Een crimineel schiet op haar familie. Wat deze 14-jarige dan doet, maakt haar een absolute held

Zou jij hetzelfde doen?

De 14-jarige De Je Brewer werd deze week tegen wil en dank een heldin. Een paar dagen geleden was ze op familiebezoek in Los Angeles. Met haar neefjes en nichtjes zit ze gezellig in de auto, wanneer er plotseling een donkere sedan naast hen stopt. Wat er dan gebeurt, is vreselijk: De bestuurder van de donkere sedan pakt een pistool en begint op de auto van de familie Brewer te schieten.

Screen Shot 2015-09-22 at 12.27.14

De kogels vliegen in het rond. De meeste mensen zouden in zo’n situatie compleet in paniek raken, en proberen om zichzelf in veiligheid te brengen. Maar De Je denkt niet in eerste instantie aan zichzelf, ze denkt aan haar tien maanden oude neefje. De baby zit naast haar op de achterbank, en ze duikt direct over hem heen om hem te beschermen.

Die heldhaftige actie komt De Je op maar liefst drie kogelwonden te staan. Één kogel ging zelfs rakelings langs haar long, dus ze heeft het ternauwernood overleefd. Gelukkig zijn de verwondingen die ze nu heeft vrij makkelijk te behandelen, waardoor ze snel weer zo gezond als een vis zal zijn.

 

Screen Shot 2015-09-22 at 12.27.19

Wat zeker is, is dat De Je het leven van haar babyneefje heeft gered. Voor zo’n jong kindje waren de kogels zeker dodelijk geweest. Dankzij zijn dappere nicht gaat hij hopelijk een prachtige toekomst tegemoet.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. De schutter wordt nog steeds gezocht door de politie. Het zou kunnen dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit, waarbij de schutter de auto van de familie Brewer aanzag voor de auto van een onderwereldfiguur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Ik zei het gisteren al..hij heeft veel te veel (heimelijke) sympathisanten bij de justitie-keten..het loopt met een sisser af!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.