Duitsland al begonnen met controles bij grens Oostenrijk

Geen categoriesep 14 2015, 14:00
Het ideaal van de Europese Unie - een grenzenloos Europa - bestaat even niet meer. Tenminste, niet bij de grensovergang tussen Oostenrijk en Duitsland.
Afgelopen nacht is Duitsland begonnen met het bemannen van grensposten bij de grensovergang met Oostenrijk. Daar werden (en worden) er steekproeven gehouden om te controleren dat mensen die de grens overrijden daar inderdaad het recht toe hebben.
De reden dat Duitsland dit nu doet? De enorme instroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten, en dan met name uit Syrië. Onze Oosterburen kunnen die instroom gewoon niet meer aan. Er zijn te veel mensen naar Duitsland gekomen; in het afgelopen weekend alleen al waren dat er zo'n 40.000. Hoewel een week geleden nog werd beweerd dat er dit jaar 750.000 vluchtelingen naar Duitsland zouden komen spreekt men nu al over 800.000.
De controles hebben gezorgd voor files bij de grens. Maandagochtend stond op de Oostenrijkse A8 richting de Duitse grens om 6.50 uur al tien kilometer file. Op de weg richting de Duitse A8, bij Bad Riechenhall, stond rond 5.20 uur al drie kilometer.
Het zal interessant zijn om te zien hoe andere Europese landen hierop reageren. Gooien zij de grens binnenkort ook dicht, of kiezen zij voor een andere aanpak? Het moge duidelijk zijn dat de meeste Europese landen de enorme aantallen asielzoekers niet aankunnen. Duitsland is dan ook niet het enige land dat in actie is gekomen. Hongarije accepteert bijvoorbeeld bijna niemand en stuurt alle vluchtelingen door naar andere landen. Andere Oost-Europese landen doen feitelijk hetzelfde - hoewel zonder het hardop te zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten