Hans Wiegel spreekt zich uit tegen herziene vermogensbelasting

Volgens de oud-VVD leider is het niets meer of minder dan een jaloezietaks.

Hans Wiegel, oud-leider van de VVD, is niet te spreken over de herziene vermogensbelasting. Volgens de liberaal is het namelijk feitelijk niets meer of minder dan een jaloezietaks: een belasting die alleen maar geheven wordt omdat mensen die minder geld hebben het niet kunnen tolereren dat er mensen met meer geld zijn.

De Telegraaf legt uit:

In WNL op Zondag gaf Wiegel aan dat de aanpassing ertoe leidt dat “hele knappe belastingadviseurs” uitwegen zullen gaan verzinnen.

“Mensen die heel erg rijk zijn, zullen hun vermogen misschien wel in het buitenland gaan neerzetten.” Maar ook voor mensen die helemaal niet zo heel veel vermogen hebben, maar bijvoorbeeld wel een aandelenpakketje, gaat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ervan uit dat ze daar een “mooi” rendement op hebben, gaf Wiegel aan.

Daarover zegt Wiegel het volgende (waar je het eigenlijk niet mee oneens kunt zijn): “Nou, kijk af en toe eens naar de beurzen. Dus het is een jaloeziebelasting.”

Hoewel veel kiezers het wel kunnen begrijpen dat een dergelijke ‘herziening’ gesteund wordt door de PvdA, is het voor veel mensen ongetwijfeld schokkend dat dit ook voor de VVD geldt. Wiegel verwoordt nu feitelijk de gedachten van de VVD-achterban – meer dan huidige VVD-parlementariërs doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Ook de VVD moet na deze coalitie weer op zoek naar rechts-liberale kleur op de wangen. Wie kan dat beter verwoorden dan deze oude conservatief?

 2. The Fox

  Volgens mij is deze maatregel aangekondigd door het kabinet Rutte (VVD) en wel door Wiebes (VVD). Kortom de PvdA heeft lijkt er ogenschijnlijk weinig mee te maken en houdt zich gedeisd om een herhaling van de “Spekman’s feestje” te voorkomen. Het zou het einde van de coalitie zijn en met 9 zetels in de peiling zijn er alleen maar verliezers.

  Feit is dat de grootstedelijke VVD verdacht veel lijkt op de PvdA en absoluut niet fiscaal conservatief is en helaas zal de weinig geinformeerde VVD kiezer de VVD niet zal afstraffen.

 3. halo1

  In januari zei hij nog dat de VVD de PVDA “”de oorlog moest verklaren””..hij mag voor mij definitief van het toneel..

  1. halo1

   Zo!n Wiegel wordt toch ook gecorrumpeerd door het systeem…na 50 jaar in de politiek…allemaal naar links getrokken… te verdedigend…te veel “:sorry dat ik “rechts” ben!””..geen passie meer..opzouten dus!

 4. zomaar

  met hard werken en spaarzaam leven (of deze tijd gezien de rente op spaar tegoeden ), speculeren op de beurs , een klein vermogen vergaren , en dit klein vermogen extra te belasten is een vorm van jaloezietaks !!.

  hij/zij heeft meer van zijn leven gemaakt dan ik , toch hij/zij heeft meer geleerd en harder gewerkt dan ik , en vandaar zit hij/zij er warmpjes bij .

  is dit jaloezie ja!!!, ieder mens kan aan het begin van zijn/haar leven bepalen wat er mee te doen !.

 5. Ni28

  VVD met PvdA trekjes + PvdA met VVD trekjes = kiezers bedrog.

 6. Mowdes

  Wat is de overeenkomst tussen Hans Wiegel en een bijstandtrekker?

  Ze houden elk de hand op die gevuld wordt met belastinggeld.

  En zo zijn er velen in ons land.

 7. Seneca

  Natuurlijk is het een jaloezie tax! iedereen die met zijn/haar hoofd boven het maaiveld uitkomt, dient afgestraft te worden. stupide politici.

 8. Ali Yas

  We hadden toch ook al de vermogensrendementsheffing, met een belasting op de fictieve winst van 4% die je met het hebben van geld op de bank zou halen? Bij de invoering van die maatregel sneed dat misschien nog hout, maar nu al lang niet meer. Die nieuwe “jaloezietaks” is dus nergens voor nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.