kon. Je vroeg niet wat er mis met hem was, of waarom hij niet kon lopen, je zag hem gewoon als normaal persoon. Kaden lijkt eigenlijk best op je, hij is heel nieuwsgierig en slim. Hij wil altijd weten hoe alles werkt. Dank je wel dat je hem hielp toen hij te zwak was, en dat je met hem speelde. Je zult dit waarschijnlijk nooit zien, maar jij maakt de wereld beter gewoon door jezelf te zijn.”

Zo zie je maar: Het is zo eenvoudig om een goede daad te doen, maar het kan een enorme impact hebben op andere mensen. Gewoon door simpelweg met Kaden te spelen, heeft de jongen in het museum zijn leven een beetje beter gemaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.