Man neemt zijn zoon mee op reis om te zien hoe ‘arme mensen’ leven. Wat de zoon daar van leert is niet wat hij verwacht

Een vader wilde zijn zoon iets leren over hoe het is om arm te zijn. Maar in plaats daarvan is het juist de vader die iets leert van zijn zoon.

Facebookgebruiker Dan Asmussen had dit inspirerende verhaal te vertellen op Facebook:

“Op een dag nam een hele rijke vader zijn zoon mee naar het platteland, met als enige doel om hem te laten zien hoe het is om arm te zijn. Ze brachten een aantal dagen en nachten door op een boerderij van wat over het algemeen beschouwd zou worden als een erg arme familie.

Nadat ze weer waren thuisgekomen van de reis, vroeg de vader zijn zoon wat hij van de excursie vond. “Ik was gaaf, papa,” antwoordde de zoon. boederijijij“Zag je hoe arm mensen kunnen zijn?” vroeg de vader. “Reken maar,” zei de zoon.

“Dus wat heb je geleerd van de reis?” vroeg de vader. De zoon antwoordde, “Ik zag dat wij maar één hond hadden en zij hadden er vier. Wij hebben een zwembad dat reikt tot de helft van onze toon en zij hebben een beekje zonder einde. Wij hebben tuinverlichting opgehangen en zij hebben ’s nachts de sterren. Onze veranda reikt tot de voortuin en zij hebben de hele horizon.

Wij hebben maar een klein stukje land om op te leven en zij hebben velden die verder strekken dan het oog kan zien. Wij hebben bedienden die ons gehoorzamen, maar zij dienen anderen.

Wij kopen ons eten, maar zij verbouwen het zelf. Wij hebben muren rondom ons erf om ons te beschermen, maar zij hebben vrienden die hen beschermen.” De vader van de jongen was sprakeloos. Toen voegde zijn zoon toe: “Het heeft me laten zien hoe arm wij in werkelijkheid zijn.”

Te vaak vergeten we wat we hebben en concentreren we op wat we niet hebben. Wat het waardeloze voorwerp is van één persoon, is de geliefde bezitting van een ander. Het is allemaal gebaseerd op je perspectief.

Soms is het perspectief van een kind nodig om ons eraan te herinneren wat er nu echt belangrijk is.”

Dat is zeker iets om over te na te denken, of niet soms?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. halo1

  En..heeft de man toen al zijn bezit weggegeven? Vast niet. Het sprookje is wellicht te mooi om waar te zijn…

 2. Nicky

  Dat kan, het is heel simpel om ruim de helft van je vermogen weg te geven. Zeker nu je spaargeld zo weinig opbrengt! Kan het nog nutig gebruikt worden in je leven: en niet na je leven hier op aarde!

  Verder:
  Waar je schat is, is je hart.

  Het is niet de toestand, maar het standpunt!

  Je leven wordt veranderd naar het niveau van je DENKEN dat je kiest; vernieuwd te worden of niet.

  Allemaal uit het Nieuwe Testament. Zo waar!

 3. NemTudom

  Wat dacht de zoon van de arbeid die die arme mensen (met een rijke omgeving) moeten verrichten om hem en zijn vader en de vele andere rijken aan voeding te helpen. Vaak tegen een honger loontje, ondanks dat ze hun eigen voedsel verbouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.