Nigeria: aan ISIS gelieerd Boko Haram vermoordt 85 mensen in reeks aanslagen

Geen categoriesep 22 2015, 15:00
Boko Haram veranderde zijn naam eerder dit jaar in "Islamitische Staat in West-Afrika." Dit om duidelijk te maken dat de groep deel uitmaakt van ISIS.
ISIS staat voor Islamitische Staat in Irak en al-Shams. Dat betekent zeg maar: Irak en Syrië. Sinds de groep het in grote delen voor die landen daadwerkelijk voor het zeggen heeft, heeft het een nieuwe naam aangenomen: Islamitische Staat. Dit om duidelijk te maken dat diens aspiraties globaal van aard zijn.
Door zich 'Islamitische Staat in West-Afrika" te noemen maakt Boko Haram duidelijk dat het officieel deel uitmaakt van de 'Islamitische Staat' van Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS. Die zelfverklaarde kalief is daar natuurlijk bijzonder blij mee; het zorgt ervoor dat zijn macht en invloed nog groter worden.
Hoe dan ook, dat Boko Haram of IS in West-Afrika, heeft weer eens toegeslagen. Bij een reeks aanslagen in Nigeria zijn waarschijnlijk maar liefst 85 mensen omgekomen:
Locals in Maiduguri, northeast Nigeria, on Monday said at least 85 people were killed in a series of bombings blamed on Boko Haram, disputing a lower figure of 54 given by police.
“I can assure you that no fewer than 85 people died,” said resident Sabo Ahmed in an account supported by another local. “The figure given by the police is just the number of people taken to hospital.”
Boko Haram is en blijft een plaag voor Nigeria en andere West-Afrikaanse landen. Deze aanslagen herinneren ons eraan dat het Westen, als het de Radicale Islam wil verslaan, niet alleen naar het Midden-Oosten moet kijken, maar ook naar Afrika, waar er evenveel grote terroristische organisaties rondlopen die er geen enkel probleem mee hebben om enorme massamoorden uit te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten