Chaos in Boedapest: station sluit vanwege massale toestroom vluchtelingen

Oost-Europa wordt overweldigd door enorme aantallen vluchtelingen. Boedapest kan het niet meer aan.

Een station op Boedapest kan de grote toestroom van vluchtelingen uit, met name, Syrië niet meer aan. De Telegraaf bericht dat de autoriteiten besloten hebben om het station the sluiten: de chaos is te groot.

Het oostelijke station Keleti in Boedapest is dinsdag volledig gesloten nadat de toestroom van vluchtelingen de afgelopen dagen hadden gezorgd voor chaos op de perrons en bomvolle treinen. De meeste asielzoekers komen in Boedapest aan om daar over te stappen op treinen naar met name Duitsland. De meeste migranten zijn afkomstig uit Syrië.

Boedapest is één van de belangrijkste knooppunten voor vluchtelingen die naar Duitsland willen reizen. Volgens verwachtingen zal Duitsland dit jaar zo’n 750.000 vluchtelingen opnemen: een bijna ongelooflijk groot aantal. Onze oosterburen kunnen dit jaar dus bijna een miljoenenstad creëren met vluchtelingen uit Syrië.

Hoewel het bijna onmogelijk is voor Boedapest om al die vluchtelingen te verwerken is die stad niet het enige knooppunt. Veel andere vluchtelingen reizen via Tsjechië. Ook daar zijn de autoriteiten aan het ingrijpen: afgelopen nacht werden er daar 200 vluchtelingen aangehouden die op treinen uit Slowakije en Hongarije naar Duitsland wilden reizen. Onder hen bevinden zich 61 kinderen.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het Westen Arabische vluchtelingen moet helpen, maar er zijn evenveel mensen die zich ernstig zorgen maken om de enorme aantallen vluchtelingen die naar Europa komen. Europese landen kunnen de toestroom niet aan, en landen als Duitsland zijn – niet heel gek – niet al te blij met massa-immigratie uit landen die de westerse cultuur niet delen. Ter illustratie: vanochtend reisden 2.000 vluchtelingen naar Duitsland via Salzburg. Tijdens de rest van de dag kwamen daar nog veel meer mensen bij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. zomaar

  waarom moeten wij vluchtelingen helpen , die vaak vlak over hun landsgrens een veilig heenkomen kunnen vinden , binnen een cultuur die hen eigen is .

   1. Inge

    Via TPVideO een filmpje, gemaakt in Boedapest, waar moslims in Boedapest, gisteren ruim 3.600 migranten de trein naar Wenen namen. Ze gillen Allah Akbar, tonen hun kinderen en schreeuwen enthousiast de naam van Merkel. Eén is de hele meute aan het ophitsen. De media bespelen kunnen ze als de beste; ik raad het aan om via TPVideO (op Facebook) dit eens te bekijken. Noem mij 1 gegronde reden om de strijdkreet Allah Akbar te gaan gillen als je in een land bent waar ze je met man en macht en de gelimiteerde middelen die ze hebben proberen op te vangen en in de trein te krijgen en dan zó tekeer te gaan. Je kinderen vooraan in de rij zetten, een baby omhoog houden om aan ‘de wereld’ te tonen als je te horen hebt gekregen dat je moet wachten op de trein omdat deze al veel te vol is. Je bent nog steeds illegaal en je hebt niet te eisen wanneer een trein moet gaan rijden of snappen ze niet dat een overvolle trein ook voor ongelukken kan zorgen ?

     1. Inge

      Ik krijg een heel ‘unheimisch’ gevoel als ik dit zie

     2. Wachteres

      Inderdaad Inge, angstaanjagend!

      Mensen die dat niet willen zien zijn dom of gevaarlijk.

    1. Inge

     ’t Is niets meer dan een veroveringskreet !

  1. AnnieJansz

   Ja, waarom moest West-Europa de Hongaarse vluchtelingen helpen na de russiche inval?

   Ze hadden toch ook in Tsjechoslowakijke asiel kunnen aanvragen?

   Laat die Hongaren vooral niet vergeten wat hun is overkomen en hoe wij ze in Nederland met open armen hebben opgenomen.

   1. LantR.fant

    Dus omdat een paar duizend Hongaren in Nederland zijn opgevangen moeten ze nu maar Syriërs en dobbernegers met honderdduizenden tegelijk binnen laten?
    Uw retoriek is goedkoop en u overziet kennelijk niet de onvermijdelijke consequenties van deze invasie.

    1. Gielah

     Inderdaad…. geklopte kolder.
     Ik herinner me de situatie van toen nog héél goed.. in 1956.
     Maar het waren wel Europeánen… wier verzet tegen de Russischische overmacht wij al láng daarvoor… met bewondering… hadden gevolgd.
     Het waren mensen met een cultuur, verwant aan de onze.
     Hongarije had en heeft ook nog eens christelijk-reformatorische kerken… met wie wij hechte banden hadden.
     Veel van hun predikanten hebben bijvoorbeeld aan de theologische hogeschool van Utrecht gestudeerd.

     En toen kwam die verschrikking in de herfst van 1956.
     De weinige mensen, die al televisie hadden, vertelden ons wat er in Budapest allemaal gebeurde…. we bewonderden de Hongaarse leider, Imre Nagy… in de lessen op school werd er over verteld en ervoor gebeden….we zagen in de kranten foto’s van de grote brug over de Donau, waaraan de lijken hingen van de Hongaarse vrijheidsstrijders… nachtmerries had je ervan!

     Hongaren die naar Nederland vluchtten pasten zich zonder enig probleem aan in ons land.
     Velen zijn naderhand teruggegaan.

     Dit is niet te vergelijken met de figuren die nu hierheen komen.

     1. Simon Brouwenstein

      Mevrouw Gielah heeft geen moeite met vluchtelingen als ze de Drie Formulieren van Enigheid maar onderschrijven.

     2. AnnieJansz

      Mevrouw Gielah maakt duidelijk onderscheid bij mensen op basis van “ras” en “cultuur”

      Ze is er nog trots op ook….

      Deze onzin nog een beetje opgieten met een religieuze inslag en je bent de held van reaguurend Nederland.

     3. toetssteen

      @B & AJ
      Over obsessie gesproken.

     4. Wachteres

      Jouw domme opmerkingen slaan als een tang op een varken, Simon

   2. Simon Brouwenstein

    Ja, Annie, en wat te zeggen van die hondsbrutale Joden die in dertiger jaren asiel eisten in Nederland,.

    1. AnnieJansz

     Een schande, vandaar dat we tijdens de opbouw van Nederland na de tweede wereldoorlog ook alleen spraken van een christelijk-humanistische cultuur.

    2. LantR.fant

     Er is 1 fundamenteel verschil. Die vluchtelingen integreerden. En de enorme massa uit het M.O. die Europa overspoelt integreert niet. Die trekt een grote bek open en eist dat wij ons aan hen aanpassen.
     Dat is nogal een verschil.

     En daarbij, als er, laten we zeggen in totaal 25.000 Arabische asielzoekers moesten worden geplaatst was het begrip onder de bevolking aanzienlijk groter geweest.

    3. Anna

     Brouwenstein. Daar komt Brouwenstein wéér. Misbruik van Tweede-Wereldoorlog en Joden als hij niet in staat is enig argument aan te voeren.

   3. van Urk

    Weet je meteen hoe de islamitische vluchtelingen over landen als Saudi Arabie denken omdat kerk en staat daar niet gescheiden is en alles draait om de sharia wetgeving en daarom daar niet naar toe willen gaan. Er waren bijvoorbeeld tijdens de arabische lente nog nooit zoveel asielaanvragen in Israel geweest van moslims die precies wisten waar de enigste democratie in de regio te vinden was.

   4. Anna

    Annie Jansz. Nogmaals. Hoeveel Hongaren wonen er nog in Nederland. Was er één Hongaar die een Nederlander heeft bedreigd met de dood omdat hij/zij kritiek leverde op zijn/haar religie?.Was er een Hongaar die onze verworven vrijheid van meningsuiting omver wilde werpen. Je bent de vorige keer weggelopen.
    Vertel eens waarom gaan deze niet westerse mensen niet richting een van de rijke islamitische OIC landen met eigen religie en cultuur. Waarom met z’n allen richting Europa.

  2. Bromsnor

   Het zijn geen vluchtelingen maar immigranten die uit veilige landen komen zoals Griekenland en Turkije en naar het Noorden trekken omdat daar de voorzieningen beter zijn.

   Daarbij is in regio nog plaats en geld zat.

   De regio overvol? Rijke buren doen niets voor vluchtelingen
   http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/8/De-regio-overvol-Rijke-buren-doen-niets-voor-vluchtelingen-2677065W/?masterpageid=158493

   De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de EU immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

   1. van Urk

    Volgens de wettelijke afspraak dienen vluchtelingen asiel aan te vragen in het land waar zij als eerste aankomen.

 2. _Mediaevist_

  Omdat Europa geïslamiseerd moet worden. Dat wil onze elite graag. U weet wel, die mensen die met een opgeheven pink poep eten. Krijgt u het al een beetje door?

 3. halo1

  Veel werk voor de PVV aan de winkel: financiele + etnische wurging door de EU.. nu de dom-linkse meute nog wakker laten worden…!

 4. van Urk

  tjonge,tjonge Wat wordt Duitsland vanwege zijn duistere verleden weer gestraft. Duitsland is niet voor niets het statussymbool voor de in mercedes rijdende moslim uit de moslimlanden en we weten waarom.

 5. josef kuijpers

  Het is overduidelijk dat een éénwording in Europa een doodgeboren kindje dreigt te worden, louter omdat ieder zijn land met zijn specifieke eigenaardigheden van harte koestert.
  Door nu maar genoeg vluchtelingen en gelukszoekers te ´mengen´ ontstaat er een niet identificeerbare Europeaan die men kneden zoals men wil.

  1. AnnieJansz

   Nu worden er ook met grote graagte “gemengd” door sites zoals deze…

   We krijgen een beeld voorgeschoteld dat iedereen een gelukszoeker of islamist is met een zwaard onder de jas….

   Moeder met kinderen weggezet als moordenaar…bah

   1. Wachteres

    Nee niet iedereen Annie, maar het zijn niet alleen vluchtelingen, was dat maar zo.

    We hebben in de loop der jaren genoeg gelukszoekers gehad en er zij hier ook al voldoende islamisten.

    Denk jij nu werkelijk dat al die honderdduizenden, alleen in Duitsland al 800.000, vluchtelingen zijn?

    En als dat niet zo is; we zijn toch niet van lotje getikt?

    Wie moet dat betalen en nog erger … wat staat ons te wachten?

    1. van Urk

     De gelukszoekers maken juist misbruik van de hele oorlogsituatie in Syrie en Afrika om als “vluchteling” Europa binnen te komen vooral omdat de poort nu wagenwijd openstaat en de mensensmokkelaar voor de nodige transport en inlichtingen zorgt. Kijk, onder de vluchtelingen zitten natuurlijk ook mensen uit andere landen die om andere reden zijn gevlucht voor hun levens bijvoorbeeld christenen uit Iran die nu gemakkelijk met de Syrie vluchtelingenstroom mee kunnen gaan maar ook jonge sterke mannen of complete gezinnen uit Afrika,Zuidoost Europa of Azie die vanwege de armoede en uitzichtloze toekomst weggaan en die juist als gelukzoeker worden gezien.

   2. LantR.fant

    Precies, helemaal niets aan de hand. En met berichten als onderstaand kijkt u gewoon even de andere kant uit.

    http://regio.tpo.nl/2015/08/28/burgers-gouda-bespuugd-door-marokkanen-marokkanen-willen-nu-excuses/

    Dit werkt nu al 20 jaar niet. Niet alleen Pim Fortuyn benoemde dat, ook de PvdA’er Rob Oudkerk sprak rond de eeuwwisseling van kutmarokkaantjes. In Frankrijk is het compleet uit de hand gelopen met no-go area’s. In Scandinavië zijn inmiddels dezelfde problemen ontstaan. In Duitsland is de samenklontering van Turken een grote zorg aan het worden.

    En weet je wat? Laten we er nog eens 800.000 opnemen, Alleen al in Duitsland.

    Geloof met AnnieJansz. Dat wordt of rellen, met het karakter van een burgeroorlog. Of de bruinhemden komen (daar) weer aan de macht.
    Omdat zij nog het minst slechte idee verwoorden.

    Maar met dat ronduit onverantwoorde gedrag en de idiote uitspraken van Merkel wordt onze samenleving, zoals we die sinds 1945 kennen compleet opgeblazen. Met vrede en welvaart en al.

 6. van Urk

  inbijbelsperpectief.weebly.com/de-islam-is-bezig-christenen-wereldwijd-uit-te-roeien-is-europa-voorbereid.html

  1. _Mediaevist_

   Dit wordt een holocaust waar sommige linksfascisten hard voor aan het applaudiseren zullen slaan. Hier op DDS heb je ze ook, de struisvogels, de collaborateurs en de medeplichtigen.

 7. V.K.

  -Ik snap dit niet, is er opeens een gebrek aan treinen naar Duitsland?
  -Iedereen en alles zit maar een beetje apathisch voor zich uit te kijken of haalt een frisse neus in Calais.

 8. Bromsnor

  Deze z.g “vluchtelingen komen uit veilige landen (Griekenland, Turkije,etc) en zijn dus geen vluchteling.

  Ze willen naar Noord Europa omdat ze daar gepamperd worden met een huis, kinderbijslag, uitkeringen,enzovoorts.

  Door de massale instroom van (moslim) immigranten zal er grote demografische veranderingen plaatsvinden in Europa en Europa onherkenbaar veranderen. Dat is waar veel mensen zich terecht zorgen over maken en helaas door de politiek volkomen word genegeerd.

  “Slechts zo’n 5 procent van de ongeveer honderdduizend ‘bootvluchtelingen’ die in de eerste helft van dit jaar van Libië naar Italië kwamen, waren afkomstig uit Syrië.

  Op de keper beschouwd zijn ook Syriërs geen vluchtelingen meer zodra ze hun land uit zijn en in een veilig land als Turkije zijn gearriveerd. Wie vervolgens uit Turkije wil vertrekken, doet dat niet als vluchteling, maar omdat hij of zij aanneemt dat er elders een aangenamere toekomst wacht.

  Dat geldt al helemaal voor de ‘vluchtelingen’ die zich ophouden bij Calais, wachtend op een kans om via de Kanaaltunnel Engeland te bereiken. Wie van Frankrijk naar Engeland wil, kan daar goede redenen voor hebben, maar is geen vluchteling.”

  13 mythes en misverstanden over migratie
  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/Nederland-is-hardvochtig-en-12-andere-misverstanden-over-migratie-2672983W/?masterpageid=158493

 9. poldi

  De Duitsers zitten met de erfzonde van de Holocaust;

  Je doet dus onder aanmoediging van Merkel maar extreem je best om een “goede Duitser” te zijn. Dat kan door elke “vluchteling” welkom te heten en elke kritiek op de massale immigratie als rechts-extreem te typeren.

  Met die te verwachten 800.000 en volgens insiders wel 1 miljoen “vluchtelingen” alleen al dit jaar kweek je een nieuwe Duitse periode vergelijkbaar met de tijd tussen de eerste en tweede wereldoorlog met alle desastreuse gevolgen van dien.

  1. halo1

   Ja.. hadden ze in 1945 een (bijna)ondergang door extreem-rechtse idiotie.. krijgen ze die nu door extreem-linkse idiotie..alleen is de richting net omgekeerd..ook die van de soldaten..

   1. toetssteen

    @Halo1
    Is nog steeds dezelfde club hoor, lees socialisten. Ze noemde zich niet voor niets socialisten, zie de bekendste lezing van Goebbels. Het is niet omgekeerd.

    Ook de uitspraak van Churchill, geleend of niet, dat doet er niet toe, wijst in die richting, het is gewoon dezelfde club. Dat men het na de oorlog naar rechts heeft geframed, doet daar niets aan af.
    Maar zeg nu eens eerlijk, wat zijn de overeenkomsten tussen Rand Paul/ Nigel Farage en Hitler? Ik zou het niet weten in elk geval

 10. Frank

  Het toenmalige Tsjechoslowakije was een communistische dictatuur. Wie op de vlucht is voor het socialisme kan dat land beter meiden. De vergelijking met Hongaren gaat dus volledig mank.

 11. Frank

  mijden bedoel ik.

 12. van Urk

  Tenslotte zal Duitsland er straks zo uit te komen zien: https://ejbron.wordpress.com/2015/08/31/fotoshopper-257/

 13. van Urk

  Gelukkig hebben we het koude IJsland nog die meer van die woestijnvluchtelingen wil gaan opnemen: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150901_01843973

 14. Gielah

  Net op het RTL-4 Journaal: Hongarije wil economische vluchtelingen terugsturen.

  1. toetssteen

   @Gielah
   Gelijk hebben ze. Krijgen de echte vluchtelingen een betere kans. Want dat is iets dat vergeten wordt.

  1. toetssteen

   _Mediavist_
   Duitsland staat nog steeds onder permanent toezicht van de VS, dus Merkel moet doen wat haar op wordt gedragen. Mmmhh, tot de Duitser opnieuw in opstand komt. Helaas zal dat het omgekeerde bewerkstelligen en zullen wederom de socialisten de macht grijpen.

 15. Anna

  Ze willen allemaal naar Duitsland. ” Moslimbroeders en Nazi’s waren goede vrienden” Afshin Elian.

 16. Antidotum

  Wat nu passeert is onderdeel van de jihad.

  Over het algemeen zijn het sterke jonge moslimmannen die onze democratieën zullen verwoesten.
  Ze kennen de betekens van seculariteit en vrijheid niet. Enkel erkennen ze de islam als staat en daarbij de Koran als grondwet.
  Dan wil ik niet vooruitlopen op hetgeen deze tegenstelling zal veroorzaken in de toekomst binnen Europa.
  De tijd zal het leren.

  Ergens las ik de opmerking dat Merkel als de omgekeerde Hitler wordt gezien.

 17. Geah

  Als je weet waar die vluchtelingen aankomen dan zou ik nu maar als de drommel beginnen met landmijnen aan te leggen…..voordat zij naar ons toekomen en wij hen in in ons huis onderdak moeten geven..

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24442783/___Vluchteling_bij_particulieren___.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebookpage

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.