Migrantencrisis overschaduwt EU-overleg met Balkanlanden

Vluchtelingencrisis is gespreksonderwerp nummer één bij top in Wenen.

In Wenen praat de EU vandaag met verschillende Balkanlanden over de crisis die onstaan is door de grote toestroom vluchtelingen richting Europa. Het gaat om Albanië, Servië, Macedonië, Kosovo, Montenegro en Bosnië. Oorspronkelijk zou het overleg gaan over de economische toekomst van de Balkanlanden, maar de vluchtelingencrisis overschaduwt alle andere gespreksonderwerpen.

Migratiestromen in Europa. (Voice of America)
Migratiestromen in Europa. (Voice of America)

Voorafgaand aan de conferentie beloofde de Europese Commissie al 1,5 miljoen euro extra om humanitaire hulp te bieden aan vluchtelingen die zijn gestrand in Servië en Macedonië. Ook minister Koenders van buitenlandse zaken kondigde aan dat Nederland extra geld uittrekt voor de migrantencrisis Van januari tot juli dit jaar kwamen 102,000 migranten de EU binnen via de westelijke Balkanlanden. Ter vergelijking: tijdens dezelfde periode in 2014 was dat aantal slechts 8,000. De migratiestroom is dus van ongekende proporties.

Border agreement BIH

De top met de Balkanlanden werd onder meer bijgewoond door de premiers van Oostenrijk en Italië, Duitse bondskanselier Merkel en EU-buitenlandchef Frederica Mogherini. De conferentie is onderdeel van het zogeheten Berlijn-proces, dat erop gericht is de banden tussen de EU en de Balkanlanden aan te halen met het oog op uiteindelijke EU-toetreding van die landen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. Bromsnor

  Wat valt er nog te praten?

  Het probleem is dat Europa immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc

  Dat heeft natuurlijk een zeer grote aantrekkringskracht op potentiële immigranten. Niets voor niets willen de meeste naar de noordelijke landen omdat daar het meest te “halen” is.

  Naast het financiële aspect is er nog het sociale en religieuze aspect van de massale immigratie. Migranten brengen ook cultuur mee, normen, tradities en waarden, die niet altijd goed samengaan met de onze. De meeste immigranten zijn moslims en we weten dat islam en integratie niet samengaan.

  “West-Europa balkaniseert voor onze ogen. De grote steden zijn al onderverdeeld langs etnische lijnen.

  In Parijs wonen Fransen in de binnenstad en de minderheden in de buitenwijken, de zogenaamde ‘banlieus’. Marseille, de tweede stad van het land, zal in de nabije toekomst hoofdzakelijk door moslims bevolkt worden.

  In Duitse steden zoals Berlijn, Duisburg en Gelsenkirchen zijn hele wijken getransformeerd tot ‘no-go areas’. In Amsterdam wonen autochtonen in de stadsdelen Centrum en Zuid, terwijl allochtonen de meerderheid vormen in de stadsdelen Nieuw-West en Zuidoost.

  In een stad als Londen zijn autochtone Britten al een minderheid en verlaten in grote getale de hoofdstad. In de anglofone wereld wordt dit verschijnsel ook wel “white flight” genoemd, oftewel “blanke vlucht”. Een soortgelijk verschijnsel voltrekt zich in Nederland. In steden als Amsterdam zijn autochtone Nederlanders onderhand een minderheid. Hetzelfde geldt voor andere grote steden zoals Rotterdam en Den Haag.

  Miljarden euro’s verdampen onder het mom van immigratie en integratie. Asielzoekers zijn veelal laagopgeleid, spreken de taal niet en hebben weinig tot geen vermogen. Op het moment van aankomst is er dus direct sprake van een grote staatsafhankelijkheid. ‘Oude’ migrantengroepen, zoals Turken en Marokkanen, zijn al drie keer zo vaak werkloos als autochtonen.

  Bij de recent gearriveerde groepen ligt dit aantal nog vele malen hoger. Zo hebben 80% (!) van de Somaliërs in Nederland geen baan.

  In West-Europa zijn de demografische veranderingen al goed zichtbaar.
  Europa staat voor een tweesprong. Het is nog niet te laat om de controle over onze grenzen terug te nemen en een streng immigratiebeleid te introduceren. Doen we dat niet, dan moeten we beseffen dat de komende demografische veranderingen permanent en onomkeerbaar zijn.

  “Onze kinderen zullen een land erven dat in de verste verte niet op het Nederland zal lijken waarin u en ik zijn opgegroeid.”
  http://curiales.nl/2015/08/25/europa-balkaniseert/

  1. Geah

   Ineens ook veel kleine jochies….niet te hopen dat zij bij ons een carriëre kiezen voor jihad / crimineel…want ik zie genoeg moslimouders…

  2. Nog1

   ‘Het is nog niet te laat’

   Als je bedoeling is om dit land zo te maken als het land waarin ouders en grootouders zijn opgegroeid, is het wel te laat.

   Technologie maakt globalisering een gegeven. Hier valt niets te kiezen; reizen en communicatie is zoveel makkelijker en goedkoper geworden (en gaat nog veel makkelijker en goedkoper worden) dat we niet/nooit meer teruggaan naar een wereld waarin etniciteiten binnen de lijntjes die we grenzen noemen zullen blijven.

   En daar doen we zelf ook aan mee, vorig jaar emigrereerden ca 140.000 mensen vanuit Nederland, waarvan ca 45.000 er in Nederland geboren waren.

 2. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3212572/Net-immigration-smashes-previous-record-hit-330-000-Cameron-s-pledge-cap-numbers-arriving-left-tatters.html

  Ook Cameron heeft zijn belofte verbroken.

  Net immigration soars to record high of 330,000 as Cameron’s pledge to cap numbers arriving in UK is left in tatters

  330,00 more people arrived in the UK than left in the 12 months to March

  Some 636,000 migrants arrived in Britain, with 307,000 leaving the country

  The increase was driven by a record 269,000 EU citizens arriving in Britain

  Of that number, 53,000 were Romanian and Bulgarian – up 100% in a year

  Prime Minister gave a ‘no ifs no buts’ pledge that he would slash migration

 3. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/Samsom-EU-moet-vluchtelingen-gezamenlijk-opvangen-2676845W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-08-27|Samsom:_EU_moet_vluchtelingen_gezamenlijk_opvangen

  Samsom: EU moet vluchtelingen gezamenlijk opvangen

  [En dit zal ook de conclusie zijn van het Europees overleg].

  Het voorstel van Samsom ziet er anders uit dan dat van coalitiegenoot VVD. Tweede Kamerlid Malik Azmani (VVD) pleitte in maart voor het ‘creëren van veilige havens in de regio’. ‘Het geld dat we nu aan opvang in Europa besteden, kunnen we daar veel efficiënter gebruiken.’

  Vluchtelingen zouden in landen in de regio een verblijfsvergunning moeten krijgen, zodat ze daar een bestaan op kunnen bouwen. Maar Azmani stuitte met zijn plan op veel verzet. De PvdA vond het plan ‘volstrekt onaanvaardbaar’ en zei dat het indruist tegen de internationale solidariteit en barmhartigheid. Ook zouden vluchtelingen grotendeels al worden opgevangen in de regio.

  Een groot en rijk land als Saudi-Arabië – de kortste afstand tot Syrië is 100 kilometer – neemt nauwelijks vluchtelingen op. Vorig jaar waren het er welgeteld 561. De koningshuizen in de Golfstaten hebben geen zin in gedoe en vrezen dat Syriërs onrust genereren. Dat is extra navrant, omdat enkele Golfstaten zelf mede de oorlog in Syrië hebben veroorzaakt.

  En dan beweren linksen hier ook nog dat links geen voorstander is van de instroom.

  1. Nog1

   @ Wachteres

   Dus je wilt Saoedi Arabie als voorbeeld voor beleid gaan nemen?

   Van alle landen die we eventueel als voorbeeld gaan stellen voor ons bestuur, staat dit land heel laag op mijn lijstje.

   1. Wachteres

    Een vreemde conclusie, nog 1

    De vraag is waarom wij Afrika hier binnen moeten halen, terwijl er genoeg Afrikaanse landen zijn die geld zat en ruimte hebben om hen te ontvangen.

    En het zijn ook nog moslimlanden.

    1. Nog1

     We halen ze niet binnen, ze komen uit zichzelf. En dus is de rest van je reactie niet zo relevant.

     1. Wachteres

      Kletskoek!

     2. Wachteres

      Je weet niet wat je kletst.

 4. Terzo

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24421558/__50_dode_vluchtelingen_in_vrachtwagen__.html

  50 dode vluchtelingen in vrachtwagen

  Ongeveer vijftig verstekelingen zijn donderdag dood gevonden in het laadruim van een vrachtauto in Oostenrijk.

  Tja dat ga je krijgen als je iedereen maar wil toelaten, criminelen grijpen dan hun kansen, met medewerking van de gütmensch…die zijn dus gewoon medeschuldig…..

  1. Nog1

   Als ze in Syrië waren gebleven waren ze ook dood (of met enig geluk slaaf van ISIS) geweest. Dit argument dat je brengt is dus wat onzinnig.

   1. Terzo

    Ongemakkelijk hè die waarheid?

    1. Nog1

     Hoezo? Ik vind het niet zo ongemakkelijk om te concluderen dat je redenatie onzinnig is.

     En dat vluchtelingen een reeel risico tijdens hun vlucht nemen, is niets nieuws. Maar het risico van niet-vluchten is nu eenmaal veel groter.

     1. Terzo

      Zonder die onzinnige regelingen van de EU dat iedere vluchteling maar welkom is, en door open grenzen moet kunnen reizen, grijpen criminelen niet hun kans om uit geldgewin 50 mensen onder wie 10 kinderen in een afgesloten bakwagen te frommelen, wat begrijp je hier niet aan?

      Daar zijn gütmenschen die dit beleid steunen dus gewoon medeplichtig aan, jullie maken dit mogelijk.

     2. Nog1

      @ Terzo

      Er is geen EU regel dat iedere vluchteling welkom is. De EU heeft ook geen open grenzen, er is een deel van de binnengrenzen geopend.

      Ik begrijp wat je over mensensmokkelaars schrijft prima, maar ik begrijp niet waarom je denkt dat ik me daar ongemakkelijk bij zou voelen, zoals je in je eerdere reactie schreef.

     3. V.K.

      -@Nog1,

      -Deze vluchtelingen gaan van EU land Griekenland door Non (kandidaat) EU landen, naar het volgende EU land.

     4. Nog1

      @ VK

      Een asielaanvraag kan pas behandeld worden als hij wordt gedaan. Als niemand in Griekenland asiel aanvraagt, hoeven ze deze mensen ook geen verblijf te bieden.

      Juridisch is dit een gat in de huidige regelgeving. Normaal gesproken moet men immers in het land van de EU waar men als eerste binnenkomt, de asielprocedure volgen. Maar omdat deze groep de EU weer verlaat (naar Macedonië) zonder asiel aan te vragen, geldt dit in dit geval niet.

   2. Bromsnor

    @Nog1

    ‘Niemand is naar Kos gevlucht omdat zijn leven gevaar liep’

    http://nieuws.tpo.nl/2015/08/15/niemand-is-naar-kos-gevlucht-omdat-zijn-of-haar-leven-gevaar-liep/

    1. Nog1

     Ik zie in dit artikel geen enkel bewijs voor die stelling. Het ondervragen van 3 van de 134.000 vluchtelingen, levert wat dat betreft niet zo veel op.

     Overigens lees ik in het artikel ook; ‘Het komt erop neer dat hij is verjaagd door zijn eigen soennitische geloofsgenoten.’

     1. V.K.

      -@Nog1

      -Het gaat om humaniteit, desnoods deze mensen in Griekenland stashen en na het verkrijgen op het vliegtuig zetten.

      -En EU en regeltjes, ha,ha, dat heeft een dagwaarde.

     2. Nog1

      @ VK

      Ik hou er niet zo van om te zeuren over schrijf en spelfouten. Maar je syntax is in deze reactie zo bijzonder dat ik je niet begrijp.

     3. V.K.

      -@Nog1

      -mijn schrijven van 15:34 is het antwoord op jou schrijven van 15:36

      -Na, blijkbaar is het je ontgaan dat de EU zich intensiever,lees totaal,met het vluchteling probleem bezighoud.
      – Nu is de EU niet alleen een economische, maar ook een humanitaire unie. was op tv te horen.

      -Timmermans heeft op tv te kennen gegeven dat het de EU is welke het vluchtelingenprobleem zal oplossen.

      -Nou, je gaat toch niet vluchtelingen welke in de EU zijn door een NON EU land jagen om ze vervolgens weer toe te laten in een ander EU land?

      -Tsja, dan kom jij met regeltjes en afspraken.

      -Als er iets is wat zich niet aan regeltjes en afspraken houdt, dan is het die verrekte EU wel.

     4. Nog1

      HEt woord ‘zal’ in de reactie van Timmermans geeft aan dat hij dat in de toekomst graag zo zou willen zien. En dus dat dit nu niet het geval is.

      En niemand ‘jaagt’ ze naar Macedonië, daar lopen ze zelf heen.

      De EU discussieert intensief over dit probleem, maar er bestaat geen gezamenlijk beleid, en de intensieve discussie maakt de kans daarop ook steeds kleiner.

      Dat is ook precies de kritiek die de UN aan het adres van de EU geeft, nl dat de EU wel een gezamenlijke buitengrens heeft, maar geen gezamenlijke asielbeleid.

      http://www.aljazeera.com/news/2015/08/calls-europe-create-refugee-strategy-150826010219549.html

 5. van Urk

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/8/De regio-overvol-Rijke-buren-doen-niets-voor-vluchtelingen-2677065W/?masterpaiged=158493 En niemand bij de top of zelfs bij de VN komt met het idee om deze landen daar op aan te spreken en om te vragen of Europa daar de overtollige vluchtelingen kan verdelen.

  1. Nog1

   Dus als een huis in de fik staat en er is een buurman die niet wil helpen de inwoners te redden, mogen wij dit ook niet doen?

   Een vreemde redenering.

 6. V.K.

  -Ik snap dat niet van de EU, wel zeggen hoeveel mensen er per land moet worden opgevangen, maar ipv voor fatsoenlijk vervoer van Griekenland naar de opvanglanden te regelen worden deze mensen door de Balkan gejaagd waarbij die Balkanlanden vervolgens de UNCHR ook nog eens over zich heen krijgen. Na ja keuharde jongens daar bij de EU, landen kapot maken door er vluchtelingen doorheen te jagen, aan de andere kant natuurlijk een mooie gelegenheid om de macht van de EU uit te breiden in de vorm van ”hulp” en expertise aanbieden voor het begeleiden van deze stromen.

  -Never waste a good crisis.

  1. Nog1

   Er is 4 miljoen door de EU beschikbaar gesteld voor opvang in Griekenland. Maar het duurt even voordat dit in de praktijk zichtbaar wordt.

   En dan is het waarschijnijk niet meer nodig, want het lijkt erop dat deze mensen Griekenland tegen die tijd al verlaten hebben.

 7. van Urk

  Inderdaad V.K. Ze hadden best fatsoenlijke opvangstations neer kunnen gaan zetten en de vluchtelingen op een fatsoenlijke manier begeleiden naar hun definitieve bestemming. Gisteren zag ik op het nieuws hoe een oude kromme man lopend op krukken vanuit de buurt van Hongarije sjokkelend en zwetend richting naar Nederland wilde. Op dat moment had ik beklag en hoopte ik dat hij zijn bestemming op deze gevaarlijke weg behaalt.

  1. Terzo

   Laat je toch niet in de maling nemen van Urk..

   “Ook in Calais smijten ‘vluchtelingen’ eten weg”

   http://joostniemoller.nl/2015/08/ook-in-calais-smijten-vluchtelingen-eten-weg/#comments

   1. Wachteres

    https://ejbron.wordpress.com/2015/08/26/fotos-wat-de-dankbare-vluchtelingen-met-de-schenkingen-doen/

    Dat is dé truc van de MSM; één ‘zielig figuur’ laten zien en erachter staan tientallen jonge, sterke goedgevoede en -geklede mannen.

    1. Nog1

     Volgens de cijfers van de asielaanvragen, klopt je bewering niet. In Nederland gaat het om 29% kinderen (8710), en 22% vrouwen (6753). De mannen zijn dus (net) in de minderheid.

     https://www.coa.nl/nl/over-coa/feiten-en-cijfers

  2. Geah

   Propaganda….er is expres een oude manke zielepoot neergezet om op het gevoel van de mensen te werken…..Iedereen kan weten dat die pose in scene is gezet……

   1. Nog1

    Graag linkje naar het bewijs voor wat iedereen zou ‘kunnen weten.’

    Want anders schreef je nonsens.

     1. Nog1

      Nergens staat in dit artikel een bewijs dat het in scene gezet is. Het enige wat er over de man gemeld wordt, is dat hij een rolstoel heeft.

      Maar ja, met zo’n rolstoel kun je niet overal langs, en de spoorwegbrug moest op krukken gedaan worden terwijl een ander zijn stoel tilt.

      Dus…komt dat linkje naar het bewijs van in scene gezette journalistiek nog?

    1. Simon Brouwenstein

     Mevrouw Geah liegt weer eens dat het gedrukt staat. Net als bij mevrouw Wachteres is dat meer regel dan uitzondering.

  3. toetssteen

   @Van Urk
   Je moet even gaan kijken op geen stijl. Daar hebben ze achterhaald wie deze man is. Hij haalde namelijk in Frankrijk ook het nieuws, alleen zat hij daar in een rolstoel.

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/syrische_opa_op_krukken_komt_nl_economie_boosten.html

   Het is een voorgekookt filmpje van de zieligheidsindustrie.

   1. Nog1

    @ toetsteen

    Je herhaalt een discussie, zie;

    Terzo
    27 augustus 2015 at 14:38

    1. toetssteen

     @Nog1
     Dat gebeurt als men de comments leest van boven naar beneden. Dat is dan ook de reden dat ik een hekel heb aan deze genestelde comments.
     Desalniettemin weerlegt u aub deze omissie inzake de verslaglegging.

  4. Inge

   Ziehier het relaas van de man op krukken, ’t is toch net even iets anders en toont ook maar weer aan hoe ‘journalisten’ hun werk (niet) doen qua waarheidsvinding: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/syrische_opa_op_krukken_komt_nl_economie_boosten.html

 8. V.K.

  -@Van Urk,

  -Ook ik zag gisteren die oude man op krukken, alleen wandelen, buiten de groep, dit kan a) is scene zijn gezet om hier begrip te kweken. of B) van geen belang is voor de groep vluchtelingen. Na ja, ik snap ook wel dat door deze mensen massaal door de Balkan te laten trekken, zonder al te veel hulp van buitenaf dit voor de veiligheidsdiensten een prima manier is om zo’n groep te monitoren en hoe en wie de leiders zijn welke voor eventuele onrust gaan zorgen, Na ja, iets in mij zegt dat de EU deze tochten bewust door de Balkan laten gaan.

  1. Nog1

   of C); gewoon de waarheid zijn.

   Ik vind het een goede houding om kritisch te blijven, maar om zonder aanwijzingen of bewijs van leugenachtigheid uit te gaan, is geen kritisch denken meer.

   Wie niets meer gelooft maakt dezelfde denkfout als degene die alles gelooft.

   1. V.K.

    -@Nog1,

    -De waarheid is dat het eenmaal in Griekenland aangekomen relatief eenvoudig is om deze mensen over de Balkan te vliegen naar plaats van bestemming.

    -Maar ja, laat die laatste zin van het artikel eens goed tot je doordringen…..Eu..EU..EU..
    —–
    De conferentie is onderdeel van het zogeheten Berlijn-proces, dat erop gericht is de banden tussen de EU en de Balkanlanden aan te halen met het oog op uiteindelijke EU-toetreding van die landen

    —-

    1. Nog1

     ‘De waarheid is dat het eenmaal in Griekenland aangekomen relatief eenvoudig is om deze mensen over de Balkan te vliegen naar plaats van bestemming’

     O ja? En welk EU land zou dat vliegtuig op dit moment toestemming geven om te landen?

     Zolang opvang van vluchtelingen in Europa nationaal is geregeld, is wat je schrijft niet alleen niet makkelijk, het is zelfs onmogelijk.

     1. V.K.

      -@Nog 1

      -Er is toch een verdeelsleutel voor opvang vluchtelingen door de EU gemaakt.?

      -Nou, dan lijkt het me niet zo moeilijk en duur om b.v. een vliegtuig op Eelde te laten landen, en dan per bus naar de opvang.

     2. Nog1

      @ VK

      Nee, die verdeelsleutel is weggestemd.

     3. V.K.

      -@Nog1

      -Inderdaad, weggestemd, en 10 minuten later EU-commissaris Timmermans op de buis het hele Vluchtelingen gebeuren naar de EU trekt..lekker democratisch…weggestemd..en vvervolgens terugkerend als EU dictaat.

     4. Nog1

      @ VK

      Hij is niet teruggekeerd. De EU kent geen verdeelsleutel.

      Het eerste land waar de vluchteling binnenkomt is verantwoordelijk voor de asielprocedure.

  2. van Urk

   Als het echt een misleidende poppenkast is wat hier in europa aan chaos gebeurt dan zou deze man de oorzaak van kunnen zijn: http://www.pi-news.net/2015/08/erdogan-plant-invasion-in-syrien-und-will-massenheft-moslems-nach-europa-befoerden/

   1. van Urk

    P.S. Dit artikel staat trouwens ook op die onbetrouwbaar site van E.J. Bron.

    1. Nog1

     Grappige verdraaiing; de VS hebben immers de afgelopen tijd bij herhaling aan Turkije gevraagd zich militair met Syrië te gaan bemoeien.

     Mn heeft men om bombardementen en grondtroepen voor een veilige zone verzocht.

     Turkije heeft dit steeds geweigerd, maar het lijkt erop dat ze langzaam van standpunt aan het veranderen zijn.

     Maar dat heeft niets te maken met een Ottomaans Rijk, maar met de herhaaldelijke verzoeken van de NAVO.

     1. toetssteen

      @Nog1
      En dat vindt u logisch? Een ander land binnentrekken en daar oorlogshandelingen verrichten? Als u dat normaal vindt, dan moet u de Duitse bezetting ook logisch hebben gevonden.
      Een ander land aanvallen, is een oorlogsverklaring Nog1!

     2. Nog1

      @ Toetsteen

      Daar ging mijn opmerking niet over.

      Die ging over het feit dat we eerst een paar jaar lang zeuren dat Turkije Syrië NIET binnenvalt, om vervolgens als ze dit op ons verozek gaat doen, te gaan zeuren over een Ottomaans Rijk dat ze daarmee zouden willen opzetten.

      Wat ik logisch vind, kun je nergens in mijn reactie lezen, vandaar dat je deze zelf hebt moeten raden. En fout gegokt hebt.

     3. toetssteen

      @Nog1
      Meent u van doen te hebben met een seniele gek oid? Een domme tokkie, een persoon die niet in staat is te lezen wat u insinueert.

      Ik stel de doodsimpele vraag dat àls Turkije zou doen wat NAVO en de VS willen logisch is. De volgende zin gaat u slechts aan als u ‘ja’ zou zeggen.
      Maar blijkbaar wordt u geconfronteerd met de logica van uw ja op een open vraag.

      En om mij blijft u draaien, maar u heeft feitelijk het antwoord al gegeven.

    1. van Urk

     Terzo@ Misschien heeft Simon hier een goede verklaring voor. Hij heeft er een neus voor om kromme dingen recht te maken.

    2. Nog1

     Dom stukje op GeenStijl.

     Om te beginnen de titel; de man komt niet naar Europa om te werken; hij is immers een vluchteling, geen economisch migrant.

     En dat hij niet overal met de rolstoel langs kan en dus stukjes moet lopen, lijkt me logisch. In de Franse krant kun je op de foto ook zien waarom; ze gebruiken de spoorwegbrug om de grens over te komen, en daar moet de rolstoel getild worden.

     En dat gedoe om die naam. Stel je een Nederlandse vluchteling voor die bv Jan de Vries heet. Dan bewijst een ongebruikt prrofiel op Badoo met dezelfde naam natuurlijk heel erg veel….

     1. Terzo

      Hij kan zich straks gelijk melden bij de rest van de Nederlandse bejaarden om zich in de stront te gaan wentelen.

      Maar fijn, geloof jij al die emoporn maar, ik trap er niet in.

     2. van Urk

      Vind ik een veel redelijker verklaring hiervoor of hij heeft zijn rolstoel gewoon aan de wilgen gelegd. En wat betreft de namen daar heb ik genoeg ervaringen mee hoeveel fouten de media hier in soms maakt of zelfs de naam verkeerd of bewust hebben gespeld.

     3. Nog1

      @ Terzo

      Ik ben niet zo van geloven. Ik ben meer van de aantoonbare feiten.

      Daarom ben ik ook net zo min onder de indruk van emoporn, als van de vele rechtse-aanames-zonder-bewijs.

     4. toetssteen

      @Nog1
      Uhuh, maar dan moet dezelfde persoon niet zeggen dat hij op krukken die afstand af moet leggen!

 9. Floris

  Nog 1 schreef:

  “Dus als een huis in de fik staat en er is een buurman die niet wil helpen de inwoners te redden, mogen wij dit ook niet doen?

  Een vreemde redenering.”
  —————————————————————-

  We “mogen” het wel, maar waarom zouden we?

  WAAROM moet Europa overal voor opdraaien?

  En dat terwijl de buurlanden bulken van het geld en onze bejaarden liggen te rotten vanwege de ene bezuiniging na de andere. Terwijl hier mensen naar de voedselbank moeten?

  Goedmensen zoals jij zijn een ramp voor Europa. De gekke henkies die door komende generaties vervloekt zullen worden. Want zij moeten de prijs betalen en de puinhopen opruimen.

  1. Nog1

   ‘We “mogen” het wel, maar waarom zouden we? WAAROM moet Europa overal voor opdraaien?’

   Omdat deze mensen zich bevinden op Europees grondgebied. En ze gaan heus niet weg als we ze negeren (zie Calais waar ze dat al 5 jaar proberen.)

   1. Floris

    Da’s makkelijk zeg. Jij vindt dus dat we ons neer moeten leggen bij het feit dat ze hier “nu eenmaal” zijn en nog bij bossen komen.

    Gewoon uitzetten. Desnoods me grof geweld.

    Weg met die parasieten die zich vluchteling noemen.

    1. Terzo

     Knettergek die gütmensch, ik heb er geen woorden meer voor, hier moet kwaadaardige opzet achter zitten.

     1. Nog1

      Das. Het is das Gutmensch. Dus niet ‘die’ en zonder umlaut.

      Als je geen argumenten meer hebt en maar ad hominem begint, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je dit behoorlijk doet, anders wordt het nog kinderachtiger dan het toch al is.

      Overigens vind ik de term geen belediging. Het betekent letterlijk goed mens, en hoewel ik mezelf niet zo zou omschrijven, is het natuurlijk wel vleiend om zo genoemd te worden.

      De communisten hebben het ooit als scheldwoord geintroduceerd, bedoelt om democraten (en dan mn sociaaldemocraten) aan te duiden. Vandaar dat dit een beetje mislukte, want wie vind het nu erg om voor democraat uitgescholden te worden.

     2. Inge

      It’s such an unfortunate mental condition it’s hard not to sympathise, but, luckily, not impossible

    2. Nog1

     ‘Gewoon uitzetten. Desnoods me grof geweld.’

     Uitzetten is fysiek onmogelijk. Want waar wil je ze brengen? Syrië schiet al als je in de buurt van de territoriale wateren komt. En daar zijn ze niet uniek in.

     Je oplossing ‘grof geweld’ is nog wel een mogelijkheid, hoewel je dan moet denken aan vernietigingskampen, zyklon B en dat soort zaken.

     1. AnnieJansz

      Ik moet de heer Nog1 prijzen om zijn doorzettingsvermogen.

      Ondanks het beledigen en het schelden blijft hij op correcte wijze antwoord met argumenten geven.

      Meneer VK is nog wel tot rede vatbaar…helaas laat hij zich aardig oppoken door een extremist als Terzo, die slechts uit is om u belachelijk te maken en te vernederen.

     2. Terzo

      Nah, dat moet met de huidige technische ontwikkelingen humaner kunnen, we kunnen landen gewoon fysiek dwingen hun onderdanen te accepteren die geen recht op verblijf hebben, intrekken van ontwikkelingshulp b.v.

      Ook kunnen we dreigen met militair geweld, uiteindelijk hoeven we natuurlijk onze welvaart waar hard voor is gewerkt, niet op te geven omdat er een stel ruggengraatloze wereldverbeteraars ons overleveren aan barbaren met motieven die te krankzinnig zijn voor woorden.

     3. Nog1

      @ Terzo

      Nee, we kunnen ze niet dwingen. Ook niet met oorlog, tenzij jij kan garanderen dat we alle oorlogen winnen. Want 1 van de landen die zijn onderdanen weigert is bv China.

      En het intrekken van OS kan alleen als we die nog geven. En dat doen we maar bij een paar landen, en laten die landen nu net WEL meewerken.

      https://archive.is/tdJtr

     4. Simon Brouwenstein

      Nog argumenteert inhoudelijk en beschaafd en prikt de leugens en drogredenen van zijn opponenten geduldig door.
      Mijn complimenten.

     5. toetssteen

      @Nog1
      Oh, komen al die vluchtelingen uit China! Dank u, ik meende al maandenlang wat anders, maar ze komen uit China!
      Overigens neemt China wel mensen terug, maar het westen heeft de ruggegraat van een hysterische vrouw. Het gilt en krijst en in the end of the day buigt e. Bijna emo porn.

      Overigens neemt China wel burgers terug. Toen Chinese buschauffeurs in Singapore meenden te kunnen gaan staken zonder toestemming zijn ze allemaal uitgezet.
      Dat is het risico hè. Staken buiten de vakbonden (soort wilde staking) kan leiden tot dit soort resultaten.
      Er zitten nu erg veel Indonesische mensen op de bus. Ach zo werkt het.

   2. toetssteen

    @Nog1
    Uhuh, want in la douce France is het vreselijk onveilig?

 10. V.K.

  -@van Urk

  27 augustus 2015 at 15:36

  -Dit hele gebeuren doet mij denken aan de Palestijnen journalistiek…..daar komen dezelfde mensen ook elke keer onder een andere naam tevoorschijn.

 11. Terzo

  @Nog1

  Zo weten wereldverbeteraars altijd wel smoezen te verzinnen om hun omgeving in de uitverkoop te doen, dan gaan we toch lekker de Romeinen van destijds achterna.

  Floris heeft groot gelijk te oordelen dat jullie kinderen en kleinkinderen jullie zullen haten in de nabije toekomst.
  En ik heb kinderen en kleinkinderen die mij wel aan het hart gaan en doe dus niet mee aan dat misdadige overleveren van mijn kroost aan barbaren.

  En wat die ontwikkelingshulp betreft die jij voor het gemak maar even afdoet alsof dat tegenwoordig peanuts is, al die miljarden die decennia lang zijn over gemaakt naar landen met leiders die net nog geen botje door de neus hebben, heeft niet verholpen dat dat geteisem nog steeds tracht onze vleespotten te veroveren.

  Maar ik wens je veel succes en voorspoed met je luchtfietserij, ik ga even voedselbankieren in een twee sterren restaurant, want ik heb al weer genoeg aandacht gegeven aan die linkse luchtfietserij.

  1. Nog1

   @ Terzo

   OS is inderdaad geen peanuts, maar je vergist je als je denkt dat deze aan landen gegeven wordt. We geven het grootste gedeelte uit aan hulp aan inetrnationale organisaties als CORDAID ed. Vervolgens hebben we een stuk of 12 partnerlanden waar we wel geld aan geven. Maar dat zijn geen landen die weigeren hun burgers terug te nemen.

   Wat ik vind (mijn mening) heb ik nergens in deze discussie gemeld, ik heb alleen feiten gegeven (of gecorrigeerd) dus kun jij op basis van deze discussie helemaal niet weten of ik de wereld zou willen verbeteren.

   Zo heb ik niet gezegd dat ik de asielzoekers niet buiten Europa/Nederland wil houden, ik heb alleen geschreven dat jullie simplistische oplossing onmogelijk is.

   En als jij denkt dat onmogelijke oplossingen bedenken ‘rechts’ is en feitelijk blijven ‘links’ is, dan ben jij kritischer op rechts dan ik.

  2. Daniel

   Hahahaha…..om 17.00 uur naar een restaurant …warm eten in een twee sterren restaurant.
   Aardappelen, groente, vlees op een diep (soep) bord.

   Terzo is geen eenvoudige burgerman, nee hij gaat even uit eten om vijf uur en nog sjiek ook.
   Vuilnismannnn……..

   1. Simon Brouwenstein

    Ja, onze Terzo laat het breed hangen, beste Daniel, daar kunnen arme sloebers zoals u en ik alleen maar stinkend jaloers op zijn.

   2. toetssteen

    @Daniel
    Verdraaid slimme opmerking beste man. Weet u war Terzo momenteel verblijft? Nee. Bent u op de hoogte van de tijdverschillen wereldwijd? Nou iets laat me denken dat u ster gefixeerd bent op uw tenen.

    Uw zwatel, inclusief het haha verhaal van B. doet me denken dat ik lang geleden reageerde op een blog. Naast me een kop koffie, zo ontbijt ik nu eenmaal. Maar ja, ik zat wel 7 uur oostelijker, daar was de zon al op, de krekels tjirpten en ik had net een plaats besteld om voor de lunch naar mijn dim sum restaurant te gaan.

    Zo, heeft u verder nog oerdomme opmerkingen vlakdenker?

 12. Frank

  Jammer dat de journalisten die de oude man op krukken interviewden niet doorvroegen: ‘waarom wilt u per se naar Hongarije en van daarvandaan nóg verder? Uw leven loopt nu toch geen gevaar meer?’ Aan geen enkele ‘vluchteling werd deze of een soortgelijke vraag gesteld.

  Toen twee jonge Syriërs werden geïnterviewd, werden de eerste zinnen niet vertaald. Eén van de twee begon hun verhaal met “You need to take care of us”. Met “You” werd duidelijk Europa, bedoeld, of liever: de EU. Ook hen werd niet gevraagd waarom hun fysieke veiligheid vereist dat zij naar Duitsland o.i.d. gaan.

  Waar de redenering van Nog1 volledig mank gaat is waar hij zegt dat niet-vluchten uit Syrie een nagenoeg zekere dood betekent en dat dit dus een vlucht vanuit het volkomen veilige Turkije, Macedonië, of Servië naar Hongarije rechtvaardigt.

  1. van Urk

   Kan me ook niet herinneren dat er Nederlanders(op de koninklijke familie na dan) in de tweede wereldoorlog tijdens hun vlucht geen stop hadden waardoor zij helemaal in Nieuw zeeland beland waren geraakt. Men voelde zich al veilig als ze in Engeland waren ondanks dat daar ook al bommen regende in Londen. Daarom snap ik niet waarom de Syrische vluchtelingen buurland Turkije bijvoorbeeld niet als veilige thuishaven zien terwijl het land best modern en welvarend is in islamitische begrippen.

  2. Simon Brouwenstein

   “Uw leven loopt nu toch geen gevaar meer?”

   Nee, als ze Syrië zijn ontvlucht en de levensgevaarlijke overtocht maakten dan wel de voettocht van dagen overleefden loopt hun leven geen gevaalr meer.

   Wat denkt Frank, dat ze in Europa ook nog voor hun leven moeten vrezen?

   Hoe harteloos en hersenloos kan iemand redeneren?

   1. toetssteen

    @B
    Frank heeft gelijk! Wat is er mis met Hongarije? Vrezen voor hun leven? Man hou toch op angstzaaier!

 13. Lost Paradise

  Vreemd, op de zeer terechte vragen en opmerkingen van Frank (18.05 uur) komt geen enkel antwoord van Simon zelf of een van zijn sokpoppen Nog1, AnnieJanz, Jodocus of Julius (etc.)

  Begrijpelijk – op deze eenvoudige, directe en onthullende vragen is ook niet goed antwoord te geven. Laat staan dat zij daar over hebben nagedacht. Dus kiezen ze liever het hazenpad.

 14. Simon Brouwenstein

  Voor de leugenaars die hier beweren dat de vluchtelingen allemaal steenrijke jonge mannen zijn koos DDS voor deze draad gelukkig wel een wat meer realistische foto.

  1. Lost Paradise

   Bij mijn weten is hier op DDS nooit beweerd dat het ‘allemaal steenrijke jonge mannen’ zijn. Dat is jouw leugen Simon.

   Er werd wel gesproken over GEZONDE jonge mannen. Mannen in de bloei van hun leven die in hun Afrikaanse land hard nodig zijn voor de (weder)opbouw.

   Als deze egoïsten, want dat zijn het, zouden denken aan het nationale belang van hun land én het geld dat ze gaven aan de mensensmokkelaars hadden geïnvesteerd in hun eigen land zou ik bewondering en respect voor ze kunnen opbrengen.

   Nu alleen minachting.

  2. Wachteres

   Ach, Simon is van zijn eerste leugen niet gebarsten.

 15. van Urk

  Inderdaad Simon. En wie zegt trouwens dat vluchtelingen de status moeten krijgen van arm? Ik denk dat deze vluchtelingen op deze foto gewoon uit een gemiddeld Syrisch gezin komen waarvan de man gewoon een baan had als technicus, taxichauffeur, schoonmaker,bouwvakker of wat dan ook en genoeg geld gespaard heeft om de overtocht te kunnen gaan betalen en een i pad op zak te hebben. Maar na lange rondzwervingen en gebrek aan zelfzorg ziet ook een welgestelde gezin langzaam eruit als een zwerver.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, beste meneer van Urk, in Syrië is er niet veel meer aan te vangen als taxichauffeur of bouwvakker en bovendien moet je vrezen voor je leven. In die wanhoop gaat zo’n man dan met achterlating van alles wat hij heeft met vrouw en kleine kinderen een vreselijke boottocht of voettocht aan. Hoe kan een christen daarvoor geen mededogen voelen?

   1. toetssteen

    @B
    Ruim 75% van Syrië is veilig. Ik zou toch echt maar eens wat lezen. U hebt duidelijk heen stom idee hoe groot Syrië is? Qua bewoonbaar land is het bijna 8 keer groter dan Nederland, maar het inwoneraantal is maar een paar miljoen hoger.

    En stop met die valse sentimenten! Er zijn veilige landen zat in de regio, maar ok in Syrië is plaats zat. En trouwens, van die hele stoet is slechts een verdraaid klein deel Syriër. De echte vluchteling zit namelijk nog steeds in zijn tentje samen met de familie pal over de grens!
    U bent een deel van de ellende mijnheer do good! Door u verzuipen er mensen en worden de mensenhandelaren steenrijk. U en uw o zo barmhartige vrienden zorgen voor mensenleed!

 16. Simon Brouwenstein

  Ik kan niet goed zien dat ik steun geef aan mensenhandelaren door mededogen te tonen voor vluchtelingen, beste heer Toetssteen. Misschien kunt u die causaliteit nog eens toelichten.

 17. Frank

  Nee Simon, ik beweer nergens dat het beter zou zijn als zij ook in Europa voor hun leven zouden moeten vrezen. En is de tocht levensgevaarlijk? laten we eens aannemen dat zij op Kos zijn aangekomen: Vanuit Turkije een tochtje van 30 kilometer, als de zee kalm is zou je dat zelfs kunnen roeien. En in Turkije zijn zij volkomen veilig, én het land heeft zijn vluchtelingenopvang prima op orde. Waarom dan toch per boot naar Griekenland, dat ongeveer even veilig is als Turkije, en vanuit het veilige Griekenland te voet verder naar Macedonië, Servië en Hongarije? Waarom stelt niemand deze vragen?

  1. Simon Brouwenstein

   Mogelijk worden en zijn vluchtelingen niet altijd optimaal geïnformeerd over de meest veilige vluchtroutes, beste Frank.

 18. Frank

  Ik denk dat er met de informatievoorziening niets mis is, Simon. We zien beelden voorbij komen van vluchtelingen met I-pads en smartphones. In sommige opvangkampen is zelfs Wifi. Ik denk dus niet dat misleiding of onwetendheid de migratiestroom in gang zet, maar iets anders.

  1. Simon Brouwenstein

   Het betreft straatarme mensen die alles wat hadden moesten achterlaten en van hun laatste centen een telefoon kochten in de hoop daarmee achtergebleven verwanten te kunnen berichten over hun lot.

   1. Wachteres

    Nee … dit geloof ik niet!

    En Simon vindt zichzelf intelligent. …

    1. Wachteres

     Of hij denkt dat wij zo dom zijn dat hij ons ALLES kan wijsmaken.

     Waar heb je dit sentimenteel verhaal vandaan, Jodocus?

     Stond het op de site van JOOP?

 19. Frank

  Het lijkt mij heel wat meer voor de hand liggen dat zij in Syrië al een telefoon hadden, en die heel eenvoudig hebben meegenomen. En waar worden de mensensmokkelaars van betaald?

 20. Terzo

  Wat voor telefoonproviders zouden die oplichters eigenlijk hebben, ik sta voor enorme kosten in een buitenland wanneer ik mijn telefoon gebruik en de rekening wordt automatisch afgeschreven, hoe zit dit eigenlijk dat zij in verre buitenlanden maar kunnen blijven bellen, whatsappen en internetten?

 21. Floris

  Goedmens Nog1 schreef:

  ‘Gewoon uitzetten. Desnoods me grof geweld.’

  “”Uitzetten is fysiek onmogelijk. Want waar wil je ze brengen?””
  ——————————————————-

  De goedmens ziet het probleem dus als een voldongen feit waar we ons maar bij neer moeten leggen.

  Tja…met zulke zachte heelmeesters weet je zeker dat er stinkende wonden zullen ontstaan.

  1. Floris

   Goedmens Nog1 schreef:

   “”Je oplossing ‘grof geweld’ is nog wel een mogelijkheid, hoewel je dan moet denken aan vernietigingskampen, zyklon B en dat soort zaken.””
   ——————————————————–

   De goedmens gooit er een godwinnetje tegenaan.

   En Annie en Brouwenstein gaven hem er applaus voor…

   Arm Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.