“Waag het niet om dood te gaan!” Politieman redt vrachtwagenchauffeur op een ongelooflijke manier

Hij geeft niet op.

Politieman Eric Devers rijdt over de snelweg op zijn dagelijkse patrouille. Het lijkt een dag als elke andere, maar dan ziet hij opeens ets vreemds: De vangrail is helemaal verbogen. Wanneer hij beter kijkt, ziet hij een vrachtwagen in de berm liggen… Er is hier duidelijk een verschrikkelijk ongeluk gebeurd.

Politieman Eric Devers werd in één klap een held
Politieman Eric Devers werd in één klap een held

Eric aarzelt geen moment en rent zijn auto uit. Wat er dan gebeurt, is adembenemend. De chauffeur ligt compleet bewusteloos in zijn vrachtwagen. Eric wacht niet langer en begint direct met reanimeren. De hele scene is gefilmd met de dash cam van de politieauto. Bekijk de ongelooflijke beelden zelf maar:

 

Eric geeft niet op. Meerdere malen schreeuwt hij “Don’t you die on me!” oftewel “Waag het niet om dood te gaan!” tegen de vrachtwagenchauffeur. Na enkele bloedstollende minuten geeft de chauffeur weer een teken van leven, en dan is de ambulance al gearriveerd.

De vrachtwagenchauffeur, John Depue, kan zijn dankbaarheid nauwelijks onder woorden brengen:

“Hoe kan ik simpelweg ‘dankjewel’ zeggen voor het redden van mijn leven? Ik denk echt dat hij mijn engel was die dag”

John kan zijn dankbaarheid nauwelijks beschrijven
John weet dat hij zijn leven te danken heeft aan Eric

En inderdaad: Zonder de alertheid van agent Eric had John het niet overleefd. Als iemand bewusteloos raakt bij een ongeluk, of bijvoorbeeld een hartaanval krijgt, zijn de eerste minuten of zelfs de eerste seconden essentieel. Als iemand snel gereanimeerd wordt, heeft diegene een redelijke kans om te overleven. Maar met de seconde wordt die kans steeds kleiner. Eric is dus een echte held.

Wilt u ook weten hoe u mensen kunt reanimeren bij een ongeval? De Hartstichting heeft veel informatie op hun website, en heeft zelfs een speciale app gemaakt met instructies. Als je die app op je smartphone installeert, kun je snel opzoeken wat je moet doen in geval van nood. Als je op het juiste moment de juiste dingen doet, kan iedereen een held worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.