Neelie Kroes ziet niets in mogelijkheid om grenzen te sluiten

De VVD-prominent en EU-fangirl vindt dat we naar andere oplossingen moeten kijken.

VVD-prominent en oud-eurocommissaris Neelie Kroes liet vandaag weten bij het televisieprogramma VNL op Zondag dat ze niets heeft met uitspraken van sommige politici en kiezers dat de grenzen gesloten moeten worden om de massale instroom van asielzoekers uit het Midden-Oosten te stoppen.

Volgens deze critici van de vluchtelingenstroom kan ons land de instroom niet aan. Er zouden te veel nieuwkomers zijn, die te weinig op hebben met onze cultuur, en die onze waarden niet delen. Ook zijn zij bang dat de opvang van vluchtelingen de staat – en daarmee de belastingbetaler – te veel geld kost, wat uiteindelijk ten koste kan gaan van Nederlanders.

Kroes is het daar bepaald niet mee eens: 

“Dat iets niet mogelijk is, komt niet in mijn vocabulaire voor”, zei Kroes over de opvang van de sterk gestegen aantallen asielzoekers die zich in Nederland melden. Ze pleitte ervoor dat asielzoekers al in de opvang cursussen kunnen volgen waarmee ze na terugkeer naar hun eigen land of in Nederland hun voordeel kunnen doen.

Het is opvallend dat ze deze uitspraken doet; haar eigen partij, de VVD, zegt immers dat vluchtelingen uit het Midden-Oosten eerst en vooral opgevangen moeten worden in de eigen regio. Pas daarna willen de liberalen kijken naar mogelijkheden voor enkelen van hen – die écht in de problemen zitten, wellicht vanwege religieuze redenen – om naar Europa te komen.

Kroes denkt daar dus duidelijk anders over. Net als haar voormalige collega’s in Brussel is ze voor grootschalige immigratie.

De komende tijd gaan we zien of ze haar zin krijgt… of dat de grenzen op een gegeven moment toch echt helemaal op slot worden gegooid, puur en alleen om te voorkomen dat Nederland overlopen wordt door tienduizenden avonturiers op zoek naar een beter leven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bromsnor

  Zolang de noordelijke EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de EU het “open deur” beleid handhaaft zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  Iedere maatregel is zinloos als de (buiten)grenzen niet worden gesloten.

  Zoals Geert Wilders zegt er verandert helemaal niks, als de (buiten) grenzen wagenwijd open blijven.

 2. hans-e-pans

  Mevrouw Neelie Kroes, ziet hier natuurlijk een toekomstige baan in.

 3. Ikora

  Joehoe Neelie, er staan er nog een miljard in de startblokken die hun eigen land verkloot hebben en datzelfde hier willen proberen. Waar laat je die? Is er nog ruimte in je schuurtje?

  1. Anna

   Wim. Grote schande waar Kroes (VVD) EU en onze regering zich voor inzetten. Lonen van de “gewone” werknemer omlaag van de elite flink omhoog. Moslimmannen aan het werk voor minder loon en onze mensen intussen geen werk of meedraaien voor minder in je loonzakje. Smerige streken van EU-leiders en nationale politici ( regering VVD/PvdA).

   1. josef kuijpers

    Als ik terugblik, is de eenwording van Europa alleen voor de “happy few” lucratief geweest, vooral voor de ambtenarij dus. Dat is de reden waarom ze de asielstroom niet ontmoedigen maar juist iedereen verwelkomen, alle reeds bestaande problemen met moslims ten spijt. Anderhalve werkgever wordt er beter van, de maatschappelijke kosten zijn voor u en mij!!

 4. hans-e-pans

  Wat is dat mens verkreukeld zeg, volgens mij moet ze eens met eens flink gestreken worden.

 5. V.K.

  -Dat komt niet in mijn vocabulaire voor zei de bovenbaas van de NL fopdemocratie.

 6. zomaar

  Neelie meid !!, je kan de Europese burger niet verplicht een grootschalige volksverhuizing , door de strot duwen dat geeft weerstand !!, en heeft totaal niets met racisme te maken .

  door de eeuwen heen zijn binnen Europa altijd al volksverhuizingen geweest , toch op beperkte schaal en druppelsgewijs !!, de bevolkingen die hier al eeuwen woonden kregen zo de gelegenheid om aan de nieuwkomers geleidelijk te wennen , en uiteraard de nieuwkomer moest zich aan zijn gasten aanpassen .

  toch Neelie met jou (jullie) , dictatoriale opgelegde verplichting aan de burgers kom je er echt niet .

  de burger wil geen door jou (jullie) gemaakte samenleving , waarvoor hij/zij diep in de buidel moeten tasten , het is jou (jullie) Internationale Socialisten Utopia van een mooi gekleurde maakbare samenleving , (waarin ieder even onduidelijk brabbelt als u !!), een maakbare samenleving waardoor de identiteit van elke europaan verdwijnt , waardoor culturele aspecten verdwijnen .

  waardoor wij alle opgaan in een voor jullie grijze massa aan slaven , die je als je ze niet nodig hebt kan laten verreken of verhongeren ,binnen deze grijze massa van jullie ,zit dan immers geen menselijk onderscheid .

  de massa verword dan tot bejaagbaar wild der elite (of zichzelf benoemde elite ), lijkt potdomme wel een horror film die ik hier beschrijf .

  zou er dan toch een duivel en duivelin bestaan ?. Neelie.

  1. zomaar

   ach ja hier iets gevonden , wat mijn vermoeden (misschien ), rechtvaardigt !.

   http://www.klagemauer.tv/index.php?a=showportal&keyword=niederlaendisch&curlang=nl

   in ieder wij alle worden gemanipuleerd door de zichzelf benoemende elite !!.

   1. toetssteen

    http://www.kla.tv/index.php?a=showportal&keyword=englisch&id=6716

    Engels is wat beter dan dat nogal slissende Duits. Ik heb er geen moeite mee hoor, maar velen zijn het Engels meer machtig.

 7. Ali Yas

  Het is al vaker gezegd: open grenzen en een verzorgingsstaat gaan niet samen. Mevrouw Kroes wil open grenzen, dus dan eindigt de verzorgingsstaat.

 8. LantR.fant

  Ze produceert dagelijks net zoveel leugens als ze rimpels op haar kop heeft. Weer een reden om geen VVD meer te stemmen.

 9. mijn-idee

  Goh…………., ik zie niks in Neelie en nu?

  1. toetssteen

   @mijn-idee
   In haar onzin net zomin.
   We hebben de techniek, het kan alzo. En nee het hoeft niet uit te monden in tientallen kilometers file voor de grens, ook dat kan volledig op sensoren.
   Ik snap dat primitieve gedoe niet.

 10. halo1

  Ze is natuurlijk compleet wereldvreemd..een naief geloof in “”het goede in de mens””..je ziet het meer bij zgn “”intellectuelen””..totaal geen psychologisch inzicht..denkend dat iedereen wel een soorrt zzp-er wordt.. terwijl de meesten in de uitkering, criminaliteit en psychiatrie zullen terechtkomen..

 11. Pimsch

  Neelie Kroes spreekt de waarheid, omdat zij volmaakt is. Dat heeft zo met haar indrukwekkende loopbaan keer op keer bewezen.
  En het woord onmogelijk komt niet voor in haar woordenschat. Zelfs ouderdom en dood zullen voor haar slechts fictie zijn. Een waar fenomeen.
  Tot voor kort schitterde ze in de onfeilbare Europese Commissie.
  Laten wij uit ontzag en dankbaarheid neerknielen voor dit goddelijke genie.
  Een genie dat slechts eens in duizend jaar voorkomt. Heil, Neelie, Heil.

 12. Nicky

  @zomaar, toetsteen.

  Jullie waren me net voor. Zag deze link op geenstijl.nl – interessant. Maar ook bevestigend.

  De Amerikaanse strategie achter de vluchtelingenstromen. Simple is that.
  “Oh, u wist dat nog niet. Nou weet je t NU. Volgende keer over de NWO”. Duivelse ondergrondse, zeer duistere en schatrijke machten.

 13. Nicky

  En ach, Nelie is niet origineel. Mss weet ze dat zelf niet eens, maar ze is een schakkstukje in dat duistere wereldspel, zie kla.tv

  Ze is een product van de foute info. Een slachtoffer helaas. Goed begonnen, deze ‘Thatcher’ van de lage landen, met haar hoge intelligentie.
  Maarrr. Tja. Beïnvloeding nietwaar, van drammerige media.

 14. Anna

  Kan Kroes (VVD) ons verzekeren dat er niet onnoemlijk veel moordenaars tussen zitten. Moslimmannen die bevolking van Assad, Joden, christenen, andersdenkenden en elkaar hebben uitgemoord. Kan Kroes de bevolking verzekeren dat deze jonge moslimmannen allemaal hun moeder in de keuken hebben geholpen of allemaal een winkeltje hadden of zit heel Europa vol met moordenaars met medewerking van EU en nationale regeringen. Bevolking heeft het recht om heel ongerust te zijn. De grenzen moeten , moeten dicht.

 15. Anna

  Kroes eerst het bedrijfsleven, VS en EU. Dat de bevolking wordt opgescheept met moslimmannen die een “religie” aanhangen waardoor velen worden bedreigd met de dood en onze vrijheid van meningsuiting niet meer vanzelfsprekend is daar weet deze dame Niks van. Evenals Merkel, die weet ook van Niks.Onze regering weet van Niks.

 16. Anna

  EU heeft hun vazal Neelie (VVD) weer eens laten optrommelen. Ze moet oproepen om de grenzen niet te sluiten voor miljoenen moslimmannen die zogenaamd zijn gaan lopen voor hun veiligheid. Maar wel hun vrouwen, vriendinnetjes, kinderen, jonge vrouwen, ouderen hebben kunnen achterlaten omdat die wel veilig zijn. Waarom zijn al die moslimmannen gaan lopen??? Vaagt onze regering van PvdA en VVD zich dat niet af??? Ik als ingezetene wel. Europa wordt een heel gevaarlijk continent.

 17. poldi

  Elsevier:
  COA-voorzitter Bakker verzwijgt de ongemakkelijke waarheid.

  Vluchtelingen kunnen een verrijking zijn, vindt de voorzitter van het COA.
  Het is een ongepaste uitspraak.
  Intussen brengt de migrantencrisis de EU-lidstaten steeds dichter bij de grenzen van de onderlinge solidariteit.

  Een lezenswaardig en ogen-openend artikel van professor Afshin Ellian.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/9/De-grens-van-de-Europese-solidariteit-is-bijna-bereikt-2689492W/?masterpageid=158493&pagenr=2#comments

 18. Ni28

  Mevrouw Kroes lijkt op een hersen gespoelde mummie die onzin uitkraamt. Toch nog een baantje scoren?

 19. H.Vaes

  Mevrouw Smit Kroes…..ga koken.

 20. H.Vaes

  Sorry ik bedoel Mevrouw Kroes.

 21. Seneca

  Neelie Kroes, de kampioen van de ‘ondernemer’. Neelie Kroes de vrouw die door het manipuleren van de lul Hirsch Ballin, het onderzoek naar de TCR affaire liet staken. Neelie Kroes die meer met haar geslachtsdeel denkt dan met haar verstand. Neelie Kroes het prototype van een vrouw die door haar (bed) relaties macht kon verwerven. Kijk eens naar haar loopbaan en zie hoe weinig zij bereikt heeft. Iedereen geeft aan dat zij zo bijzonder is! Neelie Kroes de meest overschatte vrouw van Nederland.

 22. H.Vaes

  Helemaal mee eens.
  Dat mens Kroes voegt niets toe aan onze samenleving.

 23. Ali Yas

  “Dat iets niet mogelijk is, komt niet in mijn vocabulaire voor”, zei Kroes over de opvang…

  Kennelijk acht ze het wél onmogelijk de ‘vluchtelingen’ terug te sturen. Daarvoor schakelt ze dan waarschijnlijk over naar een ander vocabulaire.

 24. Gil de Vlaming

  In alle landen zijn gestoorde figuren als Kroes of Verhofstadt in een machtspositie geraakt. Ze hebben blijkbaar geen enkele interesse voor de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen zolang ze maar hun zakken kunnen vullen aan de Europese vetpotten(?). Maar volgens mij zal bij de volgende verkiezingen de afrekening volgen en wordt zowel de PVV, als FN als VB een bedreiging voor deze gewetenloze zelfzuchtige schertsfiguren die de mening van een groot deel van hun kiezers niet ernstig nemen.

  1. Ali Yas

   Het onderliggende probleem is dat iedereen die macht krijgt in de verleiding komt daar méér van te willen. Nu blijft dat in een gezonde democratie binnen de perken, omdat het volk wanpresterende leiders middels verkiezingen die macht weer kan afnemen. Maar in de EU kan dat niet, vandaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.