Nadat ze ‘worst in een verpakking’ werd genoemd, komt deze zwangere weervrouw met een prachtige reactie

Een zwangere weervrouw werd uitgescholden omdat ze op televisie verscheen. Maar ze slaat terug.

Katie Fehlinger is een weervrouw die elke dag met zeer veel plezier aankondigt of het gaat regenen of de zon blijft schijnen. Toch hebben enkele botte horken geprobeerd haar dag in het water te laten vallen, door de zwangere vrouw allemaal beledigingen te sturen.

Katie werd door iemand een “worst in een verpakking” genoemd. Iemand anders liet weten misselijk te worden van de weervrouw: “je zwangere buik zo naar buiten laten steken is walgelijk.”

Maar Katie hoeft dat allemaal niet te pikken. Op Facebook schreef ze een antwoord richting alle mensen die haar proberen pijn te doen vanwege haar zwangerschap. En ieder woord is raak:

11891150_1120572401305825_363160768315697295_nEen boodschap voor de haters…

Hé mensen. Ik moet opnieuw even iets kwijt. Het is inderdaad het karakter van mijn baan dat mij een gemakkelijk doelwit voor kritiek maakt. Ik zal dat altijd begrijpen, en doorgaans zal ik het gewoon negeren. Maar nadat iemand me plompverloren een “worst in een verpakking” heeft genoemd en iemand anders verklaarde dat “je zwangere buik zo naar buiten laten steken walgelijk is,” vond ik dat ik een grens moest trekken en me uitspreken.

Ieders recht op een mening is belangrijk, maar manieren zijn dat ook. En alhoewel groffe commentaren zoals deze me nooit zullen bewegen iets te veranderen aan mezelf, vond ik hier een onderliggend probleem. Deze schimpscheuten waren gericht aan een zwangere vrouw.

Dus dit kleine handvest draag ik op aan elke moeder die dit leest – anderen die hopen zwanger te raken, moeders die dit lezen terwijl hun peuters spelen in de speeltuin, moeders wiens kinderen allang het huis uit zijn…

En toen kwam het:

Jullie zijn prachtig!

Zelfs gedurende de meest ongemakkelijke – en laten we eerlijk zijn, minder dan charmante – symptonen van zwangerschap, wat vrouwen doormaken om hun geliefde kinderen op de wereld te zetten is simpelweg GEWELDIG en jullie verdienen het geëerd te worden.

Eerlijk gezegd maakt het me niet uit hoe “verschrikkelijk” of “ongepast” mensen denken dat ik eruit zie. Ik kom graag 100 kg aan en maak slapeloze, lastige nachten door als dat betekent dat ik mijn twee babymeisjes gezonder ter wereld kan brengen. Het gaat om meer dan uiterlijk. Ik wil dat deze baby’s de best mogelijke start krijgen. En dat betekent hopelijk dat mijn buik, die eruit ziet ‘alsof hij ieder moment kan ontploffen!’, nog wat groter groeit de aankomende paar weken.

Inderdaad, Katie – die negen maanden zwanger is en op het punt van bevallen saat! Vertel het iedereen maar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. halo1

  Het is een beetje de tragiek van veel vrouwen.. ze zien er aantrekkelijk uit.. krijgen daardoor kinderen.. weg aantrekkelijkheid! Maar ja..natuurwet!

 2. Nicky

  Het is heel persoonlijk…
  ik vind – als man – een vrouw die zwanger is prachtig.
  Is trouwens bewezen, dat ze meer stralen, hun huid mooier wordt, enz.
  Wat een kul allemaal. ‘Heren’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.