Carly Fiorina wint tweede Republikeinse debat overtuigend. Trump werd in het defensief gedrongen

Alhoewel er maar liefst 11 deelnemers waren aan het tweede Republikeinse verkiezingsdebat gisternacht bij CNN, leek het maar om twee mensen te draaien: Donald Trump en Carly Fiorina.

Gisternacht werd in Californië het tweede Republikeinse verkiezingsdebat gehouden, en politieke commentatoren in binnen- en buitenland zijn het er roerend over eens wie er gewonnen heeft: Carly Fiorina. De voormalige topvrouw van HP wist niet alleen Trumps aanvallen snedig te pareren – opmerkingen die hij over haar gezicht had gemaakt werden snel beantwoord met de opmerking dat vrouwen in heel Amerika ze luid en duidelijk hadden gehoord – maar was ook het felst op enkele beleidstechnische paradepaardjes van de conservatieve partij. Zowel Planned Parenthood – een met belastinggeld betaalde organisatie die in opspraak kwam voor het verkopen van baby-organen – als de nucleaire deal met Iran werden flink onder handen genomen.

Fox New was in ieder geval diep onder de druk van de 61-jarige zakenvrouw:

Fiorina had a very strong night, staring down The Donald over his jab about her face, prompting him to call her a “beautiful woman”—a clear if unspoken acknowledgment of a mistake. She also had the debate’s two most passionate moments, denouncing the undercover Planned Parenthood videos on fetal body parts and painfully recalling burying a child lost to drug abuse.

Of het genoeg zal zijn om Trump te verslaan als onbetwiste nummer één is de grote vraag. Resultaten uit het recente verleden geven immers aan dat zijn kiezers trouw genoeg zijn om niet weg te lopen wanneer ‘hun’ kandidaat een uitglijer maakt of met z’n mond vol tanden staat. Peilingen die tegen het einde van de week uitkomen zouden hierover uitsluitsel moeten geven.

De grote verliezer van het debat is overigens Scott Walker. Enkele maanden geleden stond de gouverneur van Wisconsin nog bovenaan de peilingen, maar een gebrek aan enthousiasme heeft steun bij hem in recordtempo zijn wegvloeien. In recente peilingen was Walkers steun van 10% al teruggebracht tot 2%. Politieke website Politico.com had deze pijnlijke anekdote over de voormalige frontrunner:

But in Iowa, Republicans thought Walker had the worst night — 42 percent said the Wisconsin governor flopped.

“Walker who? Was he even in the debate?” jabbed one Iowa Republican. “It’s hard to believe he was once the frontrunner in this race,” agreed another.

Voorspellingen worden er momenteel gemaakt over wanneer Walker zijn campagne stillegt. Door een fletse vertoning droogt immers de stroom van donaties op, die de levenslijn van elke kandidaat zijn.

Wie het hele debat rustig wil nakijken kan dat hier doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Nicky

  Ja ze won dit keer, hoewel ze blijft niet de meest aantrekkelijke, charismatische vrouw om als presidente te hebben lijkt me.

  En Trump was nu wel wat ‘aardiger’.

  Maar okay, als Donald wat meer inhoud geeft aan zijn punten, en Carly wat meer uiterlijk en uitstraling opknapt wordt het nog wel wat in de strijd.

 2. Bromsnor

  Volgens Drudge heeft Trump gewonnen met 52%.

  FIORINA heeft 22%

  https://polldaddy.com/poll/9081166/?view=results

  De pundits ,die een hekel hebben aan Trump, promoten het verhaal dat Fionrina heeft gewonnen.

  Wederom zie je het verschil tussen de mening van de pundits in de praat programma’s en de “gewone” man.

 3. Simon Brouwenstein

  Durft de heer Bromsnor te voorspellen dat Trump de Republikeinse nominatie zal winnen?

  1. Ali Yas

   Daar zijn polls voor.

   1. Simon Brouwenstein

    Ik heb geen polls nodig om hier te voorspellen dT Trump de nominatie niet zal winnen. Deze clown zorgt voor veel gedoe, en ik hoop dat hij daar nog lang mee zal doorgaan, maar zelfs de domste redneck van de GOP weet dat je die dwaas niet in de arena met een Democratische kandidaat moet laten strijden.

 4. Nicky

  Wat een gigantische zeiksnor, die balgehakt branieschopper brouwenkak.
  “Durft de heer Bromsnor te voorspellen…?”

  Nee lulhannes, ik durf te voorspellendat jij geen enkele vriend hebt, hier al helemaal niet, dat niemand zich in je nabijheid wenst, dat iedereen je (veraf)schuwt, dat je straks alleen en ziek en verbitterd je dood af zit te wachten achter je plastic geraniums, en dan lach je nog cynisch magere hein in zijn gezicht uit.
  GET A LIFE!
  En dan donder op hier!

  1. Simon Brouwenstein

   Ik geloof dat hier een wedergeboren christen aan het woord is.
   Die bekeringsweg pakte hier niet echt lekker uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.