Deze jongen schrijft hardloopgeschiedenis samen met zijn hond. De reden zal je verbazen en ontroeren

Hij loopt elke wedstrijd samen met zijn hond. 

Tyler is een jongen van 17 jaar oud. Hij zit op de middelbare school en zijn hobby is hardlopen. Tot zover is Tyler dus een heel normale, zij het behoorlijk sportieve, tiener. Maar er is ook iets bijzonders aan de hand.

Tyler is geboren met een hersenafwijking en lijdt aan autisme. Hierdoor is hij vaak onzeker en is het lastig om contact te maken met andere mensen. Jezelf voorstellen aan mensen die je niet kent is voor veel mensen lastig, laat staan voor iemand met autisme. Maar voor Tyler is een originele oplossing gevonden: Hij heeft een hulphond.

Screen Shot 2015-09-13 at 10.32.44

Hugo de Duitse herder houdt Tyler altijd gezelschap, en dat helpt enorm. Het is een boost voor zijn zelfvertrouwen om altijd een kameraadje bij zich te hebben, en ook is het makkelijker om contact te maken met andere mensen, die vaak nieuwsgierig op Tyler afstappen en vragen naar zijn mooie hond.

Ook Tylers moeder is erg enthousiast:

“Tyler heeft een band opgebouwd met zijn hond die hij met niemand anders heeft. Hij kan zich moeilijk in andere mensen inleven, maar ik merk dat hij dat bij Hugo wel kan. Het gaat steeds beter”

55f1e1941700009a01569e1e

Dat is natuurlijk fantastisch, maar afgelopen week deden Tyler en Hugo pas écht iets bijzonders. Ze renden samen een hardloopwedstrijd. Hugo liep mee omdat Tyler zich dan zekerder voelt en een goede sportprestatie kan leveren. De hond helpt hem niet om harder te rennen of iets dergelijks, het is puur een emotioneel steuntje in de rug. Tyler is de eerste persoon ter wereld die een hardloopwedstrijd heeft gelopen met behulp van een hond!

Er is ook een hartverwarmende video gemaakt van Tyler die met zijn hond de hardloopwedstrijd loopt, waarbij hij wordt aangemoedigd door al zijn vrienden en familie. Bekijk hem hier!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.