PVV wil spoeddebat vanwege aanslag Thalys

Geert Wilders wil dat de Tweede Kamer teruggeroepen wordt van het reces.

De PVV wil dat de Tweede Kamer deze week nog terugkomt van het reces om te debatteren over de mislukte aanslag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Zoals iedereen onderhand weet was er een Marokkaanse man die twee dagen geleden zijn medepassagiers overhoop probeerde te schieten met een kalasjnikov. Dat is een volautomatisch geweer. Hij had zo’n 200 kogels bij zich en had dus een enorme schade kunnen aanrichten.

De PVV stelt dat dit eens te meer bewijst dat de terrorismebestrijding van de overheid niet werkt en dat er het één en ander moet veranderen. Daarom moet de Tweede Kamer terugkomen en de regering dwingen om in actie te komen.

Dat zei PVV-leider Geert Wilders vandaag.

Hij wil dat het kabinet een aantal belangrijke stappen neemt. Ten eerste moeten plaatsen als vliegvelden en stations beter beveiligd worden. Ook wil hij dat teruggekeerde Syriëgangers – de Marokkaan was teruggekeerd uit dat door ISIS en andere radicaal-islamitische groepen bezette land – nauwlettend in de gaten worden gehouden zodat de autoriteiten er altijd van op hoogte zijn wat zij doen en waar ze zich bevinden.

De Franse acteur Jean-Hugues Anglade was in de trein op het moment van de (mislukte) aanslag en vertelde nadien dat het treinpersoneel er niets aan deed om de passagiers te helpen. Sterker nog, zij renden weg toen ze in de gaten hadden dat er een schutter was en verschuilden zich in een hok waar anderen niet in konden komen:

“We hoorden passagiers ‘hij schiet! Hij schiet!’ roepen in het Engels. Ik was met mijn twee kinderen en mijn vriendin. Ineens zag ik het personeel voorover gebukt door de gang rennen. Ze openden hun werkhok met een speciale sleutel en sloten zich daarin op. Ik dacht dat dit het einde was, dat we zouden sterven. We zaten in een muizenval!”

Daarom trok hij aan de noodrem. Hij hoopte dat hij en zijn medepassagiers daarna uit de trein konden, maar dat was niet het geval. De deuren waren nog steeds gesloten. Daarom sloegen ze op de deuren van het hok waar het personeel was; ze smeekten het personeel om de deur te openen zodat zij er ook in konden. Het resultaat?

“We sloegen erop en schreeuwden tegen het personeel dat ze ons binnen moesten laten. Niemand antwoordde. Dat we zo werden verlaten, die angst, die eenzaamheid, dat was verschrikkelijk en onverdraaglijk. Het was onmenselijk.”

De enige reden dat de acteur en alle anderen de aanslag overleefden was dat drie Amerikanen, twee mariniers en één burger, ingrepen en de Marokkaanse terrorist overmanden. Als ze dat niet hadden gedaan – als ze hadden gedaan wat het personeel deed – was er werkelijk een massaslachting aangericht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

160 reacties

 1. Wim

  PVV moet niet zo zeuren, gewoon een verwarde man.
  Groetjes van Pechtold, Samson en lest best Rutte

  1. Ronald Zomer

   Het was geen blanke ware Nederlander!
   Het was een product van de Multi culti, immigratie, EU, Schengen, Marrokko, islam, arabieren-rotzooi.

   Minder, minder, minder is één optie!

   Wat mij betreft beginnen we morgen. En we beginnen met de landverraders. D66, PvdA en VVD partijen als eerste. Daarna de culti-lovers bij de gemeentes en overheden en alle rechters. Dan pas het echte werk. Terugwerkend vanuit Marokkanen, antilianen, afrikanen, arabieren en tenslotte Turken: hoe korter hier, hoe sneller eruit. 50 jaar hier, 2040 eruit. Alle tribaal islamitisch denkenden gaan eruit. Surinamers en Chinezen hoeven niet weg: geen overlast en passen goed bij onze individuele samenleving.

   Nederland zal op 2040 weer voor de ware Nederlanders zijn.

   Criminaliteit 1/3e, geld voor Ouderen prima!, uitkeringen : halvering.

   I have a dream… deze droom komt uit. Wat in 50 jaar verpest is door immigratie, kan in 20 jaar hersteld worden. PVV is alleen een de slappe partij, er moeten echt nationale partijen komen die dit doel echt gaan najagen.

 2. Simon Brouwenstein

  Geert ziet weer een islamofoob scoringsmomentje.

  1. Terzo

   Wilders reageert op een islamitisch terroristische aanslag die tientallen doden had kunnen eisen, en jij bestempelt de man als islamofoob.

   je bent met recht een gevaarlijke mafkees Hutten(stein), en dan druk ik mij nog mild uit.

   1. Gielah

    Hij lijkt in elk geval met de dag gekker te worden.
    Dit gaat van kwaad tot erger.
    Zouden we nog eens ooit te horen gaan krijgen vanuit welke inrichting hij de godganse dag handen en voeten aan zijn afwijking zit ( zat…) te geven?

    1. Wachteres

     Dit gaat van kwaad tot erger, Gielah.

     De islam heeft hier niets mee te maken, maar het zionisme wel.

     Tok tok tok tok tok

    2. Lost Paradise

     Ja Gielah, Brouwenstein is een gevaarlijke gek. Maar met zijn opmerking heeft hij wel gelijk: Wilders is een onnavolgbaar fenomeen om scoringsmomenten te creëren en te pakken. En daar mankeert natuurlijk helemaal niets aan.

     Ook in het ankeren van aandacht op de juiste momenten en om de juiste redenen, is hij subliem en uniek. Daar kunnen miesgassers als Rutte, Samsom en Pechtold in de verste verte niet aan tippen. Maar ze kunnen er wel heel wat van leren.

  2. LantR.fant

   Beste Simon, een zekere mate van opportunisme. Bij uw linkse vriendjes werkt het precies het zelfde..
   Andere insteek, maar voor de rest geen verschil..
   Waarbij Wilders -ik ben niet echt een PVV stemmer- nog wel de puurste is van het hele zootje daar in 070.

   Overigens kunt ú uw naam beter veranderen in Simon Chamberlain. Met als toevoeging, “peace for our time”.
   Voor dat laatste zou u wel terminaal moeten zijn, want die “peace” gaat niet zo heel lang meer duren.

   Want je bent werkelijk totaal verblind als je het kennelijk doodnormaal vindt dat een moslimterrorist in een trein tientallen burgers kan afslachten.

   Eergisteren was het de Thalys van Parijs naar Amsterdam, volgende week is het de intercity van Amsterdam naar Eindhoven.
   En daar zitten geen USA mariniers, maar bange D66 kwezels en wegkijkende PvdA’ers.
   Dus dat gaat echt een bloedbad worden.

   Sowieso moet elke Syriëganger per direct staatloos worden verklaard en het land uitgezet. Er schijnt nog ergens een booreiland leeg te staan.
   Gewoon laten creperen daar, ze willen toch niets liever dan allah ontmoeten. Dat allah een staart heeft en 2 hoorns op zijn hoofd zien ze daar wel.

   En dit zoveelste geval van geweld onderschrijft maar weer eens dat Wilders met zijn “minder Marokkanen” het gelijk volkomen aan zijn kant heeft.
   Dat andere kamerleden hem negeren getuigt van een massale intellectuele incontinentie op een zekere plaats in 070

   Voor uw beeldvorming: De Groen Linkse Halsema deed haar kinderen ook op een “witte” school, wat maar eens pijnlijk duidelijk maakt dat ook die linksers niet echt geloven in hun eigen praatjes over integratie en dat soort klets.

 3. _Mediaevist_

  Ja en met de Islam heeft het helemaal niets te maken. De volgende hobbyclubs onder andere zijn niet islamitisch: ISIS, Al-Qaida, Boko Haram, Al-Shabaab, Al-Nusra, Hezbollah, Ansar al-Haria, Abu Sayyaf, Taliban, Jamaat-ul-Mujahideen.

  1. Simon Brouwenstein

   Daar heeft u gelijk in, beste heer Mediaevist, met de islam heeft het allemaal niet zoveel te maken. Wel met politieke chaos.

   1. Niek Verheyen

    Ben je zo onnozel of speel je je onnozelheid Brouwenstein?

    Ik opteer voor het eerste; je bent blijkbaar niet tot enig inzicht te krijgen op dit gebied.

    Als het het tweede is moet je je diep schamen om zo de draak te steken met zaken die in de nabije toekomst vele, vele slachtoffers gaan opleveren.

    In ieder geval een hopeloos geval.

   2. van Urk

    Nee het heeft te maken dat die terrorist honger had en een AK 47 vond in een park om daarmee de mensen in de trein te gaan beroven van hun geld. koekoek!

   3. mijn-idee

    Haaa haa ha haaaaa haaa ha ha ah ahh ha ha…
    Zo grappig dit…satire op een mooie zondag avond…

    Goed voor de lachspieren.
    Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd..

  2. Svetlana

   Daar geef ik u absoluut gelijk in. Deze groepen hebben niks met de ware islam te maken. Eerder met het zionisme

   1. Gielah

    Een mede-patiënte… moeten wij concluderen.
    Impel-simpel-stapelgek.

    Maar wél mee willen doen met de gezonde mensen… intussen.
    Kan de zuster die pc’s niet afsluiten?

    1. AnnieJansz

     Het is dan ook godgeklaagd dat een hoogopgeleide oudere vrouw, die zegt een theoloog te zijn, zich drukker maakt op een onwelgevallige reaguurdertjes op dit forum dan
     dat ze zich zorgen maakt op het evt. gevaar dat de islam met zich meebrengt

     1. Gielah

      Heb je hem ook weer.
      Gaap…!

     2. _Mediaevist_

      Opgepast Annie, straks komt de ISIS en dan mikken ze jou als trans zo van de Euromast met je hoofd naar beneden. Eens even zien of jij kan vliegen zonder vleugels…

     3. AnnieJansz

      Idd. Mevrouw Gielah, tijd voor uw medicijnen en dan onder de wol

   2. Niek Verheyen

    Idem dito.

   3. Pjotter

    O,O, die mooie religie toch.

   4. Seneca

    Et tu Brute om Ceasar te persifleren. Ook u bent dus een anti-semiet maar verhult dat, door u zelf een anti-zionist te noemen. U bent zo dom om een ander woord niet te gebruiken, dat een ander niet daar doorheen prikt. Gezien uw eerdere reacties op dit forum bent u socialist in mijn optiek het laagste soort dat op deze planeet rond loopt. Ik haat socialisten maar ik ben daar eerlijk in en draai niet om de brij heen.

    1. Seneca

     Deze reactie is antwoord op de mest die svetlana op dit forum plempt.

 4. carthago

  Het ligt in de aard van de links extremisten alhier,zoals griezelstein, zweetlama en el Che capone, de terreurdaden van moslimmonsters te downplayen tot iets dat een gerechtvaardigde reactie zou moeten zijn op de in principe vrije samenleving, de ultieme motivatie van terroristen aldus ondersteunend.Catastrofaal.

  1. Svetlana

   Wat fijn dat u zo een goede mening over me hebt Lol

   1. carthago

    @zweetlama. Het begrip “goede”heeft ook al alles aangetast in je razende bol.

 5. CJD

  Goedzo dat er ingegrepen werd en ja het is schandalig dat dit had kunnen gebeuren. Stations horen idd beter beveiligd te worden want zoals het nu is kan iedere gek op een trein springen met een bom of vuurwapen en mensen afknallen. Er zullen idd ongelukken moeten gebeuren voordat men dit probleem serieus gaat nemen

 6. CJD

  Overigens wat een laufe honden zijn die medewerkers. Ik had ze direct voor de rechter gesteld

  1. Svetlana

   Precies CJD.

   Maar de meesten hier voor wie aluhoedjes denken niet vreemd is zullen ongetwijfeld menen dat deze moordzuchte medewerkers islamitisch zijn en samen gewerkt heeft met deze ideologisch verdwaalde jongen 😉

  2. Terzo

   Laffe honden zijn mensen die menen dat dit niets met de islam te maken heeft..

   Past die schoen je?

   1. Svetlana

    Het nationaalsocialisme had natuurlijk alles te maken met het christendom 😉

    1. Gielah

     Ja hoor, lieve meid.
     Hartstikke goed!
     Braaf opgeschreven.
     Knap!
     En dan ook nog zo’n leuke smiley… dat maakt indruk, toch?

     Alleen niet denken dat wij mee gaan zitten dazen, hè?

    2. Simon Brouwenstein

     Het Bevrijdingsleger van de Heer moeten we uiteraard ook tot Jezus Christus herleiden: Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. (Matteüs 10:34)

     Iedereen snapt dat dit gelul is maar als het om de islam gaat vinden islamofoben dit allemaal reuzelogisch.

     1. Terzo

      Denk jij nu echt Hutten(stein) dat er nog iemand trapt in jouw stompzinnige vergelijkingen?

      Dan ben je nog een grotere debiel als we al dachten…..

     2. zomaar

      de moslims nemen letterlijk elk woord uit hun koran over , en zetten deze nu nog om in daden .

      dus Simon, dit bewijst weer eens dat de islam een gevaarlijke doctrine is , en de koran een gevaarlijk boek !!.

    3. Simon Brouwenstein

     Touché.

    4. Simon Brouwenstein

     Ja, Svetlana, de nazi’s die Joden en vele anderen vermoordden hadden Gott mit uns op hun koppelriem staan, en daar bedoelden ze niet Allah mee.

     1. van Urk

      Dat stond er ook al standaard geschreven op hun riemen tijdens de eerste wereldoorlog en dat staat daarom totaal los ervan met de praktijken van de nazi,s.

    5. Seneca

     @svetlana
     Neen niets met het christendom maar alles met uw vervloekte religie: socialisme!

   2. CJD

    Natuurlijk heeft dit wel wat met de islam te maken. Mijn stelling is slechts dat je niet alle moslims aansprakelijk kunt houden voor ISIS. Je hoort het per geval te bekijken

 7. Geah

  Alsof het alleen de islamitische mohammeds zijn die met bevelen uit Syrié komen…..Kijk ook eens naar de islamitische Afrikaanse vernietigers…zij zijn net zo gevaarlijk….Daar zal binnenkort 40-45 niks bij voorstellen met het fascisme wat nu op ons afstoomt…..De nazi’s hadden nog een beetje verstand als je dat vergelijkt met de Afrikaanse ISIS-primitievelingen die zo maar wat doen zonder na te denken…

 8. Geah

  Syrié=Syrië..

 9. Simon Brouwenstein

  U bedoelt, beste CJD, dat we alle christenen ook niet aansprakelijk kunt houden voor de oorlogsmisdaden van de nazi’s en de Amerikanen en niet de alle Joden voor de oorlogsmisdaden van de Israëlische regering?

  1. AnnieJansz

   En niet alle Nederlanders voor de haat en onverdraagzaamheid van een Gielah en haar napraat reaguurdertjes.

   1. zomaar

    nee Anniejansz, dan zouden wij jou ook verantwoordelijk moeten houden , voor de braaksels van Simon.

  2. Bromsnor

   @Simon Brouwenstein

   Je slaat nu wartaal uit. Je haalt allerlei dingen door elkaar. De nazi’s handelden niet uit naam van het christendom en waren ook geen christenen. Hitler was een atheïst.

   Leer de geschiedenis beter voordat je over die dingen post.

   In het Midden- Oosten worden christenen massaal vervolgd door moslims. Als deze christenvervolgingen in dit tempo zo doorgaan zijn over 15 jaar geen christenen meer over in het Midden-Oosten.

   Daarbij komt dat christenen nu ook bedreigt worden door moslims in asielcentra. Dus zelfs in Nederland zijn christenen niet meer veilig voor moslims.

   Klachtentsunami over christenen intimiderende moslims in asielzoekerscentra
   http://nieuws.tpo.nl/2015/07/22/klachtentsunami-over-christenen-intimiderende-moslims-in-asielzoekerscentra/

   1. Simon Brouwenstein

    Ik begrijp dat mensen die Gott mit uns op hun koppelriem zetten atheisten waren en evenzeer de Amerikanen die napalm en atoombommen gooien onder het motto God bless America!

    Wonderlijk, meneer Bromsnor, vindt u zelf ook niet?

    1. Simon Brouwenstein

     Voor meneer Bromsnor is bijgaande link wellicht instructief: de atoombommen die gruwelijk veel mensen om het leven brachten in Japan werden door de christelijke kerk gezegend.

     Gelovigen krijgen, wonderlijk genoeg, altijd de zegen van hun God. Daar zijn Allah en Jahweh niet kinderachtig in.

     http://www.plough.com/en/articles/2011/july/blessing-the-bombs

     1. Bromsnor

      @Simon Brouwenstein

      Leer nu eens wat geschiedenis voordat je post.

      De tweede wereldoorlog van een oorlog tegen het fascisme

      De belangrijkste reden om atoomwapens te gebruiken was het zo snel mogelijk beëindigen van de oorlog. In augustus 1945 was Japan nog lang niet verslagen; de VS hebben toen de inschatting gemaakt dat als ze tot een invasie zouden overgaan, de oorlog nog een jaar langer zou duren en een miljoen (burger)slachtoffers zou eisen.

      Daar zouden niet alleen veel Japanse burgers bij omkomen maar ook vele Amerikaanse doden nog bijkomen.

      Er zijn naar schatting 200.000 burgers bij omgekomen, maar bij een invasie zou dat dus een veelvoud zijn geweest. Om van de krijgsgevangenen die crepeerden in de vreselijke jappenkampen nog maar te zwijgen.

     2. AnnieJansz

      Wat ja mer dat de geschiedenis hier weer onrecht aan wordt gedaan.

      Japan was in augustus allang op de knieën. De keizerlijke vloot was reeds vernietigd en de legers verlagen en te verspreid om nog een rol van betekenis te vervullen.

      Daarnaast werden de Japanse steden met conventionele bommen al helemaal platgegooid. Ter illustratie: in 1 bombardement vielen in Tokio meer doden dan de 2 atoombommen bij elkaar.

      Deze feiten zorgden ervoor dat er tussen Japan en de USA reeds besprekingen waren over de overgave. Amerika stelde daarbij de eis dat de Japanse keizer af moest treden.

      Hier konden de Japanners niet aan voldoen, godheid als hij was in eigen land.

      Ook de atoomgeleerden in de USA hebben nog geëist dat hun creatie niet mocht worden gebruikt op burgerdoelen, hetgeen na tussenkomst van Oppenheimer himself toch gebeurd is.

      Uiteindelijk gooide de USA de bom, om aan de wereld te laten zien waar het technisch toe in staat was en niet zou schromen om zo’n wapen in te zetten.

      Wellicht een tactisch briljante zet, dat lAt ik aan ieders oordeel over. Echter de 2e bom op Nagasaki is ronduit volkerenmoord, waar Truman eigenlijk moet worden gedegradeerd tot massamoordenaar….

      Hoe dan ook, Amerika heeft na het werpen van de eerste atoombom een verklaring afgegeven die de theorie van Bromsnor bevestigd, het moest gebeuren om meer doden te voorkomen. Helaas was de oorlog al gevoerd en bleek zelfs na 2 atoombommen de keizer op zijn plaats te mogen blijven zitten.

     3. Bromsnor

      @AnnieJansz

      Japan was niet op de knieën.

      De Japanse militairen zouden Japan tot de laatste man verdedigen.

      Dat deden ze door kinderen , vrouwen , ouderen te mobiliseren. Die zouden tot de dood vechten zoals gebruikelijk was in Japan.

      Zoals al gezegd zou een invasie van het vasteland veel slachtoffers vergen. Zowel onder de Japanse burgers als onder de Amerikaanse militairen.

      Om dat te voorkomen en Japan tot capitulatie te dwingen is de atoombom gebruikt. En door het gebruik van de atoombom is Japan uiteindelijk gecapituleerd.

      Natuurlijk zijn er na de oorlog uit de hoek van de Amerika haters het soort onzin theorieën ontstaan wat jij in je post hebt opgeschreven.

      Net zoals er onzin theorieën zijn dat Bush en de CIA achter 9/11 zou zitten.

      Je heb recht op je mening maar niet op de feiten.

     4. AnnieJansz

      U mist helaas een deel van het verhaal en dat is dat er reeds over capitulatie tussen Japan en de USA werd gesproken.

      Alleen het afzetten van de keizer was een brug te ver.
      Maar die keizer zat er na 2 atoombommen nog steeds!
      U weet wel, die man in wiens naam miljoenen mensen zijn vermoord.

    2. zomaar

     die atoombommen waren nodig Simon, men vocht toen een oorlog tegen een vijand , (die LAF als eerste Pearl.Harbor aanvielen .

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanval_op_Pearl_Harbor

     de Japanners van toen !!, waren gelijk als de moslims van nu , gedrogeerd met hun keizer , en de moslim gedrogeerd met MO .

     dus beiden even gevaarlijk voor een oplossing of wereldvrede , de ene vijand is overwonnen , de anderen zal een bittere pil worden , door mensen zoals jij !.

     dan effe dit in je grote oren fluisteren , weet je waarom men gebruik gemaakt heeft van de A-Bom ?, nee he !.

     die is mede gebruikt om de Japanse keizer geen gezichtsverlies te geven met de capitulatie van Japan.

     zo heb je weer iets geleerd .

     1. Simon Brouwenstein

      De atoombommen op Japan waren militair onnodig maar hadden het doel de regio onder controle te houden en de optrekkende Russen de pas af te snijden. Dat deden ze over de ruggen honderdduizenden onschuldige burgerslachtoffers en daarom is het een misdaad tegen de menselijkheid zonder weerga.

      Waar het hier om ging is dat het gebeurde met expliciete christelijke zegen, het gebeurde dus uit naam van de Christelijke god.

      Heeft u enig idee hoeveel mensen de ISIS-barbaren uit naam van Allah nog moeten vermoorden voordat ze de slachtofferaantallen van de christenen zelfs maar kunnen benaderen?

     2. zomaar

      Simon Brouwenstein

      23 augustus 2015 at 17:14

      en wederom zit je uit je nek te lullen , Simon.

      einde de oorlog in Europa , hebben de geallieerde steun gevraagd aan de Russen , om Japen op een ander front te bevechten , zodat het minder slachtoffers zou eisen van de geallieerde, die ook hun verliezen telde van de oorlog in Europa !, evenzo als de Russen .

      namelijk als de Russen ingestemd hadden met dit verzoek , was misschien die A-Bom(men) , niet nodig geweest .

      toch einde de oorlog tegen Japan, waar Japan grote verliezen geleden had !, wilde de Japanse overheid een compromis sluiten , om hun goddelijke keizer zonder gezichtsverlies te laten capituleren.

      de oplossing was helaas de A-Bom , dus nader beschouwd waren de Japanners deels zelf verantwoordelijk voor heel dit gebeuren .

    3. cmsuijkerbuijk

     @Simon Brouwenstein
     23 augustus 2015 at 16:54
     Wederom gelul: Wáár hebben de Duitsers of Italianen “Uit náám van God” geroepen, geschreven of wát dan ook? Zij riepen Zijn zegen af, wat niet wil zeggen dat Hij die ook gaf, want dan zou Hitler gewonnen hebben.

     1. Simon Brouwenstein

      De Amerikaanse president Bush sloot zijn televisietoespraak waarin hij meldde Irak binnen te vallen af met de woorden God bless America. Het was dus een christelijke oorlog, beste Suijkerbuijk.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      23 augustus 2015 at 17:14
      En wederóm onzin. Je bent in vorm vandaag Brouwenstein! De Amerikanen hadden geleerd van het felle en zelf-destructieve verzet van de Japanners, dat ontzéttend veel Amerikaanse militairen het leven heeft gekost, enkel en alleen omdat “overgave” niet in het Japanse woordenboek voorkwam. En hoe dichter men bij Japan kwam, des te feller en fanatieker werd het verzet, niet alleen van de Japanse militairen, maar ook van de burgerbevolking, die massaal zelfmoord pleegden, door de eigen Japanse propaganda. Het eiland Iwo Jima was met buitenproportionele aantallen Amerikaanse slachtoffers op de Japanners veroverd alsmede Okinawa. Er zou lang zijn nagedacht of deze bommen ook ingezet moesten worden. Veel geleerden als Józef Rotblat waren tegen: de bom was ontwikkeld om Hitler voor te zijn, maar nu was Duitsland verslagen. Uiteindelijk besloten de VS de bom tegen Japan te gebruiken. Het hierbij gehanteerde argument was dat een atoombomaanval de oorlog met Japan zou bekorten waardoor onder meer veel Amerikaanse soldatenlevens gespaard zouden blijven. De Amerikaanse ervaringen op Okinawa speelden hierbij een belangrijke rol. Tijdens de slag om Okinawa (van 1 april tot 21 juni 1945) hadden de Amerikanen als gevolg van felle Japanse tegenstand en kamikazeaanvallen onverwacht hoge verliezen geleden. Het Amerikaanse leger redeneerde dat het veroveren van het vasteland van Japan op vergelijkbare tegenstand zou stuiten en nog veel meer doden zou kosten. De Russen vielen pas op 9 augustus Mantsjoerije binnen, dus ná het werpen van de beide atoombommen!
      Je slaat de plank niet alleen mis. Er is helemaal geen plank. Je roept maar wat, in de hoop, dat dat voor zoete koek wordt aangenomen!

     3. Simon Brouwenstein

      Er is over het werpen van de atoombommen, beste heer Suijkerbuijk, een uit overige discussie te voeren.
      Voor dit moment leek me relevant dat die bommen werden gezegend door de Kerk en dus naar het oordeel van politici en soldaten de wil van God weerspiegelden: God bless America!

    4. mijn-idee

     Zolang er ” God met ons “op de ijzersterke guldenmunt stond heeft SB zeker ook geen geld aangeraakt…….

     Dan moet het na de invoering van de Euro wel heel erg goed gaan met de kleun.

  3. zomaar

   kom Simon leg effe uit waar de Joden oorlogsmisdaden begaan hebben ?., voor aal duidelijkheid !!.

   dan zeer zeker niet!! , kunnen wij niet alle christenen voor de oorlogsmisdaden van de nazi’s aanzien , zelfs werden er Christenen onder dit SOCIALE , regiem in kampen geplaatst en vermoord , zeker in het begin van de oorlog , toen A.H een verbond had met( jou vrind )Stalin !!.

   dan de Amerikanen ,vochten altijd tegen regiems die mensonterend waren, en of zij uit Christelijke overwegingen die oorlogen bevochten , of om de wereld ( de westerse wereld ) voor het rode gevaar te behoede voor juist deze mensonterende regiems !!.

   laat ik aan ieder voor zich

   dus je kletst weer lekker uit je rode nek !!

   1. Simon Brouwenstein

    De heer zomaar, die hier niet uitblinkt in intelligentie, heeft vast geen benul waar de term ‘redneck’ voor staat.

  4. cmsuijkerbuijk

   @Simon Brouwenstein
   23 augustus 2015 at 16:11
   Je lult uit je nek: De Nazi’s vochten uit naam van de Führer, de fascisten uit naam van de Duce, maar de Islamieten uit naam van Allah!

   1. Terzo

    Wim Hutten(stein) tracht op een slinkse manier de discussie weer van het onderwerp af te houden, gewoon laten lullen die kwaadaardige debiele stokebrand.

   2. Simon Brouwenstein

    De heer Suijkerbuijk is wellicht niet bekend uit welke religieuze drijfveren Hitler dacht en met welke teksten hij zijn dappere strijders opzweepte om te moorden:

    http://www.freethinker.nl/oud/geen-atheist.htm

    1. carthago

     @griezelstein. Het wordt steeds duidelijker dat je Hitler persoonlijk gekend hebt,dat verbaast me overigens niet.

     1. Simon Brouwenstein

      Nou nee, zo oud ben ik niet, maar ik neem wel serieus wat hij schreef en wat hij riep in zijn toespraken. Die waren expliciet christelijk, pervers christelijk weliswaar, maar als je de bijdragen van mevrouw Gielah leest zie je dat het christendom daar goede mogelijkheden toe biedt. Net als de islam trouwens.

    2. cmsuijkerbuijk

     @Simon Brouwenstein
     23 augustus 2015 at 17:25
     De heer Brouwenstein is wellicht niet bekend met het verschil om “uit náám” van iemand een oorlog te beginnen en de smeekbede “de wapens te zegenen”. Groot verschil, maar als jet het niet WIL zien, houdt alles op.
     Je hebt het wéér maar eens mis vandaag. Heb je je dag niet misschien?

     1. Simon Brouwenstein

      Als je een oorlog begint, beste heer Suijkerbuijk, met de expliciete zegen, c.q. legitimatie van je god, kun je zeggen dat de oorlog aanvangt uit naam van die god. Hij staat er achter en de voorgenomen moordpartijen hebben zijn expliciete zegen.

      Op dit punt verschillen christendom en islam dus niet: de aanhangers hebben de behoefte een oorlog te beginnen en ze slepen hun geprojecteerde godsvoorstelling erbij om het te rechtvaardigen.

      God en Allah hebben hier trouwens niets mee te maken. We spreken over godsdiensten, dat zijn politiek-dogmatische instituties.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      23 augustus 2015 at 17:43
      Wederom onzin: De Kruistochten waren uit naam van God. Dat Hitler de zégen voor zijn wapens vroeg, wil nog niet zeggen, dat hij deze oorlog UIT NAAM van God ging voeren. Deze oorlog was namelijk uit NAAM van het SOCIALISME!

     3. Simon Brouwenstein

      U praat zichzelf een beetje vast, heer Suijkerbuijk. Beseft u dat zelf ook?

     4. van Urk

      Wat u beschrijft dat klopt een beetje Simon. Maar de oorlogen die het westen voert is op politiek berust en niet speciaal voor God of om God bedoelt. Welk politieke agenda hebben de islamitische strijders dan volgens u? IS, Al Qaida en andere strijders hebben duidelijk geen politiek agenda voor meer vrijheid,tolerantie of democratie maar juist voor meer orthodoxe islamisering van het midden oosten en daarna de hele wereld.

     5. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      23 augustus 2015 at 17:51
      Volgens mij, ben JIJ degene die zichzelf helemaal buitenspel heeft gezet, want je hebt geen weerwoord! Slechts een slappe opmerking!

     6. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      23 augustus 2015 at 17:43
      Toen Stalin besloot zich te verdedigen tegn Hitler, was er nog een totaalverbod op het geloof. Hij voerde dus géén oorlog uit naam van God. Toen het echter steeds slechter ging met zijn verdediging en de Duitsers voor Moskou stonden, werden ineens de priesters (popes) weer overal vandaan gehaald en werden de kerken weer opengesteld en missen opgedragen. Toen werd het opeens een Christelijke oorlog?
      Laat je nakijken man. Je zegt gewoon zwart tegen wit, omdat je je ongelijk niet toe wilt geven!

     7. Simon Brouwenstein

      U verlaagt zich tot op de persoon gerichte scheldpartijen, heer Suijkerbuijk. Daaruit blijkt uw onzekerheid over het onderwerp en u onvermogen op een beschaafde manier te debatteren.

      Jammer.

     8. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      23 augustus 2015 at 19:02
      Bekende tactiek van jou Brouwenstein. Je kunt het op argumenten niet winnen, hebt geen weerwoord en dan ga je “op de beschaafde” toer iemand proberen te kleineren en aan te spreken op het gedrag. Héél slap en doorzichtig!
      Overigens: Als ik érgens zeker van ben, is het wil dit onderwerp!

     9. Simon Brouwenstein

      Beste Suijkerbuijk, ik beargumenteer aan de hand van keiharde feiten dat christelijke oorlogen uit naam van God werden en worden gevoerd, net zoals islamitische oorlogen uit naam van Allah werden en worden gevoerd.
      Het is voor christenen een ongemakkelijk feit dat Hitler een christen was, dat het legertuig van de nazi’s en de Amerikanen door de kerk werd gezegend en in de kerken werd uitgelegd waarom de Joden moesten worden uitgeroeid. U kunt daar ongerust over zijn maar dit is precies de functie van godsdiensten: en metafysisch legitimeren van de dierlijke aandriften die de mens eigen is.
      Het is absurd net te doen alsof moslims dat wel doen met Allah en christenen niet met hun God. Ik toonde aan dat dit ook feitelijk onjuist is.

  5. van Urk

   Nee ,omdat onder de nazi,s, amerikanen niet alleen de daders uit christenen bestonden maar ook uit andere religieuzen, rassen of typetjes als u die onder bevel van hun politieke leiders deze4 daden moesten gaan doen en niet uit het woord van de bijbel of oproep van een dominee ! IS haalt hun overtuiging en opdrachten wel uit een religieus boek en het zijn allemaal 100 % moslims. Dus is het een islamitisch aangelegenheid.

 10. Bromsnor

  Die Amerikanen hebben door in te grijpen een groot bloedbad voorkomen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Het was bijna 1 – 0 voor Alex Pechtold geweest. U weet wel die man die op de dag van de Charlie moorden de woorden sprak
  “weet U wat ik het allerergste vind, het allerergste vind ik dat de naam van de islam in een kwaad daglicht wordt gesteld”

  Gelukkig voor de passagiers waren er enkele dappere Amerikanen en Britten.

  Ben overigens benieuwd hoeveel van die passagiers op partijen hebben gestemd die weigeren het terrorisme de kop in te drukken, de poorten wagenwijd open zetten en jihadisten als helden verwelkomen.

 12. Bromsnor

  Door de massa instroom van moslims zien we dat meer en meer gebieden in Europa worden steeds meer wetteloze Gazastroken met religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten. Deze gebieden produceren terroristen en aanhangers van terroristen op industriële schaal.

  Sluit de buitengrenzen van Europa
  http://politiek.tpo.nl/2015/08/11/sluit-de-buitengrenzen-van-europa/

 13. halo1

  Zo.. er wordt weer “”lekker”” op de man/vrouw gespeeld i.p.v. op de bal.. maar on topic: de PVV kan vanaf september beter een groot-offensief tegen Griekenland-4 en vooral de tsunami aan binnendringers in Duitsland, dus ook bij ons, starten i.p.v. tegen deze mallotige Marokkaan..

  1. zomaar

   je hebt maar een malloot nodig , om honderd of tweehonderd slachtoffers te maken !.

   en tja de meeste malloten die dit doen of doen willen zijn moslim , dat valt met geen water ter zee weg te wassen .

 14. zomaar

  citaat “Ook wil hij dat teruggekeerde Syriëgangers – de Marokkaan was teruggekeerd uit dat door ISIS en andere radicaal-islamitische groepen bezette land – nauwlettend in de gaten worden gehouden zodat de autoriteiten er altijd van op hoogte zijn wat zij doen en waar ze zich bevinden”.

  een voor mij milde eis , aan dit flutkabinet !!.

  deze Syriëgangers, moeten bij terug keer gevangen gezet worden berecht om hun daden , en op transport gezet worden naar het Midden-Oosten!, samen met heel hun families , ooms, tantes , neven en nichten , broer en zus , opa en oma !, en uiteraard zonder een cent aan uitkering(en).

 15. borgpen

  Michael Van Der Galien heeft een foto uit 2010 zorgvuldig uitgekozen om heel het drama dat op ons af komt te debunken, te downplayen. Onafhankelijke journalistiek is deze man dan ook vreemd. Meer een gevalletje:”Help, ik ben op zoek naar een beter betaald ambtenarenbaantje.” Hoort u hem al likken meneer Mark?

 16. Ruud562

  Inderdaad Zomaar, die gestoorde islamgangers dienen niet hier vrij rond te lopen maar subiet te worden opgesloten zonder enig contact met de buitenwereld, opdat ze het gif uit hun zieke geesten niet alsnog kunnen verspreiden. Tot op de kern dient de overheid te gaan, dus ook familie moet worden aangepakt. Weg ermee, overhevelen naar het MO, waar ze ruimschoots kunnen vertoeven in hun zieke idiologie.

 17. borgpen

  Verduidelijking: foto uit 2010= foto boven dit artikel.
  Correctie: Hoort u hem al likken meneer Mark? moet zijn: Voelt u hem al likken meneer Mark?

 18. van Urk

  Kijk zo worden nieuwe generaties moslims opgevoed om ons ongelovigen,christenen of Joden blijven te gaan haten: http://www.telegraaf.nl/buitenland/24405789/-peuter-onthoofd-knuffel-.html

  1. cmsuijkerbuijk

   Meer is dan zo’n “keurig” land als Saoudi Arabië dan wél een Islamitische staat, die de ware Islam praktiseert? Maar wat is dan het verschil? Daar wordt óók uit naam van Allah gemarteld, verminkt, onthoofd en gestenigd. En dan is er óók nog Iran, die ook niet vies is van een martelinkje, steniginkje of ophanginkje hier of daar. Zij staan beiden zelfs in de top van landen qua executies. Dus waarom zou IS NIKS met de Islam te maken hebben en deze beide (en andere) boevenstaten wél? Omdat we bang zijn voor hun woede, als we dat zouden zeggen? Met welk recht overigens, matigt het westen zich aan, te bepalen wat wél of niét de ware Islam is?

 19. van Urk

  En om het voor Simon duidelijk te maken dat nazi,s zich niet accosieren willen als christenen en dat ook niet als prijs werd gesteld maar alleen als gottglaubiger: http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6861/waffen-ss.html

 20. V.K.

  -Na ja. ik zou wel willen weten of op de Thalys van Parijs naar Amsterdam de deuren ook dichtblijven nadat de noodrem is geactiveerd, zo wie zo wat de voorschriften in Belgie, Franrijk en Nederland zijn. En of de deuren te openen zijn vanuit de(extra beveiligde) conducteurscabine.

 21. Wachteres

  Simon wil perse het christendom een schuld opleggen, net zo als hij de islam overal van wil vrij praten.

  Merkwaardig! En het geeft te denken.

  1. Simon Brouwenstein

   Nee, beste mevrouw Wachteres, godsdiensten dragen nooit schuld, wel mensen die een religieuze traditie misbruiken om er oorlog of genocide mee te legitimeren.

   1. Wachteres

    Juist Simon, je wilt de christenen een schuld opleggen, terwijl je niet anders doet dan de moslims vrijpraten. Zo duidelijk?

    Nou begrijp ik waarom links voortdurend roept dat de islam vrede is. Vreemd dat het christendom wel sneren krijgt.

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150823_01830020

    Een hartroerend verhaal mensen. Haal even de zakdoeken tevoorschijn voor jullie dit lezen.

    Advocate schutter: ‘Hij wilde Thalys overvallen om eten te kopen’

    Het onderzoek naar de zwaarbewapende man die vrijdag overmeesterd werd op de Thalys van Amsterdam naar Parijs loopt volop. Volgens een anonieme bron dicht bij het onderzoek leefde hij in België en tikte hij zijn wapens in ons land op de kop. De advocate van de verdachte spreekt dat echter tegen: ‘Hij was ondervoed en wilde de trein overvallen om eten te kopen’, klinkt het.

    Ongetwijfeld een linkse advocate of een moslima.

    1. Simon Brouwenstein

     Het gelukte mevrouw Wachtgeres de vingers stevig in de oren te houden: kon de betekenis van mijn reactie niet tot u doordringen?

    2. Simon Brouwenstein

     Mevrouw Wachteres heft geen flauw benul van het recht en heeft dus ook geen idee dat in een rechtsstaat een advocaat de plicht heeft een verdachte te verdedigen. Als een rechtse advocaat deze taak zou weigeren is hij geen knip voor de neus waard.

     Maar weet ons gansje veel.

     1. Lost Paradise

      Nog in deze draad zei Simon Brouwenstein op 23 augustus 2015 at 19:02: “U verlaagt zich tot op de persoon gerichte scheldpartijen, heer Suijkerbuijk. Daaruit blijkt uw onzekerheid over het onderwerp en u onvermogen op een beschaafde manier te debatteren. Jammer.”

      En wat doet ons debieltje zelf naar mevrouw Wachteres, die het niet heeft over het recht maar over het zielige verhaal dat opgehangen wordt: “Maar weet ons gansje veel.”

      Alles wat je zegt ben je zelf, zoveel is wel duidelijk.

     2. AnnieJansz

      “wat je zegt ben jezelf”

      U maakt wel indruk met dit kinderwijsje…

      …met de lepel door de helft, met een vork in je kont, zo loopt lost Paradise de hele wereld rond…

     3. Wachteres

      Hoe diep kan een advocaat zinken …!

      Maar ik begrijp heel goed dat jij dat niet ziet noch begrijpt, @Simon.

 22. Gielah

  Niet langer be-leren, Simon…. wát hadden we nu afgesproken?

  Het is de hoogste tijd dat u gaat LEREN… en AFLEREN.

  Dus kappen met dat hautaine gezever.
  U dient omgebouwd…. tot u ook een beetje op een méns begint te lijken.

  Dus laat ik het niét meer merken!

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Gielah, u doet hier op dit blog mee voor spek en bonen omdat u besloot alleen nog te trollen. U bent dus niet in de positie me belerend toe te spreken: daarvoor mist u het vereiste intellectuele en morele niveau.

   1. Lost Paradise

    Je bent noch een intellectueel (een échte intellectueel zal dit nooit van zichzelf zeggen), noch heb je enig moreel besef – het ontbreekt je ten ene male, zoals bij iedere psychopaat. Meteen op zijn megalomane pikje getrapt als iemand het waagt ‘m ‘belerend’ toe te spreken.

    Je bent een onbenul en hebt nergens weet van. Je bent een minderwaardig mens.

    1. AnnieJansz

     Allen al het vermoeden uit te spreken dat Simon een intellectueel is, doet mij vermoeden dat u beseft dat Simon een paar maatjes te hoog gegrepen is voor u.

     1. Lost Paradise

      Wartaal AnnieGans.

   2. thaithai

    En u hebt dat niveau wel mijn beste?

 23. Gielah

  Sttt….!

  Met zo´n grote waffel komt u nimmer verder.

  1. Simon Brouwenstein

   Daar heeft u gelijk in, mevrouw Gielah, zo’n grote waffel brengt je nergens.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    23 augustus 2015 at 22:15
    Als je het daar zo mee eens bent, waarom ben je dan nog op deze site?
    (Dankbaar ingekopt)

   2. Lost Paradise

    “Met zo’n grote waffel komt U niet verder”, zegt Gielah. Ú’, doelend op jou dus, Brouw. Wat geweldig dat je inziet dat Gielah zo gelijk heeft. Inzicht en ontluikende zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Veel succes op het lange traject dat je nog te gaan hebt.

  2. AnnieJansz

   Da’s een wel heel open deur….die tikt Simon dankbaar in.

 24. Wachteres

  Nou begrijp ik waarom wij door Simon voortdurend op een belerend toontje worden toegesproken.

  Hij vindt van zichzelf dat hij daar het [let op!] vereiste intellectuele en morele niveau voor heeft.

  Nee mensen, Simon zit hier bepaald niet voor spek en bonen.

  Vlak hem niet uit!

 25. Gielah

  De man heeft hulp nodig.
  Als hij hier dan inderdaad koppig blijft rondhangen, laten we hem dan maar even op de rails terug zetten.

  Als er één is die dat nodig heeft… dan deze verloren ziel wel!

  1. AnnieJansz

   Nu komt mevrouw Gielah wel met een hele onsmakelijke vergelijking

   zet Simon dus maar op de rails met eindbestemming Dachau?

   Hoe dom kunt u zijn zoiets te zeggen? Schaam u diep.

   1. Lost Paradise

    Je bent een lowlife Annie. Neem een lekker koude douche, wisselbaden zo je wilt, en dan lekker onder de warme wol. Misschien dat je morgen weer een beetje opgeknapt bent.

   2. Wachteres

    Arie, kan Simon zichzelf niet verdedigen?

    Als jij er tussenkomt met je niet al te slimme opmerkingen helpt hem dat .alleen maar van de wal in de sloot.

    En voor je mijn vergelijking ook verkeerd interpreteert:

    Hij staat vast wel op internet.

   3. nick

    Misselijk makend mens bent u AnnieJ

    Shame on you!

 26. Gielah

  Sodemieter toch op, dombo.
  Zelfs u kunt niet zó dom zijn dat u de uitdrukking ´weer op de rails krijgen´ nog nooit gehoord of gelezen hebt.

  U gaat nu echt te ver, hoor…. zelfs voor een treitertrol!
  Moet ik ú soms ook nog gaan her-opvoeden?
  Ik zal een leuk prijsje voor u beiden berekenen.

  Ga maar vast sparen!

  1. AnnieJansz

   en u zult de dubbelzinnigheid van uw opmerking niet opgemerkt hebben?

   Walgelijke vergelijking, u bekent kleur.

   En dat gescheld…het blijft een diskwalificatie.

   1. Simon Brouwenstein

    Als mijn opponenten zich verliezen in onnozel gescheld is dat voor mij het bewijs dat ik gelijk heb. Een goede debater heeft argumenten en weet dat de vluchtweg naar schelden de handdoek in de ring is.

    1. Lost Paradise

     Waarom scheld jij zelf dan zo vaak Brouwenstein?

     Ik constateer een grote discrepantie en inconsequentie tussen jouw denken, voornemens en handelen.

     Hét kenmerk van de ‘verwarde man’, van de psychopaat pur sang. Er is nauwelijks congruentie tussen
     hetgeen je zou willen en wat je doet. En dat is een ernstig ziektebeeld.

    2. Wachteres

     Dan wordt het hoog tijd dat jij eindelijk eens met argumenten komt, Jodocus.

     Die zouden ons meteen verlossen van jouw belerende, onbenullige prietpraat.

    3. thaithai

     Nee hoor, ik sceld niet. Ik wil alleen graag van u weten of u vind dat u wel voldoende niveau heeft

 27. cmsuijkerbuijk

  @Gielah
  23 augustus 2015 at 22:33
  Pas op Gielah! Je mag het bij deze policor figuren natuurlijk nóóit over “Rails” hebben, of “het oosten” of soortgelijke termen. Voor je het weet, ben je een racist, nazi, fascist, NSB’er of bruinhemd! Dat de figuren die deze kwalificaties opplakken daar zélf véél meer recht aan ontlenen, ontgaat hen door hun domheid ten enen male!
  Zij blijven volharden in hun volkomen misplaatste gedachten gang. Vandaar dat voor hen dan ook het volgende gezegde past, als een op maat gemaakte handschoen: “koppigheid is de energie der dommen”!
  En daar is alles mee gezegd. Dit past op élke reactie van elkeen, die wat er nu aan het gebeuren is bagatelliseert, goed praat, wegkijkt, het westen de schuld geeft of andersdenkenden beschuldigt!

  1. AnnieJansz

   Helaas verlaagt de heer Suijkerbuijk zic weer tot persoonlijke aanvallen het belachelijk maken van anderen.

   Helaas meneer, ik laat me er niet door uit de tent lokken.

   Overigens kan ik met de boodschap geheel instemmen, want koppig bent u zeker.

   1. _Mediaevist_

    Zelf altijd de mond vol van nazi’s dit en nazi’s dat en wordt het een keer tegen u gebruikt dan lekker de vermoorde onschuld spelen. Het is allemaal weer zeer fraai, maar niet heus.

   2. cmsuijkerbuijk

    @AnnieJansz
    23 augustus 2015 at 22:53
    Als je goed Nederlands kunt lezen, dan gaat het niet over mij, dus je reactie slaat nergens op. Bovendien is het feit dat je sowieso reageert, een teken dat je uit de tent gelokt bent, want anders reageer je niet!
    Dat constaterende, geeft aan, dat jij energie voor tien hebt!

 28. borgpen

  De heer Simon Brouwenstein is hier toch wel de kampioen jij-bakken.Mensen toch wat zou deze gast graag zijn naam bekend maken en in Buitenhof zijn kijk op de wereld onthullen. Minzaam toegeknikt door journalisten van het zelfde allooi. Simon B. zou ook evengoed Ali B. kunnen zijn. Volgens Simon B. hebben de moslims nog een grote achterstand op de christenen, wat moorden betreft en van hem mogen ze nog wel even hun gang gaan. Tot het break-even point. In elk geval heeft hij meer begrip voor halve en hele wilden dan voor zijn eigen buren.

  1. AnnieJansz

   Dat doet het toch altijd goed bij bruin rechts, met z’n allen op een.

   1. borgpen

    Uhhh……ja, ik snap het niet helemaal.
    Of eigenlijk snap ik het totaal niet.

    1. _Mediaevist_

     Een kleine uitleg: hij/zij maakt de politieke opponent steevast uit voor nazi, dat vindt hij/zij kennelijk lekker. Het is natuurlijk een afwijking van een evident geestesziek figuur om dit te doen.

  2. Simon Brouwenstein

   Ik zou in dit verband niet van achterstand willen spreken, beste heer borgpen.

   1. Svetlana

    Het grappige is dat Gielah anderen beschuldigt van trollen gedrag terwijl ik dat alleen bij haar ontdekt heb tot nu toe. Je kunt het met mij eens zijn of niet maar ik zeg gewoon wat ik vind. Punt

    1. Svetlana

     Maar om hier nog eens inhoudelijk op in te gaan vind ik dit spoeddebat waar GW op aanstuurt super hypocriet. Tot nu toe was er nooit sprake geweest over betere beveiligings maatregelen in stations terwijl iedereen wist dat aanslagen op treinen waar iedereen zo maar een vuurwapen aan boord kan stappen behoorlijk waarschijnlijk zijn

    2. borgpen

     “Je kunt het met mij eens zijn of niet maar ik zeg gewoon wat ik vind. Punt”
     Svetlana, inderdaad zoals jij het vindt, is het. Geen spelt tussen te krijgen.
     Sterker nog, het is de totale eindconclusie.

     1. Lost Paradise

      Maar vergeet dan ook niet Borgpen, dat Svetlana een hoogopgeleide dame is die jarenlange internationale, (geo)politieke en diplomatieke ervaring heeft en uitsluitend in de hoogste kringen verkeerd. Natuurlijk heeft ze dus altijd gelijk!

  3. toetssteen

   @Borgpen
   Dat komt omdat Brouwenstein cs gewoon wegkijken bij het gruwelijke geweld waarmee islam werd verspreid. Hindu Kush, ach welnee, dat is een sprookje van professor dr. Koenraad van Elst….. Tja, alleen is het tot op heden erg moeilijk om die tientallen miljoenen verdwenen Indiase mensen te verklaren .

 29. Svetlana

  Ik heb het geluk gehad om uit de Russische federatie waar ik oorspronkelijk vandaan kom naar Nederland te mogen emigreren en heb idd wat van mijn leven gemaakt door politieke wetenschappen te studeren. Zou u ook eens mogen doen, want het zou uw geloofwaardigheid bepaald niet misstaan

  1. _Mediaevist_

   U kunt het beste zelfstandig wat lezen in plaats van al die voorgekauwde rode rotzooi van universiteitsliteratuur en hun geïndoctrineerde docenten op te vreten. Maar het advies zal aan u als cultureel marxist wel weer aan dovemansoren besteed zijn.

  2. toetssteen

   @Svetlana
   Ik vond wiskunde en economie boeiender. Gewoon omdat politiek geen wetenschap is, het is gefemel in de marge, net zoals economie volgens luchtfietsers als Piketty .

   1. CJD

    Toets

    Ik denk dat als we vriendelijker over moslims zullen spreken dat ze ook vriendelijker zullen zijn voor ons. Verdraagzaamheid komt namelijk van twee kanten.

    1. toetssteen

     @CJD
     Ik sta de Singaporese methode voor. Stel regels en handhaaf die! Voor allemaal!
     Er zijn niet regels om ze te breken en dan af te doen met een laf: maar de godsdienstvrijheid. Nee, er zijn regels en daar heeft een ieder zich aan te houden! Niet eens, gaat u lekker naar Maleisië.

 30. toetssteen

  En ik in al mijn domheid menen dat het ging over die aanslag in de Thalys die gelukkig door de dappere inzet van een Amerikaanse militair (die flink wat snijwonden heeft opgelopen en een andere held een schotwond in zijn hals) voorkomen is. Maar ja, ik zal wel te simple van mind zijn.
  Mijn vraag: is het niet zaak dat de hele politiek zich over deze materie buigt en zich uitspreekt? Of gaan we laf schuilen achter het werkgroepje van Ploumen? dat al thee lurkend over een half jaartje een nietszeggend rapport uitbrengt.
  Mwah dat inmiddels de grote realiteit ons recht in het gezicht staart dat Amsterdam CS inmiddels is ontploft…… Komt door Wilders, echt waar. Als hij die moslims niet zo boos zou hebben gemaakt, bestond die 1400 jaar islam ellende ook niet.

  1. _Mediaevist_

   Tja, misschien dat er een keer een beleidswijziging komt als op Amsterdam CS 500 mensen worden vermoord – heel misschien. Of moeten het er 5000 zijn?

   1. toetssteen

    @Mediavist
    Ik hoop niet op een Madrid 2.0. Echter als het toch gebeurt, dan zal men niet wijzen naar de ideologie (in mijn ogen is elke religie een ideologie en zou dus beslist geen extra bescherming mogen genieten laat staan bij wet een superieure positie mogen innemen), maar naar de boodschapper. Want als de boodschapper nou niet had gewaarschuwd voor de vos die rond lurkte bij het kippenhok, dan had de vos zijn kans nooit waargenomen op het moment dat de deur van het hok openstond. (Want tja, die vos had toch ook gezellig met de kippen kunnen gaan peace stichten).

    1. _Mediaevist_

     5000 doden zouden voldoende moeten zijn om een dermate forse schok te genereren dat een bepaalde maatschappelijke omslag en een beleidswijziging kunnen plaatsvinden. Zo heb ik geleerd van de grote filosoof Slick Willie ook wel bekend als Bill Clinton. Dat aantal is wat er in de aanloop naar Srebenica als kritische massa werd genoemd.

  2. V.K.

   -Stel je voor dat die Marokkaan in Brussel in zijn blinde woede, of nervositeit ipv de trein naar Parijs ,de verkeerde kant van het perron was opstapt en de trein naar Amsterdam had gepakt .

   1. van Urk

    Dan bleek het nog steeds om dezelfde man te gaan die gewoon honger had en pardoes een AK 47 zo open en bloot in het park vond.

 31. Nicky

  Wat een off topic geneuzel van de Griezelgruwelstein met zijn alter ego’s Svetnazi en Arie Eunich!
  Jammer is dat velen erin stinken, om ook off topic te gaan.

  Dit topic zou wel genoemd kunnen worden: “De herkauwde leugen van linkse trollen: Hitler was een Cristen”. Of zoiets.
  Of: “Hoe rechtse, waarheidslievende mensen in de val lopen om te reageren op leuegenaars, en ze zelfs proberen te veranderen”.

  Terwijl ware verandering from the Inside Out is.
  Iets waar ze echt niet voor KIEZEN, omdat deze engerds al zo ontiegelijk gebrainwashed zijn met verkeerde linkse info. Een combinatie met het ‘draadje los’ dat blijkt voortdurend uit hun weergaloze domme uitspraken, helpt ook niet echt mee.
  Hun personeel in willen blijkbaar ook hun witte jassen niet bevuilen.

  On topic dus weer:

  Telegraaf:
  PVV-leider Geert Wilders is het meest uitgesproken: ,,Wat een incompetent en zwak gedraai.”
  D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma noemt het ,,een voorstel uit verlegenheid. De VVD wil uit angst voor de PVV niet eens nadenken over manieren om de migratie in goede banen te leiden. Die politieke opstelling van Rutte en de VVD verlamt het kabinet.Teleurstellend dat het kabinet zich zo passief opstelt.”

 32. Nicky

  Arie Annie Eunuch dus.

 33. Nicky

  Mag een getinte man gewoon ook honger hebben? Heeft niets met de IslamMohammedeanenMoslimsKoran te maken.
  Ook niet met werkeloze Isis teruggangers of andere gelukszoekers. Ook noet met links en de landverraders media.

  Het ligt gewoon aan het feit dat we blank van haut zijn. Iek shlecht. Ik heb ut gedaan. Weg met ons.

 34. Simon Brouwenstein

  Ik las dat de dader vooral geïnteresseerd was in voetbal en vissen. Daar wordt een mens inderdaad religieus van.

  1. thaithai

   Mijnheer brouwenstijn
   ik heb nu een paar keer gevraagd, dit naar aanleiding van een diskwalificatie van een mede reageerder, of u van uzelf vindt dat u wel voldoende niveau heeft. Wellicht is dit u ontgaan. Kunt u ons verblijden met een antwoord?

   verder, bent u een nazaat van Gre?

   1. _Mediaevist_

    Ik denk van niet, haar achternaam schrijft men met een lange ij.

   2. Simon Brouwenstein

    Ik ben een eenvoudig en bescheiden mens, beste thaithai, ik klop mijzelve niet gaarne op de borst en ben van eenvoudige komaf.
    Op dit blog wordt niet geselecteerd op intelligentie of opleiding en ik ben verheugd en vereerd van gedachten te mogen wisselen met mensen, zoals u, die evident van hoge beschaving en intelligentie zijn.

    Of, om het met de onvolprezen dichter Bloem te zeggen:

    Alles is veel voor wie niet veel verwacht.
    Het leven houdt zijn wonderen verborgen
    Tot het ze, opeens, toont in hun hogen staat.

 35. thaithai

  Weet ik media…..maar van simon kun je alles verwachten….
  overigens….brouwenstein…brauenstein heeft wel iets duitserigs en simon is redelijk jiddish…..waar hebben we hier mee te maken?

  1. Lost Paradise

   Ja leuk Simon Brauenstein, geef hier eens antwoord op. Ben wel benieuwd naar de antecedenten van je gekozen nickname.

 36. Nicky

  Ja want Brallenstein was net zo goed geweest?
  En, idd “naar de antecedenten van je gekozen nicknameS, meervoud”?

 37. JanvanEechoud

  Goed…, dat was weer ff lachen….. Mvg aan de mensen van goede wil….. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.