Doek dreigt te vallen voor Max Verstappen in de Formule 1

Geen categoriesep 23 2015, 19:00
De Nederlandse topcoureur zou volgend jaar zomaar eens zonder een rijstal kunnen zitten. Sponsor Red Bull dreigt de stekker eruit te trekken.
Alhoewel Max Verstappen het de afgelopen weken enorm goed doet in de Formule 1, zou zijn eerste seizoen in de racesport ook wel eens meteen zijn laatste kunnen zijn. De reden dat Verstappen wellicht wordt gedwongen om voorgoed zijn Formule 1-carrière aan de wilgen te hangen, is omdat zijn teamsponsor Red Bull het niet ziet zitten om met auto's uitgerust met brakke motors te rijden.
Als de onderhandelingen met verschillende motorfabrikanten niet tot een bevredigend resultaat leiden, zo waarschuwt Red Bull, dan komt er een einde aan diens twee teams die momenteel meerijden in de Formule 1. Dat geldt dus ook voor Toro Rosso, waar jong talent Max Verstappen deel van uitmaakt:
"Uit de Formule 1 stappen is een serieuze optie. Als onze renstallen niet beschikken over een competitieve motor, is er geen toekomst voor Red Bull Racing. Dat besluit kan al vallen na de slotrace van dit jaar in Abu Dhabi", aldus [Red Bull-topman Helmut Marko], die goed bevriend is met teameigenaar Dieter Mateschitz. "Wij zijn klant en betalen voor een product. Renault kan ons niet de motor leveren waarmee we vooraan kunnen rijden, dus daarom stoppen we die samenwerking."
De Telegraaf acht de kans klein dat het daadwerkelijk zover komt dat Red Bull zich terugtrekt uit de Formule 1-races, en noemt de woorden van Marko 'een onderhandelingsstrategie'.
Toch is duidelijk dat de Red Bull-teams een probleem hebben; ze beschikken momenteel niet over motoren die krachtig genoeg zijn om races te winnen. Aangezien een sponsor wel winnende teams wilt ondersteunen, is het wel degelijk van belang dat de bolides van Verstappen en co. uitgerust worden met motoren die die taak ook aankunnen.
De woorden lijken een uitdaging aan Ferrari, die momenteel in gesprek is met Red Bull om die nieuwe motoren te leveren. Of dat er ook van gaat komen, moet de aankomende maanden duidelijk worden. Tot die tijd is Verstappen niet geheel zeker van zijn startplek in het Formule 1-seizoen van aankomend seizoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten