Prachtig: Artsen en verpleegsters in Sierra Leone dansen voor allerlaatste ebola-patiënt

Een jaar na het uitbreken van een grote ebola-epidemie in West-Afrika lijkt het erop dat de ziekte succesvol is bestreden.

Nog geen jaar geleden zagen we de afschuwelijke beelden van het door ebola geteisterde Sierra Leone. De inwoners van het West-Afrikaanse land, waar mensen toch al niet veel hebben, kregen te maken met een zeer besmettelijk virus dat duizenden mensen het leven kostte.

Screen-Shot-2014-12-20-at-19.39.32

Nu, een jaar later, is Sierra Leone bijna officiëel ebola-vrij. De laatste ebola-patiënt is uit het ziekenhuis onstlagen. Als er binnen nu en 42 dagen geen gevallen van ebola meer worden geregistreerd, betekent dat dat de ziekte officieel is verdwenen uit het land. Dat de ebola-epidemie zo succesvol is bestreden, komt omdat regeringen, artsen en farmaceutische bedrijven over de hele wereld de handen ineen hebben geslagen om de ziekte het hoofd te bieden. Ze ontwikkelden onder andere een zeer succesvol vaccin dat 100 procent werkt. Toekomstige ebola-uitbraken zijn dus veel makkelijker te voorkomen.

Screen Shot 2015-09-03 at 14.08.19

Zoals je wel zult begrijpen, zijn ze in Sierra Leone enorm opgelucht dat ook de allerlaatste ebola-patiënt nu gezond en wel is verklaard. Daarom werd deze mevrouw bij haar ontslag uit het ziekenhuis begroet door blij dansende dokters, verpleegsters en humanitaire werkers. Het is enorm hartverwarmend om de blijdschap en opluchting bij deze mensen te zien. Laten we hopen dat ebola weg is en weg blijft!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Nicky

    Geweldig, mogen we dankbaar zijn.
    Ook voor alle helden, medisch geschoolden die soms hun leven waagden, in alle voharding.
    Hulde!

  2. Simon Brouwenstein

    Ja, inderdaad, heel verheugend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.